Αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι: 8 ιδέες για την πιο ξεχωριστή γιορτή των παιδιών

Μία ανάσα πριν το τελευταίο Σαββατοκύριακο των Αποκριών και οι περισσότερες πόλεις της χώρας κινούνται σε ξέφρενους ρυθμού Καρναβαλιού! Την τιμητική τους, όπως κάθε χρόνο εννοείται, έχουν και αυτές τις ημέρες τα παιδιά, αφού αδιαφιλονίκητα αυτή είναι Η γιορτή τους! Διασκέδαση, παιχνίδι, χορός, μασκαρέματα, γέλια και φάρσες, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα για αυτό το τριήμερο που υποδέχεται τη Σαρακοστή και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τους μικρούς μπόμπιρες! Και ενώ σε κάθε γειτονιά σίγουρα διοργανώνονται αυτοσχέδια, αλλά και επίσημα πάρτι, παρελάσεις και αποκριάτικες εκδηλώσεις, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα “παραδοσιακό”, home-made πάρτι στο σπίτι, γεμάτο δυνατούς… σούπερ ήρωες, μαγεμένες πριγκίπισσες και χαριτωμένα τερατίνια!

Ένα αποκριάτικο “σπιτικό” πάρτι είναι η καλύτερη ιδέα για τα παιδιά αυτές τις ημέρες! Η ευκαιρία να ντυθούν με τις αγαπημένες τους στολές και να παίξουν παρέα με τους φίλους τους θα τους φανεί σίγουρα… παράδεισος! Και δεν χρειάζεται να αγχωθείς για τις λεπτομέρειες, γιατί το αποκριάτικο παιδικό πάρτι είναι η πιο εύκολη υπόθεση, αφού η ατμόσφαιρα είναι από μόνη της γιορτινή, ενώ η εποχή διαθέτει τα δικά της… αξεσουάρ και props! Ταυτόχρονα, απλές ιδέες για τη διακόσμηση μπορείς να πάρεις και από τα ίδια τα παιδιά, τις στολές και τα παιχνίδια τους!

Επειδή, όμως, θα χρειαστείς μια μικρή βοήθεια για όσα πρέπει να ετοιμάσεις, παρακάτω θα βρεις ιδέες τόσο για τη διακόσμηση, όσο και για τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες που μπορείς να διοργανώσεις για να είσαι σίγουρη ότι οι μικροί μπόμπιρες θα το καταευχαριστηθούν!

♥ Décor με μπαλόνια

Γίνεται πάρτι χωρίς μπαλόνια; Φυσικά και όχι! Εφοδιάσου όσα περισσότερα γίνεται και όσα μπορούν να αντέξουν οι… πνεύμονές σου! Είτε τα αφήσεις να αιωρούνται στο πάτωμα και τα έπιπλα, είτε τα κρεμάσεις από την οροφή ή τον τοίχο, σε σχηματισμούς και συνθέσεις ή και μόνα τους, σε κάθε περίπτωση η ατμόσφαιρα θα γίνει αυτομάτως πιο happy και εορταστική!

♥ Χάρτινα διακοσμητικά φαναράκια

Άλλη μία εύκολη και γρήγορη κατηγορία, αφού μπορείς να τα βρεις σε κάθε κατάστημα με παιχνίδια, είδη δώρων και διακοσμητικά για πάρτι (ναι, ακόμη και στο σούπερ μάρκετ) και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να τα κρεμάσεις με σπάγκο σε διάφορα σημεία του σπιτιού! Έξτρα πόντοι στη μαμά για τη σούπερ γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιουργούν!

♥ Σερπαντίνες και γιρλάντες

Τυπικά στοιχεία των Αποκριών είναι οι πολύχρωμες σερπαντίνες. Πέρα, όμως, από τις κλασικές του εμπορίου, μπορείς να δημιουργήσεις και χειροποίητες με μερικά φύλλα χαρτιού, απλού ή γκοφρέ, που θα αναδιπλώσεις και θα κρεμάσεις από ένα κουρτινόξυλο ή από τις οροφές!

♥ “Βόμβες” χαρτοπόλεμου

Ξέρω, ποιος τα μαζεύει μετά, ε; Σε καταλαβαίνω, αλλά είναι κάπως ακατόρθωτο να γίνει πάρτι μασκέ χωρίς χαρτοπόλεμο! Για φέτος, όμως, μπορείς να φτιάξεις “βόμβες” κομφετί με μόλις τρία υλικά: χάρτινα ρολά από χαρτί κουζίνας, χρωματιστές κολλητικές ταινίες και μπαλόνια! Κόβεις την “κεφαλή” του μπαλονιού, δένεις την άκρη του (όπως όταν το φουσκώνεις), το περνάς στην άκρη του ρολού και το κολλάς γύρω-γύρω στο στόμιο με ταινία. Αν θέλεις μπορείς να συνεχίζεις να διακοσμείς το popper με ταινία και χρώματα ή απλά να το γεμίσεις με χαρτοπόλεμο! Έτοιμη!

♥ DIY καραμούζες

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τις καραμούζες και κυρίως το σφύριγμά τους! Αγόρασε, λοιπόν, μερικές πλαστικές σφυρίχτρες από καταστήματα με είδη για χόμπι, μπόλικο γκοφρέ χαρτί και χρωματιστή ταινία. Κόψε μικρές λωρίδες χαρτιού, κόλλησέ τες στο στόμιο της καραμούζας με την ταινία και ετοιμάσου να σε… ξεκουφάνουν τα μικρά!

♥ Χάρτινα καπέλα

Άλλη μία εύκολη λύση για κάθε πάρτι -ακόμη κι αν δεν είναι αποκριάτικο! Εφοδιάσου σκληρό χαρτί περιτυλίγματος με ό,τι σχέδια και χρώματα θέλεις, μερικά πολύχρωμα πομ πομ από νήμα, λαστιχάκια και ένα συρραπτικό. Κόψε το χαρτί σε τετράγωνο σχήμα και τύλιξέ το γύρω από τον άξονά του διαγώνια. Σύρραψε την ένωσή του, κόψε ευθεία το τελείωμά του και θα έχεις έναν έτοιμο κώνο. Κόλλησε στην κορυφή το πομ πομ, κάνε δύο μικρές τρύπες δεξιά και αριστερά στη βάση του για να περάσεις και να δέσεις το λαστιχάκι και τα καπελάκια θα είναι έτοιμα!

♥ Χάρτινες μάσκες

Μπορεί να σου φαίνονται… μπελαλίδικες, αλλά δεν χρειάζονται πολλή προσπάθεια! Εφοδιάσου χαρτόνι σε διάφορα χρώματα, κόλλα στιγμής και λαστιχάκια και ξεκίνα τις χειροτεχνίες με τα παιδιά! Μια απλή ορθογώνια βάση θα αποτελέσει το “πρόσωπο” της μάσκας και πάνω της μπορείτε να κολλήσετε διάφορα μικρότερα χάρτινα κομμάτια που θα ολοκληρώσουν τη μορφή της μάσκας. Τρυπίτσες δεξιά κι αριστερά, πέρασμα του λάστιχου και οι πιο εντυπωσιακές μάσκες θα είναι έτοιμες!

♥ Facepainting

Τι λατρεύουν τα παιδιά; Να βυθίζουν τα χέρια τους στις μπογιές και να βάφουν το πρόσωπό τους! Ενίοτε και το δικό σου! Αγοράστε, λοιπόν, χρώματα για ζωγραφική προσώπου ή φτιάξτε τα δικά σας και ξεκινήστε τις… καλλιτεχνίες!

Read More

And More