Smart πάνες: Το πρώτο βρεφικό wearable που σε ενημερώνει αν το μωρό “τα έκανε”

Είναι η κίνηση που φοβούνται όλοι οι μπαμπάδες (και οι άνδρες εν γένει) και πηγαίνει κάπως έτσι: σηκώνεις το μωρό ψηλά ώστε να φτάσει ο κορμός του στο ύψος του προσώπου σου, γυρίζεις ελαφρώς τα χέρια σου ώστε να περιστραφεί το σώμα του μωρού και πλησιάζεις την μύτη σου στην πάνα του. Μυρίζεις και αναλόγως προχωράς. Αυτή είναι μία πολύ τυπική διαδικασία για όλους τους γονείς, σε όλο τον κόσμο, όταν θέλουν να ελέγξουν εάν το μωρό έχει κάνει τα τσίσα και τα κακά του. Τουλάχιστον έως τώρα, αφού μία καινοτομία έρχεται να “ταράξει” τα νερά και να κάνει όλους τους μπαμπάδες εκεί έξω ευτυχισμένους! Βλέπεις, η εταιρία Monit από την Νότια Κορέα κατασκεύασε… την έξυπνη πάνα, δηλαδή το πρώτο wearable για μωρά που ενημερώνει τους γονείς μέσω application αν η πάνα έχει λερωθεί!

Η ηλεκτρονική εφεύρεση παρουσιάστηκε στις αρχές της χρονιάς στο πλαίσιο της φετινής διεθνούς έκθεσης Consumer Electronics Show 2019 στο Las Vegas. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αισθητήρα σε μέγεθος μπισκότου, ο οποίος διαθέτει ενσωματωμένο Bluetooth και μπορεί να “καρφιτσωθεί” στην εξωτερική πλευρά οποιασδήποτε πάνας. Ο αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία υλικού στην πάνα και να ειδοποιήσει τους γονείς πως χρειάζεται αλλαγή!

Με τον τρόπο αυτό και μιας και η ενημέρωση των γονιών είναι άμεση, αποφεύγονται τα βρεφικά συγκάματα και οι δερματικοί ερεθισμοί που μπορεί να προκληθούν από την παραμονή της πάνας σε επαφή με το δέρμα του μωρού για περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, δίνει την δυνατότητα στους γονείς να “καταγράψουν” τόσο το μοτίβο της τουαλέτας του παιδιού τους, όσο και το μοτίβο του ύπνου του.

Read More

And More