Το πρώτο δωμάτιο του παιδιού: Πώς θα ετοιμάσεις το καλύτερο για το μικρό σου;

Και τώρα που έμαθες το φύλο του μωρού σου, ήρθε η στιγμή να ξεκινήσεις την πιο δημιουργική (αλλά και λίγο κουραστική) διαδικασία: να ετοιμάσεις το δικό του δωμάτιο. Το παιδικό. Το καταφύγιο του. Το μέρος που όλα τα παιχνίδια, από τα πολύ βρεφικά μέχρι και για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, θα βρίσκονται εκεί. Το μέρος που θα ξεκουράζεται. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι ο προσωπικός χώρος του μικρού σου πρέπει να είναι ιδιαίτερα άνετος και εύχρηστος. Να βοηθάει και να ησυχάζει τόσο το μωρό σου, όσο και εσένα. Γιατί, και οι μαμάδες έχουν… ψυχή. Σήμερα, σου έχω συγκεντρώσει μερικές συμβουλές, για να ετοιμάσεις το πιο cozy υπνοδωμάτιο. Του μωρού σου.

 

 

– Επίλεξε απαλά χρώματα. Μπορεί το γαλάζιο και το ροζ να είναι οι δύο πιο κλασικές επιλογές, αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να επιλέξεις τις πιο έντονες αποχρώσεις. Δες το αλλιώς. Διάλεξε μία απαλή απόχρωση του θαλασσί και ένα γλυκό ροζ. Φρόντισε, επίσης, να αγοράσεις οικολογικά χρώματα, για να “αναπνέει” καλύτερα ο χώρος, αλλά και ο καλύτερος σου φίλος: το περιβάλλον.

– Ενσωμάτωσε το ευρύτερο ύφος του σπιτιού στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Είναι άραγε κλασικό ή μοντέρνο; Έντονο ή απαλό; Ναι, το παιδί σου είναι μοναδικό και διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ισχύει και για το δωμάτιο του. Come Together, Rooms!

– Φρόντισε η διακόσμηση να είναι… ευπροσάρμοστη! Το παιδί σου δε θα είναι για πάντα μωρό. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό… Το δωμάτιο του θα “υποστεί” πολλές αλλαγές. Πώς μπορείς να τις περιορίσεις και τα έξοδα να μην αυξήσεις; Αντί για ταπετσαρίες και σχέδια ζωγραφισμένα στον τοίχο, προτίμησε τα αυτοκόλλητα τοίχου που και οικονομικά είναι και ενσωματώνονται πανεύκολα στην υπόλοιπη επιφάνεια, χωρίς κανείς να καταλαβαίνει ότι μπορούν να αφαιρεθούν μέσα σε δύο λεπτά. Ούτε το μωρό σου.

– Οργάνωσε έξυπνα την ντουλάπα του. Ποιος δε θα ήθελε ένα πιο λειτουργικό βρεφικό δωμάτιο; Σίγουρα, όχι εσύ. Για αυτό, μπορείς μέσα στη ντουλάπα να χρησιμοποιήσεις μικρά καλαθάκια και πρόσθετα συρταράκια, για να διαχωρίσεις τα ρούχα του σπιτιού από τα ρούχα της βόλτας και (φυσικά) από τα υπόλοιπα αντικείμενα.

 

 

– Μη ξεχάσεις ένα καλαθάκι για τα άπλυτα του μωρού σου. Αν πρόκειται να γίνεις μαμά τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε το ψάθινο είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο καλαθάκι το χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλο, γιατί γνωρίζεις πολύ καλά ότι ένα μωρό λερώνεται συχνά. Πάρα πολύ συχνά…

– Αξεσουάρ στα παράθυρα και στους τοίχους; Ναι! Όλα τα παιδιά έλκονται ιδιαίτερα από τις “ουρές” με αντικείμενα από χαρτί ή άλλα οικολογικά υλικά. Όχι γυαλί, φυσικά. Μία οικονομική επιλογή που θα μοιράσει στο μικρό σου αληθινά χαμόγελα.

– Κουκλάκια, μαϊμουδάκια και κάθε λογής ζωάκια παντού. Τα αγαπούν. Τα αγκαλιάζουν και αισθάνονται γαλήνη και θαλπωρή. Τα κοιτάνε και λιώνουν… Τι άλλο θέλεις για να τοποθετήσεις άφθονα λούτρινα πάνω σε ράφια ή άλλα έπιπλα του δωματίου;

– Μην παραλείψεις ζωγραφιές και παιδικά έργα τέχνης μέσα σε καδράκια. Τα τοποθετείς και τα αφαιρείς πανεύκολα. Win – Win ήδη. Γεμίζουν έναν απλό τοίχο και το παιδί σου ενθουσιάζεται, γιατί σίγουρα θα προσπαθήσει να ζωγραφίσει και εκείνο τα σχέδια που βλέπει.

– Last but not least, το πουφ στη γωνία. Μπορεί το αγαπημένο του μέρος να είναι το κρεβάτι σου (σου), αλλά μόλις μεγαλώσει λίγο θα θέλει κάπου να χαλαρώσει, μετά το παιχνίδι. Ένα πουφ σε σχήμα ζώου είναι η καλύτερη επιλογή. Άσε που μπορεί να το έχει στο δωμάτιο του για πάνω από μία δεκαετία.

 

Read More

And More