Ντέιβιντ Μπέκαμ: Όλα όσα του έχει διδάξει η πατρότητα μέσα από 12 δηλώσεις του

Είναι ίσως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να περηφανεύεται πως έγινε σταρ και έξω από τα γήπεδα. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήξερε πως να δίνει την τέλεια πάσα, αλλά είχε και την δύναμη να κάνει μόδα το κάθε του χτένισμα. Ήταν εκείνος που έπεισε τους άνδρες να κάνουν ανταύγειες και είναι μάλλον, ο μόνος που μπορεί να κάνει την τραγιάσκα να μοιάζει κουλ.

Ο βετεράνος πλέον, Άγγλος ποδοσφαιριστής, ήταν και συνεχίζει να είναι ένα είδωλο του στυλ για τους άνδρες και ένα sex symbol για τις γυναίκες, ο ίδιος όμως, δηλώνει πάνω απ’ όλα πατέρας και δεν χάνει ευκαιρία να πει πόσο περήφανος είναι για τα τέσσερα παιδιά που έχει αποκτήσει με την Βικτόρια Μπέκαμ.

Παρακάτω ακολουθούν 12 δηλώσεις του σταρ της μπάλας, στις οποίες εκμυστηρεύεται όλα όσα του έμαθε η πατρότητα.

1. Για το αν ανησυχεί
“Δεν σε προετοιμάζει κανείς για την συνεχή ανησυχία. Όταν έχεις παιδιά, από την στιγμή που γεννιούνται, σκέφτεσαι συνεχώς αν είναι καλά. Κάθε βράδυ πας στο δωμάτιό τους και ελέγχεις αν είναι εντάξει. Κάνω ακόμα το ίδιο, ακόμα και με τον μεγάλο μου γιο που είναι 20 χρονών”.

2. Για το γεγονός ότι τα παιδιά του μεγαλώνουν
“Ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα. Τη μια στιγμή τα παίρνεις αγκαλιά στο μαιευτήριο και την επόμενη τα βλέπεις να οδηγούν αυτοκίνητο. Αυτό όμως, είναι η πιο υπέροχη αίσθηση και δεν θα την άλλαζα με τίποτα”.

3. Για το γεγονός πως ακόμα μαθαίνει σαν γονιός
“Ακόμα και τώρα μαθαίνω καινούρια πράγματα για την πατρότητα, σε καθημερινή βάση. Ήμουν 24 χρονών όταν γεννήθηκε ο Μπρούκλιν. Μετά από 20 χρόνια και έχοντας πια αποκτήσει 4 παιδιά, μπορώ να πω, πως δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις σαν πατέρας”.

4. Για τα ξενύχτια
“Όλοι οι γονείς μιλούν για τα άυπνα βράδια, αλλά από όταν απέκτησα τους γιους μου και τώρα με την κόρη μου, μπορώ να πω πως αυτό ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι. Δεν έχει σημασία πόσο κουρασμένος είσαι ή τί ώρα είναι, τα παιδιά σε κάνουν να χαμογελάς. Σε κάνουν ευτυχισμένο”.

5. Για το τι είδους πατέρας είναι
“Προσπαθούμε πάντα να τους δίνουμε το καλό παράδειγμα, όσο αφορά στο πως τους συμπεριφερόμαστε, πως τα φροντίζουμε και πως τα αγαπάμε. Είμαστε όμως, πολύ αυστηροί γονείς. Θέλουμε να μεγαλώσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, με τον ίδιο τρόπο που μεγαλώσαμε και εμείς. Πρέπει να μάθεις τρόπους στα παιδιά σου και να τους θέσεις όρια. Τα παιδιά μας έχουν και τρόπους αλλά και όρια”.

6. Για το γεγονός ότι έγινε πατέρας νέος
“Εγώ και η Βικτόρια ήμασταν πολύ νέοι όταν γίναμε γονείς, αλλά αυτό ήταν κάτι που πάντα ήθελα. Ήθελα τα παιδιά μου να ζήσουν την καριέρα μου, τα πάνω και τα κάτω της. Πιστεύω πως με τα παιδιά ωριμάζεις πιο γρήγορα. Έχεις πιο σημαντικά πράγματα για να ανησυχείς πλέον και τα πάντα στη ζωή αφορούν τα παιδιά σου. Νομίζω πως αυτό που έχω μάθει ως πατέρας, είναι ότι πια είσαι λιγότερο σημαντικός και όλα πια έχουν να κάνουν με τα παιδιά σου”.

7. Για τον ποιοτικό χρόνο
“Δεν ήθελα να χάνω ούτε στιγμή, αλλά υπήρχαν κάποιες φορές που δεν μπορούσα να είμαι εκεί. Φοβόμουν ότι θα έκαναν κάτι για πρώτη φορά και εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι εκεί για να το δω. Ήξερα πως το να περνάω όσο το δυνατόν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μου, ήταν το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο”.

8. Για το πως τους διδάσκει την αξία της δουλειάς
“Ακόμα μαθαίνω από τους γονείς μου, ακόμα τους παρακολουθώ, ακόμα με καθοδηγούν. Προσπαθώ να κάνω το ίδιο και με τα παιδιά μου, επειδή εκείνα μεγαλώνουν πολύ διαφορετικά απ’ ότι μεγάλωσα εγώ. Η αγάπη για δουλειά όμως, πρέπει να διδάσκεται από τους γονείς. Ο λόγος που σταμάτησα την καριέρα μου στα 38, αλλά συνεχίζω ακόμα να δουλεύω σκληρά, είναι επειδή θέλω να τους δώσω το σωστό παράδειγμα. Θέλω να δείξω στα παιδιά μου, ότι τώρα που ο πατέρας του σταμάτησε το πρώτο σκέλος της καριέρας του, δουλεύει ακόμα σκληρά. Αυτό είναι που θέλω να μάθουν”.

9. Για τα μεγάλα συναισθήματα
“Σαν γονιός, είναι πολλά τα συναισθήματα που βιώνεις όταν σκέφτεσαι τα παιδιά σου. Για μένα αλλά και για πολλούς ακόμα γονείς, με τους οποίους έχω μιλήσει, όλα καταλήγουν στην αγάπη και τον φόβο. Αυτά είναι τα δυο αισθήματα που μας κινητοποιούν να πετύχουμε περισσότερα πράγματα για τα παιδιά μας, κάθε μέρα”.

10. Για την πειθαρχία
“Ποτέ πάνω από μια ώρα τηλεόραση. Ξέρω πως αυτό ακούγεται πολύ αυστηρό, αλλά θέλω τα αγόρια μου να είναι έξω και να παίζουν. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ασχολούνται με τα σπορ, για την πειθαρχία αλλά και για την υγεία τους. Ο Μπρούκλιν έχει πολύ ταλέντο, ο μεσαίος μου γιος ο Ρομέο, είναι ο γρήγορος και ο μικρότερος μου, ο Κρουζ, είναι ο σκληρός. Οι γονείς μου αλλά και οι γονείς της Βικτόρια, μας μεγάλωσαν με πειθαρχία αλλά και με σεβασμό για τους άλλους και τα αγόρια μας, έχουν όλες αυτές τις αρετές. Από 2-3 ετών λένε παρακαλά και ευχαριστώ. Είναι πολύ ευγενικά αγόρια”.

11. Για την δύναμη της πατρότητας
“Το να είσαι παρόν και η προσοχή σου, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου”.

12. Για το πως θέλει να τον θυμούνται
“Απλά ως ένας πατέρα που δούλευε σκληρά, αγαπούσε πολύ τα παιδιά του και θα έκανε τα πάντα για εκείνα”.

Read More

And More