Όσα πρέπει να βρίσκονται στο σακίδιο του παιδιού σου τώρα

Τα σχολεία άνοιξαν ξανά. Μπορεί το πρώτο κουδούνι της χρονιάς να χτύπησε πριν από αρκετούς μήνες, όμως, αυτές οι ημέρες είναι για τους μικρούς μας φίλους μία δεύτερη αρχή. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, το μικρό σου επέστρεψε στα μαθητικά θρανία και στους φίλους του που τόσο πολύ του έλειψαν. Πριν φτάσει, όμως, στο σχολείο, πρέπει να ετοιμάσετε μαζί το σακίδιο του. Τι δεν πρέπει να λείπει; 

Αντισηπτικό
Μπορεί η καθαριότητα του χώρου και των αιθουσών να είναι δεδομένη, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι και εσύ δεν πρέπει να μάθεις στο παιδί σου μερικούς κανόνες αυτοπροστασίας απέναντι στον ιό που άλλαξε την καθημερινότητα όλων μας. Επειδή, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι και τόσο εύκολο το μικρό σου να πλένει τα χεράκια του στην τουαλέτα του σχολείου αρκετές φορές, μην ξεχάσεις να προσθέσεις στο σακίδιο του το αντισηπτικό.

Υγρά μαντηλάκια
Ναι, για τον λόγο που φαντάζεσαι. Τον ίδιο. Εκτός από τα μαντηλάκια, μην παραλείψεις να υπενθυμίσεις στο μικρό σου ότι καλό είναι λίγο πριν την πρώτη ώρα και κάπου στη μέση της ημέρας να καθαρίζει με ένα υγρό μαντηλάκι το θρανίο του. Τα μικρόβια φεύγουν και κάπως έτσι η ασφάλεια έρχεται στο προσκήνιο.

Μάσκες
Για εκείνες τις στιγμές που το μικρό σου έρχεται κοντά με τους φίλους του. Και, φυσικά, για την ώρα του μαθήματος που είναι υποχρεωτική. Φρόντισε να μάθεις στο μικρό σου πόσο σημαντικό είναι να τη φοράει κατά τη διάρκεια του μαθήματος, να μην την κατεβάζει αν ο δάσκαλος του δεν το επιτρέψει και φυσικά να μην έχει τα χεράκια του συνέχεια στο πρόσωπο του. 

Κολατσιό
Μπορεί όλα τα παιδιά να τρελαίνονται για τις λιχουδιές που μόνο το κυλικείο ξέρει να ετοιμάζει, όμως, μην ξεχνάς ότι η ουρά πολλές φορές δημιουργεί συνωστισμό, αλλά και ότι δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να οδηγήσεις το μικρό σου στους δρόμους της υγιεινής διατροφής. Παίξε με τα αγαπημένα του φρούτα και όσα προσφέρουν στον οργανισμό του τις απαραίτητες βιταμίνες, φτιάξε μερικά smoothies που θα συσκευάσεις σωστά και φυσικά… μην ξεχάσεις το τοστάκι του. Περισσότερες ιδέες μπορείς να βρεις εδώ

Αντηλιακό
Ίσως σου φαίνεται περιττό, όμως, ο υδράργυρος έχει ανέβει επικίνδυνα. Πριν φύγει από το σπίτι, λοιπόν, βάλει λίγο αντηλιακό στο προσωπάκι του και μετά βάλτο στο σακίδιο του είναι. Καλό είναι να υπάρχει, γιατί όσο η μέρα προχωρά τόσο οι ακτίνες του ήλιου γίνονται πιο επικίνδυνες. 

Read More

And More