5 μυστικά για να κάνεις το πρώτο μπάνιο του μωρού με ασφάλεια

Το πρώτο μπάνιο του μωρού δεν είναι σίγουρα μία απλή διαδικασία. Ούτε καν τυπική. Πρόκειται για την αρχή μίας νέας ιεροτελεστίας διασκέδασης, η οποία, όμως θέλει την προσοχή της. Ναι, μπορεί όσο λούζεις το μωρό σου να δένεσαι μαζί του ακόμα περισσότερο και να το αγαπάς όλο και πιο πολύ, όμως, επειδή δεν γίνεται και στο πιο άδειο δωμάτιο του σπιτιού, καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται την προσοχή σου. Για να γίνει με ασφάλεια και να έχεις το δικό σου κεφάλι ήσυχο και του μωρού σου καθαρό. Για αυτό, σου έχω συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις με επιτυχία.

Νερό μέχρι τη μέση της μπανιέρας
Μπορεί να θες να μεταμορφώσεις την μπανιέρα σε παράδεισο για το μικρό σου, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπερβάλλεις με τη στάθμη του νερού. Κάθε άλλο! Για μεγαλύτερη ασφάλεια, γέμισε την μπανιέρα μέχρι τη μέση και σιγά – σιγά προσπάθησε να μάθεις στο μωρό σου να είναι καθιστό, προκειμένου να αποφύγεις ακόμα περισσότερους τραυματισμούς και μικρά ατυχήματα, τη στιγμή που θα στρίψεις, για να πάρεις το αφρόλουτρο ή το σαμπουάν.

Αντιολισθητικά πατάκια έβαλες;
Τόσο στον πάτο της μπανιέρας, όσο και στον ευρύτερο χώρο του μπάνιου. Στην αγορά θα βρεις ακόμα και ειδικά σχεδιασμένα μαξιλαράκια μπανιέρας, τα οποία θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες το μικρούλι σας να πέσει. 

Αιχμηρά αντικείμενα μακριά
Πριν φέρεις το μωρό σου στο μπάνιο, φρόντισε να οργανώσεις το χώρο σωστά και να κρατήσεις οτιδήποτε θεωρείς επικίνδυνο μακριά. Κάτι που μπορεί να τραυματίσει τα πατουσάκια του, κάτι που ίσως γρατζουνήσει το απαλό του δερματάκι. Ψαλιδάκι νυχιών, ξυραφάκια, ακόμα και οδοντόβουρτσες όλα σε ένα κουτί και μακριά από την μπανιέρα, στην οποία το μωρό σου έρχεται για να… φρεσκαριστεί. 

Ξέχνα τα ξηρά αφρόλουτρα
Όσο και αν αρέσει στα μωρά να παίζουν με τις σαπουνάδες, αυτές μπορεί να στεγνώσουν στο ευαίσθητο δέρμα του λατρεμένου μικρού σου και να προκαλέσουν ξηρότητα ή ακόμα και εξανθήματα. Μία μέση λύση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να περιορίσεις τη χρήση αυτών των προϊόντων σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Καλό θα ήταν να ρωτήσεις και τον παιδίατρο του, ο οποίος γνωρίζει όλο το ιστορικό του μωρού σου και άρα όλες τις ανάγκες του.

Ένα μάθημα ηρεμίας για την πρώτη επαφή με το νερό
Δεν είναι λίγα τα μωράκια που φρικάρουν, μόλις συνειδητοποιούν ότι είναι εντελώς γυμνά και ένα κύμα νερού έρχεται κατά πάνω τους. Σταθείτε μαζί μπροστά από τον νιπτήρα. Αρχικά, βρέξε το πρόσωπο του με λίγο νερό, σε μέτρια θερμοκρασία. Με ένα βαμβάκι με ελάχιστο νερό, καθαρίζεις προσεκτικά τα μάτια του, με κινήσεις απαλές από μέσα προς τα έξω. Με μία άλλη μπάλα από βαμβάκι, καθαρίζεις την περιοχή γύρω από τη μύτη. Μη ξεχάσεις να το κρατάς από το χέρι, για να αισθάνεται ασφαλές.

 

Read More

And More