Απόκριες στην πόλη: Προτάσεις που θα απολαύσουν οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές

Το τριήμερο της Αποκριάς έφθασε και προβλέπεται συναρπαστικό. Κόντρα στη μουντή διάθεση των ημερών, κόντρα στις προγνώσεις του καιρού που καλές δεν τις λες, κόντρα στο γεγονός ότι δεν πρόλαβες να κανονίσεις κάποια οικογενειακή απόδραση. Η Αποκριά έρχεται στην πόλη και αυτές είναι οι προτάσεις μας για να ανεβάσεις την καρναβαλική διάθεση του παιδιού σου στα ύψη!

Το Γαϊτανάκι της Αποκριάς
Μια φορά κι έναν Χειμώνα, η Άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι… Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι! Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια… με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς!Ελάτε μεταμφιεσμένοι… και βοηθήσετε την Άνοιξη να βρει το δρόμο της και να γεμίσει τον κόσμο με χαρά και χρώματα!
Πού; Θέατρο Μορφές Έκφρασης
Πότε; Σάββατο στις 17:30 & Κυριακή στις 12:00

Πετάει… πετάει ο χαρταετός μου
Πετάει! Πετάει… ο χαρταετός! Κι εκεί στον ουρανό, τι άλλο συναντά; Αεροπλάνα, έντομα, σύννεφα, αερόστατα και άλλα πολλά… πετούμενα θα μας εμπνεύσουν για να δημιουργήσουμε τον δικό μας πρωτότυπο αετό από χαρτί! Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με ελεύθερη ροή και με δωρεά 5 ευρώ για κάθε παιδί που ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.
Πού; Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Πότε; Σάββατο 10:00 – 15:00

Η συμμορία των Αποκριών
Μικροί και μεγάλοι φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας και ελάτε στο θέατρο γιατί… ένας αρλεκίνος, η βασίλισσα του καρναβαλιού και ένας… σκανταλιάρης σκίουρος, φτιάχνουν τη δική τους συμμορία και σας περιμένουν! Πολύχρωμα γαϊτανάκια, παιχνίδια, τραγούδι και χορός, στήνονται μέσα σε ένα υπέροχο μασκέ σκηνικό, όπου τα παιδιά θα μάθουν την έννοια της φιλίας, της ομαδικότητας αλλά και τη χαρά της προσφοράς και της δημιουργίας. Όλα αυτά τα καταφέρνουν μικροί και μεγάλοι, που γίνονται μέρος της παράστασης, και αναλαμβάνουν μαζί με τους ήρωες του έργου να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο μασκέ πάρτι, με μοναδική προϋπόθεση να φορέσετε την αποκριάτικη στολή σας!
Πού; Θέατρο Χυτήριο
Πότε; Κυριακή στις 16:00 

Έλα βρε Χαραλάμπη… να σε μασκαρέψουμε
Οι Απόκριες έφτασαν. Η μέρα για το Μεγάλο Χορό Μεταμφιέσεων πλησιάζει…! Αλλά, ο λύκος Χαραλάμπης δεν έχει βρει τι θα ντυθεί. Πρέπει, οπωσδήποτε, να τον βοηθήσουμε. Ραντεβού στο δάσος του Μαγικού Καθρέφτη… Να είστε όλοι εκεί, με βοήθεια από ήρωες παραμυθιών η στολή σύντομα θα φτιαχτεί.
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Πότε; Σάββατο στις 12:00 

Read More

And More