Μία νέα σειρά παιχνιδιών υπόσχεται να διδάξει στους γιους μας τα συναισθήματα

Μία νέα σειρά παιχνιδιών υπόσχεται να διδάξει στους γιους μας τα συναισθήματα | tlife.gr

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι γονείς ανησυχούν σχετικά με τη συναισθηματική διαπαιδαγώγηση των γιων τους. Σύμφωνα με νέα δεδομένα που συνέλεξε η αμερικανική ΜΚΟ Pew Research Center, έξι στους δέκα Αμερικανούς γονείς πιστεύουν πως δεν δίνεται καθόλου έμφαση στην ενθάρρυνση των αγοριών να μοιράζονται τα συναισθήματά τους! Μάλιστα, αυτό που διαφαίνεται είναι πως γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια τα αγόρια να μεγαλώσουν ώστε να γίνουν “δυνατοί άνδρες”, που στην πραγματικότητα τους στερείται η επαφή με τα συναισθήματα, αλλά και η ικανότητά τους να τα εκφράσουν. Μάλιστα, όπως υποδηλώνουν και τα ευρήματα της εκτενούς μελέτης που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και συγκεκριμένα από την καθηγήτρια Judy Chu, “τα αγόρια αρχίζουν να αποσυνδέονται συναισθηματικά στην ηλικία των τεσσάρων και πέντε ετών”. Με βάση, λοιπόν, όλες τις παραπάνω διαπιστώσεις, έρχεται μια πολύ ευχάριστη είδηση, αφού μία νέα σειρά παιχνιδιών στοχεύει σε αυτόν ακριβώς τον τομέα, δηλαδή να φέρει τα αγόρια πιο κοντά στο συναίσθημά τους, στην ενσυναίσθηση και την κοντινότητα με τους ανθρώπους!

Συγκεκριμένα, η ψυχοθεραπεύτρια Laurel Wider δημιούργησε και κυκλοφόρησε τις “αγορίστικες” κούκλες Wonder Crew Dolls όταν στο νηπιαγωγείο του γιου της ένας δάσκαλος του είπε πως “τα αγόρια δεν κλαίνε”. Όπως δήλωσε και η ίδια στους New York Times: “Υπήρχε ένα κύμα παιχνιδιών που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο (που εμπνεύστηκα την ιδέα), τα οποία ενθάρρυναν τα κορίτσια να ασχοληθούν με παιχνίδια STEM, αλλάζοντας τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και τότε σκέφτηκα ‘τι θα γίνει με τα αγόρια;’”.

Κάπως έτσι, η Wider δημιούργησε τις κούκλες Wonder Crew Dolls, οι οποίες έχουν τη μορφή σούπερ ηρώων, αστροναυτών, τεχνικών, εξερευνητών και μουσικών και συνοδεύονται από ίδια ρούχα για τα παιδιά. Με αυτό τον τρόπο, όπως επισημαίνει η ίδια “συνδυάζουν την περιπέτεια των action figures με τη συναισθηματική σύνδεση ενός λούτρινου αρκούδου”. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εν λόγω κούκλες συγκαταλέγονται στα παιχνίδια αγκαλιάς, ενδυναμώνοντας το ένστικτο της φροντίδας και της ενσυναίσθησης στα αγόρια!

READ more