Οι μεγαλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς (και μεγάλους) καρναβαλιστές!

Μία μόλις ημέρα πριν τη Τσικνοπέμπτη και μια ανάσα μακριά από τους εορτασμούς των Αποκριών και του Καρναβαλιού, χαρούμενοι μασκαρεμένοι μπόμπιρες και λιλιπούτειες πριγκίπισσες με τις ευφάνταστες στολές και τον ενθουσιασμό τους ετοιμάζονται να ξεχυθούν στους δρόμους και να κάνουν την πόλη πολύχρωμη!

Αν θέλεις να είσαι ενημερωμένη για τα καλύτερα αποκριάτικα… street parties, ρίξε μια ματιά στις μεγαλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες διοργανώσεις της Αθήνας!

 

♦ Απόκριες στο Δήμο Αθηναίων
Ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης με περισσότερες από 70 δωρεάν εκδηλώσεις! Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δίνει στο φετινό καρναβάλι μία γεύση από τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα της Ελλάδας πλαισιωμένα από μουσικές και σύγχρονα προγράμματα για παιδιά, διατηρώντας παράλληλα τον έντονο ρυθμό και τη ζωντάνια που επικρατούν στην πόλη. Ο παλμός και η χαρά της γιορτής μεταμορφώνουν τις πλατείες και τους δρόμους της Αθήνας σε θεατρικούς χώρους, όπου χορευτές και θεατές θα ταυτιστούν, συμμετέχοντας στην γιορτή της Αποκριάς με παραδοσιακά δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα που έχουν ανατρεπτικό χαρακτήρα. Από την  Πλάκα, την πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι, το Θησείο, έως την Κυψέλη, το Κουκάκι, τα Πατήσια, το Παγκράτι, τα Πετράλωνα, η πόλη θα γεμίσει αποκριάτικες μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές.

Από την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η Πλατεία Συντάγματος μετατρέπεται σε μία μεγάλη θεατρική σκηνή, η οποία θα φιλοξενήσει συναυλίες, παραστάσεις χορού και δρώμενα αναβίωσης τοπικών εθίμων από όλη την χώρα, που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους και θα τους μυήσουν στην παραδοσιακή αποκριάτικη Ελλάδα.

 

♦ Καρναβάλι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
Το Καρναβάλι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για 29η χρονιά υποδέχεται μικρούς και μεγάλους μεταμφιεσμένους για να γιορτάσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν σε αποκριάτικο κλίμα! Παιδικές εκδηλώσεις, παραδοσιακά δρώμενα, συναυλίες, κινούμενες ενέργειες και οι καρναβαλικές παρελάσεις συνθέτουν το σκηνικό του φετινού Καρναβαλιού. Το κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού έχει εξαπλωθεί σε όλο το Μοσχάτο, θέτοντας δοκιμασίες στις ομάδες του και δημιουργώντας αποκριάτικο κλίμα, το Σαφάρι του Ταύρου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε παιχνίδια και δοκιμασίες, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Μοσχάτου και οι παραγωγικές δυνάμεις του Ταύρου συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το θεσμό.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων έρχεται με τις δύο μεγάλες παρελάσεις, τη νυχτερινή στον Ταύρο, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου στο Μοσχάτο, με τη συμμετοχή αρμάτων και χιλιάδων μεταμφιεσμένων, αλλά και με τα παραδοσιακά Κούλουμα στην πλατεία Μεταμορφώσεως του Μοσχάτου και στο Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο.

 

♦ Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη
Αρλεκίνοι, ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ δίνουν ραντεβού στις εκδηλώσεις του 24ου Καρναβαλιού του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη!

Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών, φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, μπαλονοκατασκευές, αλευρομουτζουρώματα, χορευτικά δρώμενα, καντάδες, ποδηλατοβόλτες μασκαράδων στις γειτονιές της πόλης και παρελάσεις αρμάτων και πληρωμάτων θα φιλοξενήσει φέτος το Καρναβάλι, ενώ οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πλατείες και πολιτιστικούς χώρους της πόλης και θα διαρκέσουν έως τις 18 Φεβρουαρίου. Η κεντρική παρέλαση αρμάτων θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και στον Αγ. Ι. Ρέντη στις 18 Φεβρουαρίου.

 

♦ Παιδικό Καρναβάλι του Μετς
Εικαστικά παιδικά εργαστήρια κατασκευής αρμάτων, στολών και καρνάβαλου, μουσικά εργαστήρια για επίδοξους… ντράμερς και παρέλαση στα στενά του γραφικού Μετς, που θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο της Χαρβούρη και θα καταλήξει στο προαύλιο του 13ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών περιμένουν τους μικρούς καρναβαλιστές στο 30 Παιδικό καρναβάλι του Μετς!

 

♦ “Ανακάτωμα το Τσικνοσάββατο” στο Κουκάκι
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Κουκάκι αναβιώνει τις Απόκριες με ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι-καρναβάλι που θα στηθεί και φέτος με σκοπό να βγει έξω ο κόσμος, να διασκεδάσει και παράλληλα να γνωρίσει τη γειτονιά! Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από τις 16:00 έως αργά το βράδυ, δραστηριότητες και δρώμενα για παιδιά και μεγάλους θα πλαισιωθούν από κλόουν, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και η αποκριάτικη παρέλαση από τα παιδιά της ομάδας μπάσκετ του Κουκακίου θα δώσουν το σήμα της έναρξης! Το μουσικό κομμάτι θα ολοκληρωθεί με χάλκινα πνευστά που θα “κινούνται” σε βαλκανικούς και παραδοσιακούς ρυθμούς από την Κρήτη, τον Πόντο, τη Μακεδονία και τη Θράκη και θα “παντρευτούν” αρμονικά με τη Βραζιλιάνικη Batucada!

 

♦ “Καρναβάλιμος” 2018 στο δήμο Αλίμου
Συναυλίες, παιχνίδια, διαγωνισμοί, Καραγκιόζης, παιδικά εργαστήρια κατασκευών, μουσικά παραμύθια, αποκριάτικα ήθη και έθιμα, ζαχαροπλαστική, ζωγραφική και face painting, μουσική και χορός και φυσικά καρναβαλικές παρελάσεις και προετοιμασία για τα κούλουμα με χαρταετούς είναι μονάχα μερικές από τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα που περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο δήμο Αλίμου έως τις 19 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Άνω Καλαμάκι!

 

♦ Απόκριες στην Καλλιθέα
Θεατρικές παραστάσεις, παιδικές εκδηλώσεις, συναυλίες και καντάδες, παρέλαση μπουλουκιών, αναβίωση εθίμων, αποκριάτικοι χοροί, ταχυδακτυλουργοί και φυσικά κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα και σαρακοστιανά για όλους ετοιμάζονται από το δήμο Καλλιθέας στο πλαίσιο των φετινών Αποκριών.

 

♦ Αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Χαλάνδρι
Ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης! Το ρυθμό της Αποκριάς θα δίνει τις πρωινές ώρες στην πόλη η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου, παίζοντας αποκριάτικες μελωδίες, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν από το πρωί μέχρι και το βράδυ με αποκριάτικα παιχνίδια που θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία και να μασκαρευτούν στο εργαστήριο face painting. Μάγοι και ακροβάτες του τσίρκου Cachivache θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από ένα θέαμα με ζογκλερικά, ακροβατικά, με συνοδεία ζωντανής μουσικής σε ρυθμούς Latin και Swing.

Read More

And More