Οικογένεια: 5 δραστηριότητες που φέρνουν τα μέλη της κοντά

Ξυπνάς και το πρόσωπο σου πλημμυρίζει ένα πελώριο χαμόγελο. Το παιδί δεν έκανε φασαρία τη νύχτα, ο μπαμπάς ξεκουράστηκε και ετοιμάζει το πρωινό. Ξυπνάς με μία παιδική αφέλεια, γιατί γνωρίζεις ότι η οικογένεια σου είναι ενωμένη σαν μία γροθιά. Μία ομάδα που τα μέλη της αγαπούν το ένα το άλλο και το φροντίζουν. Και το κατάφερες μέσα από τις συνήθειες που καλλιέργησες από μικρή ηλικία. Αλήθεια, ποιες είναι οι συνήθειες που φέρνουν τα μέλη μίας οικογένειας ακόμα πιο κοντά;

Βόλτα το ΣΚ
Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και το πρόγραμμα της εβδομάδας βαρύ και ασήκωτο. Ευτυχώς, πάντα υπάρχουν αυτές οι δύο θαυματουργές ημέρες που οι ρυθμοί πέφτουν και έχετε περισσότερο χρόνο να περάσετε οικογενειακά. Καθιερώστε μία συγκεκριμένη μέρα μέσα στο Σαββατοκύριακο που όλοι μαζί θα απολαμβάνετε επισκέψεις σε Μουσεία της πόλης, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και προγράμματα, βόλτα στην πλησιέστερη πράσινη έκταση ή ακόμα και ένα γευστικό πικ νικ τώρα που ο καιρός “ανοίγει”.

Επιτραπέζια παιχνίδια
Ο ήλιος αρχίζει να εξαφανίζεται δίνει τη θέση του στο φεγγάρι. Μπορεί να νύχτωσε, όμως, η μέρα δεν έχει ακόμα τελειώσει ή μάλλον το πιο ευχάριστο και ανέμελο κομμάτι της τώρα αρχίζει. Μία βραδιά με ανατροπές, επιθυμία για νίκη και διαφορετικά επιτραπέζια σας περιμένει. Θα αφήσεις το παιδί σου να κερδίσει; Ιδού η απορία!

Φαγητό όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι
Οι πρώτες αντιδράσεις θα έρθουν την περίοδο της εφηβείας, στιγμή που το παιδί σου θα θέλει να κάνει την επανάσταση του και να ανατρέψει ό,τι δομούσε τη ζωή του μέχρι τότε. Οπότε, μέχρι τότε έχεις χρόνο. Άλλωστε, το φαγητό στο ίδιο τραπέζι είναι η καλύτερη ευκαιρία, για να πει ο καθένας τα νέα του, να (συν)ομιλήσετε και να εκμυστηρευτείτε μυστικά πάνω από ζεστό σπιτικό φαγητό.

Movie Nights
Ποιος είπε ότι οι παιδικές ταινίες είναι μόνο για παιδιά; Έχουν διαχρονικό χαρακτήρα, (δια)περνούν σημαντικά μηνύματα και μάθουν στο παιδί σου ότι στο τέλος κερδίζει πάντα το καλό. Μπορεί, λοιπόν, την περσινή χρονιά οι παραγωγές να μην ήταν αρκετές, όμως, φέτος τίποτα δεν σας σταματά για να ψήσετε το αγαπημένο του ποπ κορν και να πατήσετε Play. Enjoy!

Μαγειρική παρέα
Όλα τα παιδιά έχουν το αγαπημένο τους φαγητό. Όλα καλά μέχρι στιγμής. Τι θα έλεγες αντί να του το ετοιμάσεις μόνη σου, να εμπλέξεις το παιδί σου στην όλη διαδικασία; Να είσαι βέβαιη ότι εκτός από το γλυκό, θα “δεθείτε” και εσείς. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More