5 περίεργες συνήθειες που έχουν τα μωρά

Και τώρα που το μωρό σου ήρθε στον κόσμο αυτό, έφτασε και η στιγμή να τον ανακαλύψει. Να τον δει με τα δικά του μάτια, να τον γνωρίσει ακουμπώντας τον με τα δικά του χέρια, να μπουσουλήσει και στη συνέχεια να περπατήσει. Πριν, όμως, συμβεί το τελευταίο θα παρατηρήσεις το μωρό σου να υιοθετεί ορισμένες συνήθειες που ίσως σού φανούν αρκετές περίεργες και… αμήχανες. Γιατί, δεν ταιριάζουν ούτε στη δική σου συμπεριφορά ούτε ενός μεγαλύτερου παιδιού. Σήμερα, λοιπόν, λέω να ρίξουμε μία ματιά στις πιο συνηθισμένες, προκειμένου να είσαι προετοιμασμένη!

Πιπιλάει το δάχτυλο του
Συνήθως τον αντίχειρα του. Να ξέρεις πως πράξη αυτή συμβαίνει σε δύο χρονικά σημεία. Από την μία, τις πρώτες μέρες αφού του πήρες την πιπίλα μακριά. Από την άλλη, όταν θέλει να σου δείξει ότι χρειάζεται να του φοράς την πιπίλα περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα. Πρόκειται για μία άκρως αγαπημένη συνήθεια του μωρού σου που μπορεί να συνεχίσει, αν δεν το διακόψεις από νωρίς, μέχρι να ξεπεράσει και το ηλικιακό φάσμα του νηπίου. Μην ξεχνάς ότι το δαχτυλάκι του δεν είναι και το πιο υγιεινό αντικείμενο, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πού ακούμπησε προηγουμένως.

Ακουμπάει την ευαίσθητη περιοχή
Μήπως μεταξύ του διαστήματος που περιμένεις να αλλάξεις την πάνα ή απλά το αφήνεις να σε περιμένει στην μπανιέρα, έχεις παρατηρήσει ότι ακουμπάει την ευαίσθητη περιοχή του; Μην αγχώνεσαι! Πρόκειται για κάτι άκρως φυσιολογικό, καθώς ουσιαστικό το μωρό σου ανακαλύπτει τα γεννητικά του όργανα για πρώτη φορά. Τα γνωρίζει, όπως κάθε τι στο σώμα του. Άλλωστε, για αυτό είναι κάτι εντελώς καινούριο.

Σκαλίζει τη μύτη του
Και το παιχνίδι με τα δαχτυλάκια του δεν σταματά! Και ξέρεις ότι αυτή η κίνηση και κακό θα του κάνει (αφού μπορεί να κολλήσει ευκολότερα ένα κρυολόγημα) και δείχνει αγένεια. Για αυτό, και πρέπει να την σταματήσεις από νωρίς. Στην αρχή, προσπάθησε να κρατήσεις τα δάχτυλα του απασχολημένα.

Ανοίγει συνέχεια τα χέρια του
και εσύ ανησυχείς ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά. Στην πραγματικότητα, το μωρό σου μαθαίνει να χειρίζεται το σώμα του και να χρησιμοποιεί τα άκρα του. Το μικρό σου μαθαίνει τις βασικές κινήσεις, ετοιμάζεται να ξεχάσει το μπουσούλημα. Μέχρι τότε, όμως, ίσως πρέπει να προσέξεις την ισορροπία του.

Τρώει τα νύχια του
Εκεί που κάθεσαι χαλαρή και μιλάς στο τηλέφωνο με τη φίλη σου, το βλέπεις με την άκρη του ματιού σου να τρώει τα πρώτα του νύχια. Κλείνεις βιαστικά και τρέχεις να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια. Δεν παίζουμε με αυτά…

Read More

And More