Αλλαγή πάνας: Οι συμβουλές που θα κάνουν τη διαδικασία… παιχνιδάκι

Ναι, η ζωή με ένα μωρό στο σπίτι είναι γεμάτη από απορίες και άγχος. Ειδικά, αν γίνεσαι μαμά για πρώτη φορά. Λίγο το ότι εμπειρία δεν διαθέτεις και το ότι κάθε μωρό φέρεται διαφορετικά, δεν θέλει και πολύ για να στρεσαριστείς. Το καινούριο μέλος της οικογένειάς σας είναι γεμάτο από ανάγκες, πρωτόγνωρες και για το ίδιο και για εσένα. Μία από αυτές είναι η αλλαγή πάνας. Σκέψου απλά ότι έρευνες έχουν δείξει πως μέχρι το μωράκι σου να μάθει να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα, θα χρειαστείς να αλλάξεις -κρατήσου!- πάνω από 2.000 πάνες περίπου. Για αυτό, και χρειάζεσαι τις παρακάτω συμβουλές που θα κάνουν τη διαδικασία… παιχνιδάκι!

Όλα δίπλα από το μωρό σου
Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι να μαζέψεις όλα τα απαραίτητα για την περιποίηση του μικρού μας φίλου δίπλα του, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να λείψεις ούτε λεπτό από δίπλα του. Μία καθαρή πετσέτα (αποκλειστικά για την αλλαγή πάνας), ένα προϊόν καθαρισμού, μία αφράτη πάνα, μία κρέμα με καταπραϋντική δράση, καθαρά ρούχα και μία μικρή σακούλα για τα άπλυτα. Βεβαιώσου ότι τα έχεις όλα και ξεκίνα.

Κάθε πότε;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν στην πάνα του μικρού σου υπάρχουν μόνο ούρα, τότε η σωστή αλλαγή πρέπει να γίνεται κάθε τέσσερις ώρες. Αν υπάρχουν κακάκια, τότε αλλάζεις αμέσως.

Ο χώρος της αλλαγής
Το άλλαγμα θα πρέπει να γίνεται σε μία υπερβολικά καθαρή, ζεστή και λεία επιφάνεια. Θα μπορούσες να αγοράσεις μία ειδική αλλαξιέρα ή απλά να στρώσεις ένα σεντόνι (αποκλειστικά για τη χρήση αυτή) πάνω στο κρεβάτι σου. Το σεντόνι, μετά την αλλαγή, κατευθείαν στα άπλυτα.

Αμέσως στα σκουπίδια
Αφαιρείς την βρώμικη πάνα, την μεταφέρεις σε μία σακούλα και από εκεί κατευθείαν στα σκουπίδια. Δεν θες να μυρίσει όλο το σπίτι.

Σαπουνάδα στην ευαίσθητη περιοχή του
Συγχαρητήρια, έφθασες στο πιο κρίσιμο στάδιο. Το μυστικό είναι οι κινήσεις σου να ξεκινούν από τα γεννητικά του όργανα και να καταλήγουν στον ποπό του. Καθαρίζεις απαλά και επιμελώς. Αν δεις ότι το μωράκι σου είναι έτοιμο να βάλει τα κλάματα, άρχισε να του τραγουδάς ή βάλε του να ακούσει έναν ήχο που του αρέσει και το ηρεμεί.

Και το στέγνωμα έχει σημασία
Δεν τρίβεις ποτέ με σκληρό χαρτί, αλλά με ένα απαλό χαρτάκι ή με μια καθαρή πετσετούλα στεγνώνεις ταμποναριστά την περιοχή. Μην χρησιμοποιήσεις ταλκ, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Αφιέρωσε χρόνο και εξαφάνισε μέχρι και την παραμικρή… σταγόνα.

Το σωστό φινάλε
Τοποθέτησε τη ζεστή καθαρή πάνα, βάλ΄του καθαρά ρούχα, πλύνετε και οι δύο τα χέρια σας και έτοιμοι!

Read More

And More