Τα μωρά του Ιουνίου: Έξι πράγματα που χαρακτηρίζουν τα μωρά αυτού του μήνα

Τα μωρά του Ιουνίου: Έξι πράγματα που χαρακτηρίζουν τα μωρά αυτού του μήνα | tlife.gr

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη και ο υδράργυρος ετοιμάζεται να πάρει… φωτιά. Αυτό σημαίνει, όμως, πως αν τώρα διανύεις την εγκυμοσύνη σου, μπορεί να είναι ένα σχετικά δύσκολο διάστημα για εσένα, μιας και το καλοκαίρι με μια εγκυμοσύνη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως απαιτητικό! Ωστόσο, αν τώρα ετοιμάζεσαι να υποδεχθείς το μωρό σου, τότε σημαίνει πως θα απαλλαχθείς από όλη την ταλαιπωρία! Κυρίως, όμως, θα αποκτήσεις ένα μωρό… του Ιουνίου! Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι θα φέρεις στον κόσμο ένα παιδί με πολλές προοπτικές, αφού σύμφωνα με πληθώρα στατιστικών στοιχείων, τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούλιο είναι πολλές δυνατότητες! Είτε, λοιπόν, αποκτήσεις ένα μικρό Δίδυμο ή έναν Καρκίνο, πάντως το σίγουρο είναι πως το μικρό σου θα έχει έντονη προσωπικότητα!

Το ζώδιο, όμως, του νεογέννητου μωρού σου είναι το λιγότερο σημαντικό, μιας και σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα μωρά του Ιουνίου συγκεντρώνουν μια σειρά από εντυπωσιακά χαρακτηριστικά! Θέλεις να μάθεις ποια είναι αυτά; Ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα λυθούν όλες οι απορίες σου!

 

♦ Είναι πολύ πιθανό να κερδίσουν μια μέρα βραβείο Nobel

Εντάξει, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας στο πρώτο άκουσμα αυτής της πρότασης, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο από στατιστικής άποψης. Παρ’ ό,τι τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο θεωρείται πως μπορεί να μειονεκτούν σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας τους, ωστόσο η ακαδημαϊκή πορεία τους θα μπορούσε να τα οδηγήσει και στην απόκτηση ενός βραβείου Nobel. Γιατί; Διότι αυτό αποδεικνύεται με βάση τα στατιστικά στοιχεία των νικητών!

 

♦ Μπορεί να σου προκαλέσουν μια μικρή… αϋπνία

Ενδεχομένως όλες αυτές οι άξιες για Nobel ιδέες του μικρού σου να δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, γιατί σύμφωνα με την περιοδική έκδοση Sleep, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού έχουν την τάση να κοιμούνται αργότερα τα βράδια, σε σχέση με εκείνα που γεννιούνται το χειμώνα και το φθινόπωρο. Γι’ αυτό, εξοπλίσου με υπομονή για όλα τα ξενύχτια που θα χρειαστεί να αντέξεις!

 

♦ Έχουν την τάση να είναι υπεραισιόδοξα παιδιά

Όπως αποδεικνύει και αυτή η έρευνα από την Ουγγαρία, τα παιδιά που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι μεγαλώνουν για να παρουσιάσουν μια εξαιρετικά αισιόδοξη στάση και χαρούμενη διάθεση στη ζωή τους!

 

♦ Ενδεχομένως να… σεληνιάζονται

Σύμφωνα με έρευνα του 2014, ο μήνας γέννησης επηρεάζει τη διάθεση που αναπτύσσει το κάθε άτομο αργότερα στη ζωή του. Συγκεκριμένα, η κυκλοθυμία είναι χαρακτηριστική των παιδιών που γεννιούνται το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει, πως ενώ πρόκειται για πολύ ευδιάθετα και αισιόδοξα παιδιά, μπορούν πολύ εύκολα και με ελάχιστο έναυσμα να παρουσιάσουν θυμό. Ευτυχώς, το ίδιο εύκολα αλλάζει η διάθεσή τους και από το κακό στο καλύτερο!

 

♦ Μάλλον δεν θα γίνουν περιπετειώδεις τύποι

Σύμφωνα με έρευνες που επικεντρώθηκαν στον τρόπο που η εποχή γέννησης επηρεάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό, οι περιπετειώδεις χαρακτήρες που αναζητούν τη δράση και τις συναρπαστικές εμπειρίες “περιορίζονται” σε εκείνους που γεννιούνται το χειμώνα και το φθινόπωρο. Αντιθέτως, τα παιδιά του Μαΐου και του Ιουνίου φαίνεται πως συγκεντρώνουν τα χαμηλότερα ποσοστά.

 

♦ Έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν ψηλά παιδιά

Με… φόρα από το Πανεπιστήμιο του Campridge έρχεται η διαπίστωση πως τα μωρά του καλοκαιριού εξελίσσονται σε πιο ψηλούς ανθρώπους, σε σχέση με εκείνα που γεννιούνται τους πιο ψυχρούς μήνες. Επίσης, είναι πιο πιθανό να έχουν και μεγαλύτερο ύψος γέννησης και να είναι πιο υγιή μωρά!

READ more