8 παιδικά Μουσεία σε προσκαλούν να τα “επισκεφτείς” online!

Μπορεί η καραντίνα να έφθασε και επίσημα στο τέλος, όμως, οι μικροί μας φίλοι συνεχίζουν να μένουν σπίτι, αφού τα σχολεία δεν έχουν ακόμα ανοίξει. Μάλιστα, αν το παιδάκι σου είναι μικρότερο από 12 ετών, τότε έχει ακόμα αρκετές ημέρες μπροστά του, πριν γυρίσει στα σχολικά θρανία. Ζωγραφίσατε, παίξατε, μαγειρέψατε, μήπως ήρθε η στιγμή για κάτι διαφορετικό; Για μία βόλτα σε μερικά Παιδικά Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού; Σκέψου το! Και πολύ ιδιαίτερα (και παιχνιδιάρικα) εκθέματα θα δείτε και το μικρό σου θα χαρεί βλέποντας στην οθόνη του υπολογιστή του δεινοσαύρους, τεράστιες μακέτες και πολύχρωμες δημιουργίες. Ας ξεκινήσει η βόλτα μας!

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Ελλάδα)

Από την ίδρυση του το 1994, το συγκεκριμένο Μουσείο έχει έναν συγκεκριμένο στόχο: να φέρει κοντά τα παιδιά με τον Πολιτισμό. Έτσι, τώρα, που η φυσική παρουσία κρίνεται αδύνατη, μπορείς να το επισκεφτείς μέσω της ιστοσελίδας του. Επιλεγμένα εκθέματα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου, που περιλαμβάνουν πάνω από 10.000 έργα ζωγραφικής και κατασκευών, τα οποία έχουν δημιουργήσει μικρά παιδιά. Για αυτό, μπες στο childrensartmuseum.gr και ξεκινήστε τη βόλτα!

Παιδικό Μουσείο των Η.Π.Α. (Indianapolis)

Τι θα έλεγες για ένα εικονικό ταξίδι μέχρι την Αμερική. Δε θα χρειαστείς αεροπορικά εισιτήρια, απλά μόνο το laptop και την καλή σας διάθεση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο παιδικό Μουσείο παγκοσμίως και αυτή τη στιγμή μετά στην τεράστια συλλογή του περισσότερα από 60.000 εκθέματα αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους. Tip: Μην παραλείψεις να κάνεις τη βόλτα σου και από την έκθεση “Take Me There: Greece”. Κλικ:  www.childrensmuseum.org/about/collection.

Μουσείο του Παιδιού (Βοστώνη)

Τεράστιο η Αμερική, πολλά τα Μουσεία, ακόμα περισσότερα και τα εκθέματα τους. Μέσω της ιστοσελίδας του (www.bostonchildrensmuseum.org/about/collections), μπορείς να περιηγηθείς τόσο στα εκθέματα του, τα οποία αναπαριστούν διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και στους διαδρόμους του Μουσείου, σαν να είσαι εκεί! Το μικρό του θα το απολαύσει.

“Πράσινο” Παιδικό Μουσείο (Μπρούκλιν)

Μένουμε στην Αμερικανική ήπειρο και αυτή τη φορά πάμε προς τη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα Μουσεία παγκοσμίως, ενώ από το 2008 καινοτόμησε, αλλάζοντας όλο τον τρόπο λειτουργίας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτό, και στον Τίτλο του προστέθηκε ο χαρακτηρισμός “Πράσινο”. Τεχνολογία, μακέτες, πολιτισμός όλα στο σπίτι σας με ένα κλικ: https://www.brooklynkids.org/.

Μουσείο Eurika (Ηνωμένο Βασίλειο)

Έχει ιδρυθεί κατά τα πρότυπα του Οργανισμού Παιδικών Μουσείων και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια μικρούς φίλους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το κτήριο, στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο, υπήρξε έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς, με εκθέματα που ξεπερνούν τα 20.000. Έτοιμοι για τη σημερινή σας βόλτα; (www.eureka.org.uk/)

Εθνικού Μουσείο Παιχνιδιών (“The Strong”)

Ιδρύθηκε το 1968 και κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλους τους μικρούς μας φίλους που αγαπούν το παιχνίδι, την τεχνολογία, αλλά και την Ιστορία. Πώς μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά; Μπες στο  www.museumofplay.org/collections και ετοιμαστείτε για εκπαιδευτικό παιχνίδι!

Βρετανικό Μουσείο (Λονδίνο)

Μπορεί να μην είναι αποκλειστικά παιδικό, όμως, στη συλλογή του θα βρεις αμέτρητα εκθέματα που θα ενθουσιάσουν (και θα επιμορφώσουν) τα μικρά σου που δεν έχουν και πολλά να κάνουν πια στο σπίτι. Δεινόσαυροι, μακέτες με την πόλη του Λονδίνου, όπως ήταν στο παρελθόν, μούμιες και πολλές ακόμη ζωγραφιές σας περιμένουν στο: britishmuseum.withgoogle.com/.

Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη (Ελλάδα)

Το θέμα αυτό θα ολοκληρωθεί, όπως ξεκίνησε: με ελληνικό Μουσείο. Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών ιδρύθηκε το 1991 και περιλαμβάνεται μέσα στις δέκα καλύτερες συλλογές παιχνιδιών και αντικειμένων παιδικής ηλικίας της Ευρώπης. Εκθέματα που αποπνέουν παράδοση και δημιουργούν το πιο σύγχρονο και επιμορφωτικό μάθημα Ιστορίας. Και, φυσικά, πάνω από 20.000 εκθέματα. Όλα στο σπίτι σου με ένα απλό κλικ: (https://www.benaki.org/)

Read More

And More