Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική πλαστελίνη σε 15′ με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι!

Ξέρεις πόσο λατρεύουν τα παιδιά να παίζουν με πλαστελίνες, να πλάθουν σχήματα και αντικείμενα, να δημιουργούν ολόκληρα τρισδιάστατα σκηνικά και γενικώς να γεμίζουν όλο το σπίτι με πλαστελίνη ή πλαστοζυμαράκια. Αργά ή γρήγορα, όμως, η πλαστελίνη είτε ξεραίνεται, είτε ενώνεται σε μια τεράστια καφέ μπάλα, χάνοντας όλα τα φαντασμαγορικά χρώματα που μέχρι τώρα είχε. Και εσύ καταλήγεις σχεδόν κάθε εβδομάδα να αγοράζεις και ένα καινούριο πακέτο χρωματιστές πλαστελίνες για να ευχαριστηθούν τα μικρά σου το παιχνίδι τους. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν φτιάχνατε μόνοι σας μερικά πλαστοζυμαράκια με τα παιδιά και μάλιστα με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι; Έτσι, όχι μόνο να γλιτώσεις ένα σωρό χρήματα, αλλά ταυτόχρονα θα περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά κατασκευάζοντας την πλαστελίνη, ενώ θα έχετε ένα φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών και πλαστικών, που το παιδί θα μπορούσε ακόμη και να το φάει χωρίς κίνδυνο!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις πώς θα φτιάξετε μόνοι σας την δική σας σπιτική πλαστελίνη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

◊ 3 φλ. αλεύρι

◊ 1 1/2 φλ. αλάτι

◊ 6 κ. γλυκού ξύδι

◊ 3 κ. σούπας λάδι

◊ 3 φλ. νερό

◊ χρώματα ζαχαροπλαστικής

Και τι πρέπει να κάνετε:

♦ Σε μια κατσαρόλα διαλύστε το αλάτι μέσα στο νερό, ανακατεύοντάς το.

♦ Ζεστάνετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το αλεύρι, το ξύδι και το λάδι, ανακατεύοντάς τα.

♦ Προσθέστε στο μείγμα μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας και συνεχίστε το ανακάτεμα.

♦ Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να συνεχίσετε να ανακατεύετε διαρκώς, μέχρι το μείγμα να στερεοποιηθεί και να σχηματιστεί μια ζυμαρένια μπάλα.

♦ Αφήστε την χειροποίητη πλαστελίνη σας να κρυώσει και αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, προσθέστε μερικές σταγόνες ακόμη από το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

♦ Μόλις το μείγμα κρυώσει εντελώς, ετοιμαστείτε για ατελείωτο ζούληγμα!

*Για να διατηρηθεί η σπιτική πλαστελίνη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποθηκεύστε την σε ένα σακουλάκι κλεισμένο αεροστεγώς.

Read More

And More