5 στόχοι που μπορεί να θέσει το παιδί για τη νέα χρονιά

Σε λίγες ώρες το 2021 μας αποχαιρετά. Ένα νέο βιβλίο 365 σελίδων ξετυλίγεται μπροστά μας και μικροί και μεγάλοι ελπίζουν να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Οι μέρες αυτές είναι μέρες απολογισμού. Σκέφτεσαι τι έκανες, τι άφησες για αργότερα, τι πέτυχε, τι απέτυχε και θέτεις τους στόχους σου. Εσύ και το μικρό σου. Τι λες να θέσετε μαζί τους στόχους για τη νέα χρονιά; Ευτυχισμένο το νέο έτος!

Να γίνω καλύτερος μαθητής
Είτε το μικρό σου διαβάζει ήδη πολύ, φημίζεται για την εξυπνάδα του, είτε απλά με όλες αυτές τις αλλαγές έχει χάσει τον αναγνωστικό του ρυθμό, ένα είναι σίγουρο: στόχος είναι πάντα το καλύτερο. Και αυτή τη χρονιά θα το επιτύχει. Γιατί, τα αγαθά κόποις κτώνται και με την προσπάθεια δεν έχασε κάνεις. Ετοιμάσου, λοιπόν, να φτιάξετε το πρόγραμμα του και οι βαθμοί του το νέο έτος να απογειωθούν.

Να ξεκινήσω ένα χόμπι
Μπορεί να σου ακούγεται απλό, όμως, στην πράξη δεν είναι και τόσο εύκολο. Το χόμπι δεν είναι απλά ένας τρόπος να περάσει τον τρόπο του. Είναι μια συνήθεια που διευρύνει τους ορίζοντες ενός παιδιού, εξάπτει τη φαντασία, φτιάχνει τη διάθεση και – φυσικά – καλλιεργεί τη σκέψη και ίσως και το σώμα του. Βρείτε το αγαπημένο του και ξεκινήστε. Όχι αύριο, σήμερα.

Να μην προσβάλλω κανέναν
Μπορεί να συμβεί ασυναίσθητα και σίγουρα χωρίς πρόθεση. Πάνω στην κουβέντα και στο παιχνίδι. Μην ξεχνάς ότι τα παιδιά είναι οι πιο σκληροί κριτές. Οι προσβολές και η κακή διάθεση δεν έχουν θέση στο 2022. Καλή Happy Χρονιά!

Να μην στεναχωρήσω τους γονείς μου
Λίγο οι διαφωνίες για θέματα αστεία, λίγο το ότι εσύ θες να ξυπνάει το παιδί νωρίτερα για το σχολείο και εκείνο αρνείται πεισματικά, ε, λοιπόν, δεν θέλει και πολύ για να μάλωσετε. Έναν στόχο που μπορείτε να θέσετε από κοινού είναι να μην στεναχώρησετε ποτέ ο ένας τον άλλον. No Tears Left To Cry 2022!

Να κάνω δώρα σε όσους αγαπώ
Μικρά, όπως χειροτεχνίες ή κάρτες φτιαγμένες από χαρτί. Σημασία δεν έχει η αξία, αλλά η κίνηση. Ευκαιρία, λοιπόν, να μάθεις στο μικρό σου ότι, εκτός από το να περιμένει δώρα από εσένα και τη νονά, να δίνει και αυτό με τη σειρά του κάτι. Καλή Χρονιά!

Read More

And More