10 σημάδια ότι είναι πολύ ταλαντούχο και δημιουργικό

Το βλέπεις να ζωγραφίζει όλη μέρα και αναρωτιέσαι από πού αντλεί έμπνευση και δημιουργεί το δικό μου το κόμικ. Ποια είναι τα ερεθίσματα και πώς μπορεί να κάνει καταπληκτικά σχέδια, χωρίς να έχει ρωτήσει εσένα ή τον μπαμπά του. Το ακούς να σιγοτραγουδά τους στίχους ενός τραγουδιού που άκουσε μία φορά. Να χορεύει στη μελωδία του, χωρίς να ξέρει τις συγκεκριμένες κινήσεις. Να γράφει δικές του νουβέλες, σαν τον επόμενο… Γιώργο Καπουτζίδη. Σενάρια, που ξεπερνούν ακόμα και τη δική σου φαντασία.

Ναι, αν έχεις παρατηρήσει έστω ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά στο παιδάκι σου, τότε πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενη. Και αυτό, γιατί τα προαναφερθέντα στοιχεία δείχνουν ότι, όταν μεγαλώσει, θα είναι πολύ δημιουργικό και ταλαντούχο.

 

Ποια είναι, όμως, τα πιο βασικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι ανατρέφεις ένα μικρό καλλιτέχνη;

 

–  Είναι υπερκινητικό. Για την ακρίβεια, δεν μπορεί να κάτσει στη θέση του για πάνω από δύο λεπτά συνεχόμενα. Και, προτού του βάλεις τις φωνές, γιατί εσένα η κατάσταση αυτή σε κουράζει πολύ, σκέψου ότι σε λίγα χρόνια, μπορεί να γίνει ο επόμενος Shawn Mendes.

– Του θέτεις ένα δίλημμα και προτείνει πολλές εναλλακτικές. Περισσότερες και από εκείνες που είχες, ήδη, σκεφτεί. Γιατί, λοιπόν, να περιοριστείτε στο Α ή στο Β, όταν το μυαλό μπορεί να βρει το Γ, το Δ και όποια άλλα λύση φαντάζεται.

– Είναι ευαίσθητο. Εσύ στεναχωριέσαι που βλέπεις τα μουτράκια του να κοιτάνε προς τα κάτω με το παραμικρό, γιατί το θες χαμογελαστό. Πώς θα αντιδρούσες, όμως, αν σου έλεγα ότι η έντονη συναισθηματικότητα είναι στοιχείο ταλαντούχου ανθρώπου;

– Προτιμά τα πιο σύνθετα παιχνίδια. Δεν περιορίζεται στο γκρινιάρη και στη Monopoly. Αντιθέτως, το αγαπημένο του παιχνίδι θα είναι τα κλασσικά τουβλάκια. Γιατί, με αυτά, μπορεί να συνθέσει το δικό του κόσμο. Να τον “χτίσει”, όπως εκείνος το επιθυμεί.

– Δεν κάνει εύκολα φίλους. Γιατί το χιούμορ και η προσέγγιση τους δεν ταιριάζει στους συνομήλικους του. Και, αισθάνονται αμήχανα για αυτό. Είναι λίγο πιο μπροστά από την εποχή τους. Και, πού το κακό σε αυτό, μαμά;

– Σε γεμίζει με ιδέες. Του ζητάς να σε βοηθήσει σε κάτι που δυσκολεύεσαι, για το οποίο παλεύεις να βρεις την καλύτερη ιδέα μέρες. Και, εκεί που δεν το περιμένεις, ξεκινά η “βροχή” ιδεών… από το παιδάκι σου.

– Βαριέται συχνά. Τα ίδια και τα ίδια το κουράζουν και το καταπιέζουν…

– Το αγαπημένο του μάθημα είναι τα εικαστικά. Και εσύ, αντί να του αγοράσεις μπλοκ ακουαρέλας, το κυνηγάς να του μάθεις την προπαίδεια. Oops!

– Δεν τον ενδιαφέρον οι βαθμοί στο σχολείο. Και αυτό, δεν αρέσει καθόλου σε σένα (απολύτως λογικό).

– Δημιουργεί το δικό του βιβλίο. Πρόσφατη έρευνα του Συλλόγου Επιστημόνων Αμερικής έδειξε ότι όσα μικρά παιδάκια συνθέτουν με τη φαντασία τους το δικό τους βασίλειο είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί και καινοτόμοι. Για αυτό, μην ανησυχείς, αν κάποια στιγμή, “χάνεται”…

 

Read More

And More