7 έξυπνοι τρόποι να προσθέσεις τα λαχανικά στη διατροφή του παιδιού σου

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας! Τα λαχανικά δεν είναι σίγουρα η αγαπημένη τροφή των μικρών μας φίλων. Μπορεί τα έντονα χρώματα τους να τα ξεγελούν στην αρχή, όμως, όπως ξέρεις και εσύ, η γεύση τους ανατρέπει κάθε θετική εικόνα που δημιούργησε η όψη τους. Από την άλλη, πρόκειται για ένα από τα θεμέλια της σωστής διατροφής, κάτι που τα παιδιά πρέπει να καλλιεργήσουν από νωρίς, αφού τα οφέλη της είναι πάρα πολλά. Και τώρα; Πώς μπορείς να προσθέσεις τα λαχανικά στο φαγητό τους, χωρίς να το καταλάβουν; Ιδού μερικές… ιδέες!

Ζυμαρικά με χρώμα
Αν στο μυαλό σου σχηματίστηκε η εικόνα των λατρεμένων tricolore, τότε πολύ καλά έκανες. Μπορεί να νομίζεις ότι έχουν μόνο χρώμα, αλλά στην πραγματικότητα «κρύβουν» όλα τα θρεπτικά συστατικά του αντίστοιχου λαχανικού. Το πράσινο του μπρόκολου, το πορτοκαλί του καρότου, το κίτρινο της πατάτας. Το κόκκινο της ντομάτας.

Λαχανικά και ζυμαρικά μαζί
Πέρα από το tricolore, στο σούπερ μάρκετ θα βρεις πλέον ζυμαρικά από φακές, ρεβίθια ακόμα και από σπανάκι. Αρκεί, να ξέρεις πού να ψάξεις. Εγώ, πάντως, προτιμώ εκείνα από κολοκύθι. Εμπιστεύσου με: έχουν την ίδια γεύση με τα κανονικά και με λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής σου είναι πεντανόστιμα.

Βάλε λίγη σάλτσα
Όλα τα παιδάκια αγαπούν τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν στη σάλτσα, έτριβες λίγο καρότο, κρεμμύδι και κολοκύθι; Yummy! Άσε που οι σπιτικές σάλτσες είναι ούτως ή άλλως πολύ πιο υγιεινές από τις τυποποιημένες.

Πίτσα και λαχανικά κάνουν παρέα
Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να προσθέσεις στη μαργαρίτα μία κόκκινη πιπεριά, μερικά πράσινα λαχανικά, τα οποία, πέρα από γεύση και χρώμα, θα δώσουν και θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό του παιδιού σου; Σίγουρα, κάποιος που δε ξέρει να μαγειρεύει έξυπνα.

Τι κάνουν τα λαχανικά στον κιμά;
Άλλη μία κατηγορία φαγητών στην οποία τα παιδιά δύσκολα αντιστέκονται: οτιδήποτε περιέχει κιμά, όπως μπιφτέκια, κεφτεδάκια, burgers και ρολό! Να, λοιπόν, η ευκαιρία σου να… κρύψεις μέσα τους κάτι που τα παιδιά δεν περιμένουν. Άλεσε μερικά λαχανικά, όπως καρότο, κολοκύθι ή μανιτάρι στο μπλέντερ και πρόσθεσέ τα στον κιμά πριν τον πλάσεις!

Και στα γλυκά; Αμέ!
Κακά τα ψέματα, δεν μπορείς να αποκόψεις εντελώς τα γλυκά από τη διατροφή του παιδιού σου. Για αυτό, αξιοποίησε τα έξυπνα. Δοκίμασε να προσθέσεις λιωμένο παντζάρι σε έναν κέικ σοκολάτας (έχουν και το ίδιο χρώμα), μπανάνα σε μικρά muffins, μεγαλύτερη ποσότητα καρότου σε ένα λαχταριστό carrot cake.

Κάνε την ομελέτα… πράσινη
Τι καλύτερο από το να προσθέσεις φρέσκια τομάτα, σπανάκι και πιπεριά; Το παιδάκι, όχι μόνο θα χορτάσει, αλλά θα συνηθίσει και τη γεύση τους. Άλλωστε, τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, υπάρχει άφθονος χρόνος για το πρώτο γεύμα της ημέρας.

 

 

Read More

And More