Απόκριες 2017: Οι πιο δημοφιλείς παιδικές στολές της σεζόν

Σίγουρα θα θυμάσαι κι εσύ όταν ήσουν παιδί πώς ένιωθες κάθε χρόνο όταν πλησίαζαν οι Απόκριες! Ή όταν έπαιρνες στα χέρια σου την πρώτη πρόσκληση για μασκέ πάρτι! Τον ενθουσιασμό, την προσμονή, τις σκέψεις που κατέκλυζαν το μυαλό σου για τη στολή που θα φτιάξεις ή θα αγοράσεις. Πώς περίμενες την Τσικνοπέμπτη που θα ντυνόσουν μαζί με τους γονείς και θα πηγαίνατε για φαγητό ή το καρναβάλι που θα παρακολουθούσες να παρελαύνουν μπροστά σου τα φαντασμαγορικά άρματα κι εσύ με την αγαπημένη σου στολή να χαίρεσαι και να χοροπηδάς!

Αδιαμφισβήτητα, οι Απόκριες είναι η γιορτή των μικρών (και μεγάλων) παιδιών! Με ανυπομονησία μετρούν οι μπόμπιρες τις ημέρες μέχρι να έρθει η αγαπημένη τους εποχή, γιατί τότε μπορούν να βγάλουν τις στολές από τις ντουλάπες, να αγοράσουν καινούριες και να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, ώστε να μεταμφιεστούν στον αγαπημένο ήρωά τους και να παίξουν με την ψυχή τους!

Πρωταγωνιστές από κόμιξ, παραμύθια, ταινίες κινουμένων σχεδίων, παιδικές ιστορίες, σειρές και βιβλία βγαίνουν επιτέλους από το… φανταστικό κόσμο τους και ξεπηδούν στο σαλόνι σου! Πρίγκιπες, βασίλισσες, ιππότες και υπερήρωες παίρνουν σάρκα και οστά χάρη στις ευφάνταστες στολές και το αστείο γούστο των μικρών παιδιών!

Φέτος μάλιστα, για να διασφαλιστεί η αθωότητα και η παιδικότητα της Αποκριάς, υπήρξε (επιτέλους!) παρέμβαση από το Υπουργείο Οικονομίας το οποίο αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία ορισμένων παιδικών προϊόντων, που κρίθηκαν (δικαιολογημένα) ακατάλληλα για παιδιά. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες που κατέθεσαν γονείς στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή σχετικά με στολές και παιδικά αξεσουάρ που εκδηλώνουν άσεμνο περιεχόμενο, το Υπουργείο προχώρησε στην κατάργηση κάποιων αντικειμένων και την απαγόρευση εμπορικής προβολής “άσεμνων στολών που παρουσιάζονται ως παιδικές”.

Για να μην μένεις, όμως, στο σκοτάδι και να ακολουθείς το δημοφιλές… ρεύμα που επικρατεί στις φετινές αποκριάτικες στολές, πρέπει να γνωρίζεις ότι στις φετινές Απόκριες φαίνεται να υπάρχει μια τάση προς το ρετρό! Σκέψου τις στολές που φορούσες εσύ και οι φίλοι σου μικροί και τότε θα καταλάβεις! Καουμπόηδες, Ζορό, νίντζα, Βασίλισσες της Νύχτας, Πριγκίπισσες του Ονείρου, Καλές Νεράιδες, Φραουλίτσες και Κοκκινοσκουφίτσες έρχονται πάλι στο προσκήνιο!

Πριν, όμως, σε πιάσει η νοσταλγία και η συγκίνηση για τον ενθουσιασμό που βίωνες όταν ήσουν κι εσύ στη θέση του παιδιού σου, ρίξε μια ματιά στις στολές που θα σου ζητήσουν σύντομα για να είσαι προετοιμασμένη!

Ο κλασικός καουμπόι της Άγριας Δύσης (apokriatika.com.gr)

Η Κοκκινοσκουφίτσα χωρίς τον κακό λύκο (Imaginarium)

 

Ο θρυλικός εκδικητής Ζορό (looklike.gr)

 

Ιππότες και σταυροφόροι (myseason.gr)

 

Ο ασιάτης νίντζα με το σπαθί του σαμουράι (Μουστάκας)
Η χαριτωμένη μπαλαρίνα (comfuzio.gr)

Η νεράιδα του δάσους (Millennium)

 

Βασίλισσα της Νύχτας (Marketnet)

Πριγκίπισσα του Ονείρου (Perfect toys)
Μικρή Φραουλίτσα (stoles-sandra.gr)

 

Ο μικρός πειρατής (e-toys.gr)

Read More

And More