Α, μπέμπη, μπλουμ! 7 tips για το πρώτο μπάνιο του μωρού σου

Κάθε πρώτη στιγμή ενός μωρού είναι μοναδική. Θέλει τη φροντίδα σου και την μέριμνα σου. Γιατί, να είσαι σίγουρη, ότι το μικρό σου θα θυμάται ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια (και ίσως αναποδιά) που μπορεί να συμβεί. Σαν να μην έφθανε αυτό, κάθε επόμενη φορά, που η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται θα έχει τον ίδιο φόβο, μήπως προκύψει κάτι ξανά. Γι’ αυτό, πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια.

Μία δύσκολη στιγμή είναι το πρώτο μπάνιο του μωρού. Ούτε εκείνο ξέρει τι πρόκειται να συμβεί, αλλά ούτε και εσύ αισθάνεσαι τόσο άνετα που πρέπει να προσέξεις τόσο πολύ ένα τόσο μικρό πλασματάκι. Και οι δύο, λοιπόν, έχετε το φόβο της… μπανιέρας.

 

Επειδή, όμως, δε γίνεται να το παρακάμψεις, αφαίρεσε όλα τα πιθανά (και άκρως αρνητικά) σενάρια, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και ετοιμάσου για το πιο γλυκό… μπανάκι!

 

Βήμα πρώτο: Μάζεψε όλα τα απαραίτητα σε ένα καλάθι

Σε θέλω… ετοιμοπόλεμη και καλά προετοιμασμένη! Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όσο κάνεις μπάνιο το μικρό σου, πρέπει να είσαι πλήρως συγκεντρωμένη στη διαδικασία αυτή. Γι’ αυτό, να έχεις από πριν:

  • Αφρόλουτρο ή σαπούνι, ειδικό για μωρά
  • Πετσέτα με παιδικά σχέδια
  • Δύο ρουχαλάκια για μετά το μπάνιο
  • Ένα μπολ με ζεστό νερό (όχι καυτό)
  • Λοσιόν
  • Μικρές μπάλες βαμβακιού
  • Μία πάνα, ζεστή και απαλή

Βήμα δεύτερο: Ξεκίνα από τα πρόσωπο

Δεν είναι λίγα τα μωράκια που φρικάρουν, μόλις συνειδητοποιούν ότι είναι εντελώς γυμνά και ένα κύμα νερού έρχεται κατά πάνω τους. Σταθείτε μαζί μπροστά από τον νιπτήρα. Αρχικά, βρέξε το πρόσωπο του με λίγο νερό, σε μέτρια θερμοκρασία. Με ένα βαμβάκι με ελάχιστο νερό, καθαρίζεις προσεκτικά τα μάτια του, με κινήσεις απαλές από μέσα προς τα έξω. Με μία άλλη μπάλα από βαμβάκι, καθαρίζεις την περιοχή γύρω από τη μύτη. Μη ξεχάσεις να το κρατάς από το χέρι, για να αισθάνεται ασφαλές.

Βήμα τρίτο: Συνεχίζεις με τα αυτιά 

Αν δεις ότι αντιδρά στην μπατονέτα, χρησιμοποίησε μωρομάντηλα, χωρίς έντονο άρωμα. Ξεκινάς από την εξωτερική πλευρά του αυτιού και σιγά – σιγά καθαρίζεις το εσωτερικό του. Μην παραλείψεις, το σημείο πίσω από το λοβό.

Βήμα τέταρτο: Σειρά έχουν τα μαλλιά

Αφήνεις το κεφάλι του να στηρίζεται στην παλάμη σου. Σιγά – σιγά, γέρνει λίγο προς τα πίσω και εσύ αρχίζεις να του χαϊδεύεις τα μαλλιά με το σαπούνι. Ξεπλένεις με ζεστό νερό, με τα χέρια σου να κάνουν κινήσεις που θυμίζουν… μασάζ. Σκουπίζεις με μία μαλακή πετσέτα και έτοιμα τα μαλλιά!

Βήμα πέμπτο: Ώρα για το σώμα

Ναι, είναι το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της ιεροτελεστίας. Δώσε έμφαση στο… σφουγγάρι. Να είναι μαλακό και παιχνιδιάρικο. Αφού το γεμίσεις με σαπούνι (φρόντισε να μην έχει έντονο άρωμα ή περίεργη υφή, για να αποφύγεις τους ερεθισμούς), αρχίζεις απαλά να το καθαρίζεις. Οι κινήσεις σου πρέπει να πηγαίνουν από πάνω προς τα κάτω, με ένταση σταθερή και ιδιαίτερα φροντίδα σε μαλακά σημεία, όπως τις μασχάλες του. Δώσε έμφαση στο λαιμό και στην άνω πλάτη του.

Βήμα έκτο: Ξεπλένεις

Αν το τηλέφωνο της μπανιέρας σου είναι πιο… επιθετικό, τοποθέτησε το στη ρύθμιση, στην οποία το νερό ρέει άφθονα και όχι απότομα και έντονα. Επίσης, ξεκίνησε με ζεστό νερό (για να συνηθίσει το μικρό) και ολοκλήρωσε με χλιαρό.

Βήμα έβδομο: Λίγη λοσιόν για χαλάρωση και απόλαυση

Τι καλύτερο από ένα βρεφικό μασάζ; Τίποτα, φίλη μου. Θα το απολαύσεις και εσύ και το μικρό σου. Χαλάρωση και ξεγνοιασιά και για τους δύο!

Read More

And More