Τα μωρά που γεννιούνται τον Ιανουάριο έχουν 7 κοινά χαρακτηριστικά! Ποια είναι;

Κάθε μωρό είναι ξεχωριστό. Όπως, κάθε άνθρωπος. Άλλωστε, μπορεί, στην αρχή, να μοιάζουν στην εξωτερική ομορφιά, όμως, όσο μεγαλώνουν, τόσο διαφέρουν (και εσωτερικά και εξωτερικά). Ήξερες ότι ένας παράγοντας διαφοροποίησης είναι ακόμα και ο μήνας, κατά τον οποίο, γεννήθηκαν; Μόλις το έμαθες και (ναι) καλά διάβασες! Άλλα χαρακτηριστικά (θα) έχει το παιδί σου που θα γεννηθεί τους χειμερινούς μήνες, άλλα τους ανοιξιάτικους, εντελώς διαφορετικά τους καλοκαιρινούς και φυσικά τους φθινοπωρινούς.

 

Επειδή, όμως, η νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε, τι λες να ρίξουμε μία ματιά στα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα μωρά που γεννιούνται τον Ιανουάριο;

 

– Αρχικά, μόλις το ημερολόγιο δείξει… Δεκέμβριο, θυμούνται τα γενέθλια τους. Για την ακρίβεια, μόλις ακούσουν το “πάει ο παλιός ο χρόνος” ξεκινούν να σκέφτονται τι δώρο θα ήθελαν να τους φέρει όχι ο Άι Βασίλης, αλλά εσύ μαμά, αφού ξέρουν ότι η νέα χρόνια σηματοδοτεί ένα γεγονός: την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τα γενέθλια τους.

– Είναι γενικά πολύ υγιή. Σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστήμιου της Κολούμπια, τα παιδιά που γεννιούνται τον πρώτο μήνα του έτους αρρωσταίνουν λιγότερο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Όπως υποστηρίζει η ίδια έρευνα, έχουν επίσης πολύ χαμηλές πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.

– Έχεις πρόβλημα; Έχουν τη λύση! Αν ζορίζεσαι αρκετά να βρεις την απάντηση στην ερώτηση που θες, τότε ίσως αυτός που μπορεί να γίνει σύμμαχος σου είναι (απροσδόκητα) το παιδί σου. Αλλά μην περιμένεις αυτή του την ικανότητα (δυστυχώς), πριν μπει στο στάδιο της εφηβείας. Ναι, όσο μεγαλώνουν τα January Babies (και πλησιάζουν στην ενηλικίωση) αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

– Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει; Όλοι οι γονείς έχουν αυτή την απορία. Και αυτό το άγχος. Εσύ, όμως, δε χρειάζεται. Η ημερομηνία γέννησης του μικρού σου σε απαλλάσσει. Ναι, θα το αισθανθεί πριν καν μάθει την άλφα – βήτα. Όμως, τι θα γίνει; Γιατρός, φιλόλογος ή… λογιστής. Έτοιμη, η φορολογική δήλωση μαμά!

– Είναι πολύ πιθανόν να γίνει αριστερόχειρας. Και να αποκτήσει άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που το διαφοροποιεί.

– Θα είναι το πιο ώριμο και αθλητικό παιδί της τάξης. Τα παιδιά του Ιανουαρίου ξεκινούν το σχολείο σε ελαφρώς μεγαλύτερη ηλικία από τους συμμαθητές τους, λόγω της ημερομηνίας γέννησής τους. Αυτό σημαίνει πως συνήθως είναι πιο ανεπτυγμένα και έχουν πιο ώριμη σκέψη. Και η υπεροχή τους αυτή αποτυπώνεται και στη σωματική διάπλαση.

– Ετοιμάσου να γίνει διάσημο και να έχει εκλεκτή (και εξίσου αναγνωρίσιμη) παρέα. Kate Middleton, Bradley Cooper, Oprah, Ellen DeGeneres, Michelle Obama, Kate Bosworth, Suki Waterhouse, Diane Keaton, Kate Moss, Eddie Redmayne, David Bowie, Orlando Bloom είναι μόλις μερικά παιδιά του μήνα που διανύουμε.

Read More

And More