Tips εκμάθησης τουαλέτας!

Η εκπαίδευση τουαλέτας είναι μια διαδικασία κάποιες φορές αγχωτική για τους γονείς καθώς δεν ξέρουν σε ποια ηλικία θα πρέπει να εκπαιδεύσουν το παιδί τους για να αποχωριστεί την πάνα.
Όμως, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν χρειάζεται άγχος και βιασύνη. Κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό και δεν χρειάζεται να το πιέσουμε. Από την ηλικία των 18 μηνών έως 24 μηνών, τα περισσότερα παιδάκια ξεκινούν να αναπτύσσουν αυτή τη δεξιότητα.

Ποια είναι τα σημάδια που θα μας δώσει το παιδί;

-Όταν αρχίζει να ενοχλείται από τη λερωμένη πάνα, γεγονός που εκφράζει είτε λεκτικά ή με διάφορους μορφασμούς.
-Όταν μένει στεγνό για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βέβαια, το καλύτερο σημάδι είναι η στεγνή πάνα μετά το νυχτερινό ύπνο.
-Όταν αρχίζει να έχει τακτικό ωράριο που κάνει κένωση.
-Όταν αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον ως προς το μπάνιο και τα εσώρουχα και προσπαθεί να μιμηθεί τις συνήθειες των μεγαλύτερων αδελφών.

Χρήσιμα Tips
Αν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα:
1. Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις. Μην βιάζεστε και μην περιμένετε αποτελέσματα από την αρχή.
2. Δείξτε του πώς εσείς πηγαίνετε τουαλέτα.
3. Αγοράστε ένα πολύ ωραίο γιογιό που μπορείτε να διαλέξετε μαζί.
4. Ενθαρρύνετε το παιδί να καθίσει στο γιογιό. Εάν αρνηθεί μην επιμείνετε, μάλλον δεν ήρθε ακόμη η ώρα, οπότε δοκιμάστε ξανά μετά από ένα με δυο μήνες.
5. Αν δε θέλει γιογιό, αλλά προτιμά να χρησιμοποιήσει τη λεκάνη, αγοράστε ένα στεφάνι ώστε να μικραίνει η διάμετρος κι ένα ειδικό σκαλοπατάκι.
6. Έπαινος. Το μεγαλύτερο μπράβο θα του το πούμε όταν πια η πάνα του δεν θα είναι υγρή!
7. Ατυχήματα. Είναι πολύ πιθανόν το παιδί να έχει τα γνωστά ατυχήματα καθ’ όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης. Δεν τιμωρούμε το παιδί, του μιλάμε ήρεμα λέγοντάς του πως την επόμενη φορά θα καταφέρει να χρησιμοποιήσει το γιογιό του.
8. Μην ξεχάσετε πριν τον βραδινό ύπνο να επισκεφτείτε την τουαλέτα.

Σε αυτή τη διαδικασία, ιδιαίτερα χρήσιμα θα σας φανούν τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα, που βοηθούν στην εκπαίδευση τουαλέτες, οι πάνες-βρακάκια, καθώς:
-Είναι ανατομικά σχεδιασμένα για να επιτρέπουν την ελευθερία κινήσεων, κάτι πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία.

-Μοιάζουν πολύ με εσώρουχο, μιας και δεν έχουν αυτοκόλλητα στο πλάι όπως η κλασσική βρεφική πάνα, αλλά διαθέτουν ελαστικά πλαϊνά, για να μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν, προσομοιάζοντας τη χρήση όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα υφασμάτινο εσωρουχάκι.

-Τέλος, είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν, το οποίο να είναι δερματολογικά ελεγμένο, να φέρει κάποια σύσταση όπως για παράδειγμα από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας και πιστοποίηση για την φιλικότητα των υλικών του για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://www.babylino.gr/product-category/pana-vrakaki

Read More

And More