Οι 7 λόγοι που κάνουν το καλοκαίρι ιδανική εποχή για μια εγκυμοσύνη

Αν ανακάλυψες ότι έμεινες έγκυος γύρω στην Άνοιξη, τότε θα περάσεις ένα μεγάλο μέρος της εγκυμοσύνης σου τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρόλο όμως, που μιλάμε για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου, δεν είναι ανάγκη να αγχώνεσαι. Το καλοκαίρι μπορεί να αποδειχτεί η πιο ωραία εποχή για να είσαι έγκυος για πολλούς λόγους. Κάποιοι από αυτούς είναι προφανείς και κάποιοι ίσως σε εκπλήξουν.

Παρακάτω ακολουθούν 7 λόγοι που κάνουν το καλοκαίρι ιδανική εποχή για μια εγκυμοσύνη

Είναι η κατάλληλη εποχή για να ασκείσαι έξω από το σπίτι σου
Το περπάτημα και το κολύμπι είναι οι δυο καλύτεροι φίλοι μιας εγκυμονούσας. Και τα δύο είναι χαμηλής πρόσκρουσης γυμναστική, παρέχουν μεγάλα καρδιακά οφέλη και είναι η τέλεια δικαιολογία για να βγεις έξω για λίγο φρέσκο ​​αέρα.
Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διότι μπορεί να γίνει από γυναίκες όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης, σε όποιο στάδιο της εγκυμοσύνης τους κι αν βρίσκονται. Έρευνες δείχνουν ότι αυτού του είδους η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού, συμπεριλαμβανομένης της παροχής περισσότερου οξυγόνου στους μύες και στους ιστούς της μητέρας και επομένως και στο μωρό μέσω του πλακούντα. Το κολύμπι από την άλλη βοηθά στον έλεγχο του βάρους, στο πρήξιμο των άκρων, στην πίεση, στην χαλάρωση των αρθρώσεων αλλά και στο να αντιμετωπίσεις τις αυξημένες θερμοκρασίες.

Υπάρχει αφθονία σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά
Ξέρεις πολύ καλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα θρεπτικά συστατικά, τόσο στην υγεία σου αλλά και στην υγεία του μωρού σου. Γεμάτα με βιταμίνες και σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως οι υδατάνθρακες που δίνουν ενέργεια και σε γεμίζουν με φυτικές ίνες, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικά για ένα υγιές μωρό. Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να θέλουν να τρώνε πιο δροσερές (και πιο υγιεινές) τροφές, όπως ωμά φρούτα και λαχανικά, και σαλάτες με σολομό, άπαχο κρέας ή κοτόπουλο ως κύριο πιάτο.

Ο ήλιος ισούται με βιταμίνη D
Ενώ, είναι πολύ σημαντικό να μην εκτίθεσαι πολύ στον ήλιο και να φοράς πάντα αντηλιακό, μερικά λεπτά στον ήλιο θα εκθέσουν το δέρμα σου στις ακτίνες UV, κάνοντάς το να παράγει πιο πολύ βιταμίνη D. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι πολύ συχνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και έχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη κύησης, προεκλαμψίας και βακτηριακής κολπίτιδας.

Τα ρούχα
Η μόδα για τις εγκυμονούσες έχει προχωρήσει πολύ. Πλέον, έχεις άπειρες επιλογές σε φορέματα, φούστες, μπλουζάκια και φανελάκια. Επιπλέον, μεγάλες αλυσίδες ρούχων έχουν σειρές αποκλειστικά φτιαγμένες για έγκυες γυναίκες, οι οποίες είναι οικονομικά προσιτές και θα σε κρατήσουν δροσερή τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, αλλά θα σε κάνουν να φαίνεσαι και κούκλα, άσχετα με το πόσο μεγάλη είναι η κοιλιά σου.

Το παιδί σου έχει λιγότερες πιθανότητες να κολλήσει βρογχιολίτιδα αν γεννηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες
Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (βρογχιολίτιδα) είναι ένας εξαιρετικά μεταδοτικός ιός που προκαλεί λοίμωξη της αναπνευστικής οδού. Μπορεί να αποδειχθεί σοβαρός για τα πρόωρα μωρά ή εκείνα που έχουν προβλήματα καρδιάς και πνεύμονα, ειδικά ηλικίας 6 μηνών και νεότερων. Η πιο επικίνδυνη εποχή για την βρογχιολίτιδα είναι γενικά από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, έτσι τα μωρά που γεννιούνται κατά τους θερμότερους μήνες είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσουν.

Το να είσαι ενυδατωμένη είναι πιο εύκολο και πιο νόστιμο
Είναι ζωτικής σημασίας να είσαι καλά ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου, ειδικά κατά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Μόλις πιεις την ενδεδειγμένη ποσότητα νερού ημερησίως, μπορείς να το “ρίξεις έξω” με ένα virgin cocktail, που δεν έχει αλκοόλ, αλλά είναι γεμάτο χυμούς από νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα.

Διακοπές
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που παίρνεις συνήθως την άδειά σου και φεύγεις για λίγο από την εργασία σου, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ αναγκαίο, ειδικά αν είσαι στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σου και τα συμπτώματα της σε έχουν καταβάλει σωματικά. Το καλοκαίρι όμως, είναι και η ιδανική εποχή και για να ξεφύγεις κάπου με τον σύντροφό σου, όσο είστε ακόμα οι δυο σας.

Read More

And More