Οδηγός αγοράς: Τι πρέπει να προσέξεις την πρώτη φορά που θα αγοράσεις ρούχα για το παιδί σου;

Shopping Time. Όμως, όχι για τον εαυτό σου. Ούτε για κάποιον μακρινό συγγενή που αποφάσισε, μετά από χρόνια απουσίας, να έρθει να σας δει και εσύ (ως σωστή οικοδέσποινα) πρέπει κάτι να του πάρεις για δωράκι. Ναι, όπως κατάλαβες ήδη, έφθασε η στιγμή που θα αγοράσεις τα πρώτα ρουχαλάκια για το μικρό σου ήρωα, την πιο αγαπημένη σου ψυχούλα.

Και, μπορεί να ξέρεις να κάνεις τις καλύτερες επιλογές για τον εαυτό σου, όμως, στην αγορά παιδικών ρούχων είσαι πρωτάρα. Και δικαιολογημένα, αφού δεν έχεις αγοράσει ξανά ρουχαλάκια για μικρό παιδάκι (εκτός αν είσαι νονά, αλλά και πάλι το πνευματικό σου παιδί θέλει κάτι διαφορετικό πέρα από ρούχα).

Θα σου περιγράψω μία (πολύ συνηθισμένη) σκηνή: Γεμάτη αισιοδοξία και με ένα χαμόγελο στα χείλη, κατευθύνεσαι στο πιο κοντινό σου mall. Μπαίνεις στο κατάστημα και στα ράφια αντικρίζεις σαλοπέτες, φόρμες, κορδέλες για τα μαλλιά, μικρά μπλουζάκια, πυτζαμάκια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Με όλη αυτή την ποικιλία στα ράφια είναι φυσιολογικότατο να μπερδευτείς. Μικρή παύση. Αν στην παραπάνω περιγραφή είδες τον εαυτό σου, σου έχω μερικές συμβουλές, οι οποίες ελπίζω να σε βοηθήσουν στην αγορά ρούχων για το παιδί σου.

– Επίλεξε ρούχα για μωρά 3 – 6 μηνών. Ξέρω ότι το μωρό σου μπορεί να είναι μικρότερο, όμως, γιατί να επιλέξεις ρουχαλάκια τα οποία, σε λίγες εβδομάδες, θα σου είναι παντελώς άχρηστα; Η πιο value for money σκέψη είναι να αγοράσεις ρούχα για λίγο μεγαλύτερη ηλικία, προκειμένου το παιδάκι σου να τα ευχαριστηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

– Να είναι άνετα. Σε σημείο υπερβολής. Για αυτό, επίλεξε ρούχα με κουμπιά, τα οποία θα ξεκουμπώνονται εύκολα από τους ώμους.

– Προτίμησε μαλακά υφάσματα. Να πλένονται εύκολα στο πλυντήριο, χωρίς να χαλάνε οι ραφές.

– Βάλε άφθονο μαλακτικό. Μιας και αναφερθήκαμε στα υφάσματα, λέω να κάνω μία μικρή παρένθεση και να σου δώσω ένα extra tip. Την πρώτη φορά που θα τα πλύνεις, βάλε άφθονο μαλακτικό με απαλό άρωμα, προκειμένου να βεβαιωθείς ότι είναι όσο καθαρισμένο πρέπει, πριν ακουμπήσει το δέρμα του.

– Απέφυγε τα μακριά κορδόνια και τα μεταλλικά αντικείμενα. Δε θες να το βάλει στο στόμα του και να αρχίσει να το πιπιλάει. Ούτε να μπλέξει τα ποδαράκια του με τα κορδόνια και να μπουσουλά / περπατά με πόνο.

– Δώσε έμφαση στα παιδικά φανελάκια και στα πυτζαμάκια του. Αν το επιτρέπει η τσέπη σου, αγόρασε αποκλειστικά βαμβακερά.

– Μη ξεχάσεις τα καλτσάκια. Ειδικά, τώρα, που ο καιρός αλλάζει, τα πατουσάκια του πρέπει να είναι προστατευμένα.

– Αγόρασε ένα μποτάκι και ένα αθλητικό. Για trendy και in fashion εμφανίσεις. Άσε που τα παιδικά έχουν εκπληκτικά (και παιχνιδιάρικα) σχέδια…

– Πριν φύγεις από το κατάστημα, πάρε και πέντε σαλιάρες, για να μη λερώνεται κανείς από τις γουλίτσες του.

Read More

And More