Αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι; Ιδέες για να ετοιμάσεις το καλύτερο!

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από το τελευταίο (και πιο εορταστικό) Σαββατοκύριακο των Αποκριών, και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα παιδιά έχουν την τιμητική τους. Μικρά ή λίγο μεγαλύτερα στην ηλικία, τα παιδιά θέλουν να φορέσουν την αγαπημένη τους στολή και να χαρούν. Να χορέψουν. Να πετάξουν τις σερπαντίνες και τα κομφετί. Και ενώ σε κάθε γειτονιά διοργανώνονται αυτοσχέδια, αλλά και επίσημα πάρτι, παρελάσεις και αποκριάτικες εκδηλώσεις, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα “παραδοσιακό”, home-made πάρτι στο σπίτι, γεμάτο από σούπερ ήρωες, εντυπωσιακές πριγκίπισσες, μικρά ζωάκια και χαριτωμένα τερατίνια.

Ένα παιδικό πάρτι, αυτές τις ημέρες, για τους λιλιπούτειους φίλους μας αποτελεί το καλύτερο δώρο που μπορείς να τους κάνεις. Για αυτό, άφησε στην άκρη τη σκέψη ότι μετά εσύ θα είσαι αυτή που θα πρέπει να συμμαζέψεις και να καθαρίσεις το σπίτι, πάρε τηλέφωνο τους φίλους του, στόλισε το σαλόνι και ετοιμάσου για το πιο υπέροχο μασκέ πάρτι!

 

Επειδή, όμως, θα χρειαστείς βοήθεια, για να εντυπωσιάσεις, σήμερα, σου έχω μερικές ιδέες, για να γίνει το μικρό σου ο βασιλιάς του φετινού Καρναβαλιού.

 

Αρχικά, άφησε το θέμα του πάρτι ελεύθερο.

Το παιδί είναι ακόμα μικρό και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: δε χρειάζεται να δυσκολέψεις το πάρτι του, βάζοντας ένα συγκεκριμένο θέμα. Σκέψου και τις υπόλοιπες μαμάδες, αλλά και τη ψυχολογία των άλλων παιδιών. Άφησε τα, λοιπόν, να ντυθούν ό,τι εκείνα επιθυμούν. Γιατί, οι καλεσμένοι πρέπει να περάσουν καλά.

Πολύχρωμα μπαλόνια 

Πάρτι χωρίς μπαλόνια, γίνεται; Δε γίνεται! Εφοδιάσου με όσα περισσότερα μπορείς και, για την ακρίβεια, όσα αντέχεις να… φουσκώσεις. Αν ψάξεις καλά στην αγορά, πέρα από πολύχρωμα, θα βρεις μπαλόνια σε διάφορα σχήματα, αλλά και με τις φάτσες των αγαπημένων του ηρώων.

Σερπαντίνες, γιρλάντες και σφυρίχτρες

Προτίμησε χρώματα λαμπερά και υφές απαλές. Αν δεν σου αρέσουν του εμπορίου, μπορείς να ετοιμάσεις με απλά βήματα τις δικές σου σερπαντίνες από φύλλα γκοφρέ χαρτιού. Κρέμασε τες από την κορυφή, στις γωνίες του σπιτιού, ενώ τις σφυρίχτρες μπορείς να τις αφήσεις πάνω στο τραπέζι ή στον καναπέ.

Πινιάτες

Τα μικρά παιδιά τις λατρεύουν, εσύ, όχι και τόσο, γιατί μετά θα πρέπει να μαζέψεις αυτό που θα βγει από το όμορφο αλογάκι. Μη ξεχάσεις να προμηθευτείς και μάσκες για τα μικρά σου.

Κομφετί 

Ξέρω. Ποιος τα μαζεύει μετά, ε; Σε καταλαβαίνω, αλλά είναι κάπως ακατόρθωτο να γίνει πάρτι μασκέ χωρίς χαρτοπόλεμο και κομφετί! Ένα βράδυ είναι… Θα περάσει!

Χάρτινα καπέλα στο κεφάλι 

Το καλύτερο με το συγκεκριμένο αξεσουάρ; Ότι μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου. Θα χρειαστείς σκληρό χαρτί περιτυλίγματος, μερικά πολύχρωμα πομ – πομ, λαστιχάκια και ένα συρραπτικό, για να τα ενώσεις μεταξύ τους. Κόβεις το χαρτί σε τετράγωνο σχήμα και το τυλίγεις γύρω από τον άξονά του διαγώνια. Συρράπτεις την ένωσή του, κόβεις ευθεία το τελείωμα του και στα χέρια σου κρατάς έναν έτοιμο κώνο.

Μουσική για χορό

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι λίγα τα τραγούδια που σε μεταφέρουν κατευθείαν στο Καρναβάλι της Πάτρας. Μη σου πω, και του Ρίο. Ετοίμασε μία Playlist με τους αγαπημένους καλλιτέχνες του μικρού σου, αλλά μη ξεχάσεις το “Conga”, το “Que Te La Pongo” και μελωδίες από τα… Ζουζούνια. They’re coming up, so you better get the party started!

Ώρα για λιχουδιές!

Πάρτι χωρίς φαγητό, δεν είναι πάρτι! Αν θες να εντυπωσιάσεις, προσπάθησε οι δημιουργίες σου να είναι και αυτές στο κλίμα της βραδιάς. Για παράδειγμα, τι θα έλεγες να ψήσεις μερικά σουβλάκια, αλλά αντί να τα βάλεις σε ένα πιάτο, να πάρεις λίγο χαρτί σε σχήμα κύκλου, να το καλύψεις με αλουμινόχαρτο και από πάνω να καρφώσεις τα καλαμάκια; Voila! Τα κρεατικά ντύθηκαν… Σκαντζόχοιρος.

Κλόουν, κλόουν είσαι εδώ;

Η αλήθεια είναι ότι, πριν από μερικά χρόνια, ήταν το απόλυτο must, για να στεφθεί ένα παιδικό πάρτι με επιτυχία. Σήμερα, επανέρχεται δριμύτερος. Πέρα από το ότι θα διασκεδάσει τα παιδιά σου, μπορεί να τους ετοιμάσει και το καλύτερο Face – Painting! Σχέδια στο πρόσωπο, στολή στο σώμα και το πάρτυ ξεκινά!

Read More

And More