8 καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα ξετρελάνουν το παιδί σου!

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα, άμμος και φως. Ανέμελες στιγμές και χαμόγελα. Όπως αυτό που έχει σχηματιστεί τώρα στο πρόσωπο του παιδιού σου. Πλέον, έχει όλη τη μέρα δικιά του και όλους τους φίλους παρέα. Γιατί, ακόμα και εκείνα τα παιδάκια που επέλεξαν να επιστρέψουν στο σχολείο, είναι ελεύθερα να χαρούν τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες. Τι μπορούν να κάνουν; Σου έχω συγκεντρώσει μερικές δημιουργικές (και καλοκαιρινές) δραστηριότητες 🍦

 

– Ζωγραφίστε έξω. Ποιος είπε ότι το παιδί σου μπορεί να χρησιμοποιήσει το πινέλο και το μπλοκ ακουαρέλας μόνο μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού; Αν έχεις μία μεγάλη αυλή ή απλά ένα μπαλκόνι με τα αγαπημένα σου φυτά, τότε είσαι πολύ τυχερή. Γιατί, το μικρό σου έχει το χώρο να δημιουργήσει τη δική του γωνιά και να εκδηλώσει την καλλιτεχνική του φύση.

– Νερόμπαλες, οι φίλοι του και το παιχνίδι ξεκινάει. Δεν χρειάζεται να έχεις πολλά, για να μετατρέψεις την αυλή σου στο απόλυτο… playroom. Ειδικά, το καλοκαίρι. Μερικά πολύχρωμα μπαλόνια (τα οποία θα γεμίσεις με νερό), δύο μεγάλα κιβώτια και μία λευκή γραμμή, που θα εξασφαλίζει ότι κάθε παιδάκι απέχει από το κιβώτιο-στόχο πάνω από δύο μέτρα. Χωρίζεις τα παιδιά σε δύο μικρές ομάδες (των τεσσάρων ή πέντε ατόμων) και όποιος προλάβει να ρίξει πρώτος δέκα νερόμπομπες μέσα στο κιβώτιο κερδίζει. Μη ξεχάσεις να έχεις ενημερώσει και τις υπόλοιπες μαμάδες – φίλες σου να σου έχουν μαζί τους μία δεύτερη αλλαξιά, ώστε κάθε παιδί να αποχωρήσει από το σπίτι σου, όπως ήρθε: στεγνό.

– Ώρα για πικ – νικ! Ο καιρός το ευνοεί. Το ξέρεις. Μήπως, όμως, αντί να το οργανώσεις τις πρωινές ώρες, να το απολαύσεις τις βραδινές; Ο ήλιος ετοιμάζεται να δύσει και ένα αεράκι καλοκαιρινής ραστώνης έρχεται να σε αναζωογονήσει. Τι καλύτερο; Επίλεξε μία από τις καταπράσινες περιοχές που μπορείς να “ανασάνεις” εντός πόλης, ετοίμασε τα αγαπημένα του σνακ, μη ξεχάσεις τη ζακέτα και καλή σας διασκέδαση!

– Τα θερινά σινεμά άνοιξαν ξανά. Και φέτος έχουν στο πρόγραμμα και μερικές ταινίες που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Τα minions χορεύουν κάτω από το φως του φεγγαριού και το μικρό σου απολαμβάνει μία διαφορετική έξοδο (και τα ποπ – κορν του). Play!

– Πεζοπορία το καλοκαίρι; Ναι. Βουνό ή θάλασσα; Κλασικό καλοκαιρινό δίλημμα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, μία ημέρα που δε θα απολαύσετε τις βουτιές σας, να βρεθείτε στην κορυφή (ε, και πιο κάτω) ενός βουνού ή στο εσωτερικό ενός δάσους; Στην αρχή μπορείς να διαλέξεις μία πιο σύντομη διαδρομή και όσο προχωράει ο καιρός και βλέπεις ότι το παιδί σου έχει αντοχές και το διασκεδάζει, μπορείς να βρεις και ένα διαφορετικό μονοπάτι, για ακόμα μεγαλύτερη βόλτα.

– Μπείτε στην κουζίνα και ετοιμάστε λαχταριστές φρουτολιχουδιές. Μαζί. Έτσι, όχι θα δώσεις μία ευχάριστη νότα στην ημέρα του, αλλά θα το φέρεις πιο κοντά στην υγιεινή διατροφή που τόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη του. Τα καλοκαιρινά φρούτα διαθέτουν παιχνιδιάρικο χρώμα, απαλή υφή και δροσερή γεύση. Σκέψου, λοιπόν, ότι ένα σουβλάκι λαχανικών χρειάζεται μόλις δέκα λεπτά, για να ετοιμαστεί και λιγότερα, για να καταναλωθεί. Αν και κανένα παιδάκι δε σταματά στο πρώτο…. Και πολύ καλά κάνει!

– Υπάρχουν καλοκαιρινές κατασκευές; Αμέ! Ανανάς φτιαγμένος από χαρτί; Καρπούζι γεμάτο με σπόρους από φελιζόλ; Ναι, αν η συνταγή βρίσκεται στα χέρια του παιδιού σου. Οι κατασκευές είναι ένας ευχάριστος τρόπος να απασχολήσεις το μικρό σου, που κάπως ξύπνησε βαριεστημένο σήμερα. Απομάκρυνε τα αιχμηρά αντικείμενα και άφησε το ελεύθερο να… δημιουργήσει!

– Bloom! Last but not least, μία μέρα στη θάλασσα είναι ο πιο καλοκαιρινός τρόπος να περάσεις την ημέρα σου. Το μικρό σου θα χτίσει παλάτια στην άμμο, όσο εσύ θα το κυνηγάς, για να του απλώσεις το απαραίτητο αντηλιακό. Πάνω στην πετσέτα και Relax!

Read More

And More