7 ιδιαίτερες online εκπαιδευτικές δράσεις που θα ενθουσιάσουν το παιδί σου!

Η πασχαλινή περίοδος έφθασε στο τέλος της, όμως, εμείς συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι, για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε. “Και τώρα τι θα κάνω;” αναρωτιέσαι. Την ίδια απορία έχει και το μικρό σου. Παίξατε μαζί επιτραπέζια, (ξανά)είδατε παιδικές ταινίες, ζωγράφισε οτιδήποτε “περνούσε” από τη φαντασία του, έκανε τις ασκήσεις που του έστειλε η δασκάλα του. Τώρα, λοιπόν, τι; Τι άλλο μπορεί να κάνει το παιδί σου, για να περάσει ευχάριστα, αλλά και δημιουργικά το χρόνο του;

Την απάντηση δίνουν φορείς και Ινστιτούτα, τα οποία, λόγω της κατάστασης έχουν μεταφέρει τις εκπαιδευτικές τους δράσεις, αλλά και τα δημιουργικά τους παιχνίδια online. Κάνε click και άφησε το ταλέντο του μικρού σου να ξεδιπλωθεί!

Δημιουργήστε τη δική σας ταινία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί τα παιδιά και τους εφήβους που μένουν σπίτι, να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση. Μπορείτε να πάρετε μέρος στους διαγωνισμούς «Γυρίζουμε Σπίτι» (για παιδιά 6-13 ετών) και «Γράφουμε Σπίτι» (για εφήβους 14-18 ετών), δημιουργώντας τη δική σας κινηματογραφική αφήγηση και κερδίζοντας υπέροχα κινηματογραφικά δώρα! Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία (που δεν πρέπει να ξεπερνά τα τρία λεπτά), ενώ οι έφηβοι της παρέας να γράψουν τη βασικά ιδέα για το σενάριο μίας μικρού μήκους ταινίας μυθοπλασίας. Περισσότερες πληροφορίες στο filmfestival.gr.

Χειροτεχνίες με δημιουργίες του Van Gogh

To Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους έως 15 ετών να εμπνευστούν από τα αγαπημένα τους αντικείμενα και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα από το σπίτι. Μην περιοριστείς σε τεχνικές και υλικά! Εκφράσου ελεύθερα με ό,τι υλικά διαθέτεις στο σπίτι, εμπνεύσου από τα αγαπημένα σου αντικείμενα και μοιράσου μαζί με το πιο in Μουσείο της πόλης τις δημιουργίες σου (ζωγραφιές, κατασκευές, γλυπτά). Τα έργα σου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείο και μόλις ανοίξει και πάλι για το κοινό, 25 ζωγραφικά έργα και 5 κατασκευές που θα επιλέξει τριμελής επιτροπή, υπό την επίβλεψη της Υπεύθυνης της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου! Εκπληκτικό; Για περισσότερες πληροφορίες, μπες στο: goulandris.gr

Ώρα να γράψετε το δικό σας σενάριο

Οι εκδόσεις Καστανιώτη θέλουν το παιδί σου να γίνει ο συγγραφέας του αύριο. Για αυτό, προκηρύσσουν τον μεγαλύτερο online διαγωνισμό συγγραφής για παιδιά, εφήβους και νέους, τώρα που συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συγγράψουν κείμενο πεζής μορφής (μικρή ή μεγάλη ιστορία, εκτεταμένο διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα) στις εξής κατηγορίες:

  • Κατηγορία 1: Συμμετέχουν παιδιά δημοτικού, που θα γράψουν μια ιστορία για αυτές τις ηλικίες.
  • Κατηγορία 2: Συμμετέχουν έφηβοι γυμνασίου/λυκείου έως και 16 ετών, που θα γράψουν ιστορία, εκτεταμένο διήγημα, νουβέλα ή μυθιστόρημα για εφήβους.
  • Κατηγορία 3: Συμμετέχουν νέοι ηλικίας 17 έως και 22 ετών, που θα γράψουν νεανικό μυθιστόρημα.

Θεματολογία; ελεύθερη! Όλα αυτά, μέχρι τις 31 Μαΐου, ημερομηνία, στην οποία, οι νέοι συγγραφείς πρέπει να στείλουν τις δημιουργίες τους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπες στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου.

Παίξτε με τα παιχνίδια των Αρχαίων Ελλήνων

(Πηγή φωτογραφίας: ιστοσελίδα “Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης”)

Πώς έπαιζαν τα παιδιά των αρχαίων Ελλήνων μέσα στο σπίτι; Γνωρίζεις ότι πολλά από τα παιχνίδια που παίζεις με τους φίλους σου παίζονταν και στην αρχαία Ελλάδα; Έχεις σκεφτεί πώς ντύνονταν τα παιδιά στην αρχαιότητα;  Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παραμένει κλειστό, μέσα όμως από μία σειρά online δραστηριοτήτων, σας προσκαλεί σε ένα δημιουργικό ταξίδι στον Πολιτισμό από το σπίτι. Μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα “Παίζοντας στο σπίτι” σε προκαλεί να φτιάξεις τα παιχνίδια των Αρχαίων Ελλήνων. Κουδουνίστρες, κούκλες, παιχνίδια με ρόδες, ζωάκια από πηλό, αστράγαλοι, μπάλες αλλά και ξύλινα αλογάκια διασκέδαζαν τα παιδιά των αρχαίων Ελλήνων τις ώρες που έμεναν στο σπίτι.

Δραστηριότητες από το “Κέντρο Πολιτισμού: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”

Πόσο θα ήθελες να πάρεις το παιδί από το χέρι και να κάνετε μαζί βόλτα σε αυτό το μαγικό και ανοιξιάτικο μέρος; Σε νιώθω! Όμως, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος “μένει” και αυτό σπίτι και μεταφέρει τις δράσεις του online. Κάθε Σάββατο και Κυριακή ένα διαφορετικό πρόγραμμα για παιδιά σε περιμένει: χειροτεχνίες, αναγνώσεις βιβλίων από την Εθνική Βιβλιοθήκη, ζωγραφιές. Για να είσαι ενημερωμένη, ακολούθησε το #SNFCCatHome.

Η Τεχνόπολη έρχεται στο σπίτι σου!

Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη, ο αγαπημένος θεσμός που επέστρεψε δυναμικά τον Μάρτιο του 2020, ανανεώνουν το ραντεβού τους με το κοινό, οικογένειες με παιδιά από 4 έως 11 ετών, αυτή τη φορά μέσα από μία σειρά  συναρπαστικών δράσεων, όπως εικαστικά εργαστήρια, δημιουργικές κάρτες, κουίζ κ.ά., στα οποία έχουν όλοι πρόσβαση μέσω διαδικτύου! Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη έρχονται σπίτι σου λοιπόν με ένα κλικ! Δραστηριότητες με αφορμή σπάνιες Παγκόσμιες Ημέρες, Ηλεκτρονικά διαδραστικά παιχνίδια και άλλες καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αθηναίων έρχονται στο σπίτι σου! Για περισσότερες πληροφορίες, κάνε click στο επίσημο website της Τεχνόπολης!

Ακολούθησε το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης!

«Μένουμε σπίτι», διασκεδάζουμε με πινέλα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και πολύχρωμα χαρτιά, δημιουργούμε έργα και μαθαίνουμε μικρά μυστικά για υλικά και τεχνικές ζωγραφικής μέσα από έργα σπουδαίων καλλιτεχνών αλλά και έργα παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου. Με οδηγό μας το πρόγραμμα που κάθε εβδομάδα ανακοινώνει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης μπορούμε όλοι να προσθέσουμε στην ομορφιά της ζωής μας αλλά και να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες με σεβασμό στον συνάνθρωπο και με ενδιαφέρον για την κοινωνία, το περιβάλλον, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο site του.

Read More

And More