Η Barbie γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μια συλλεκτική συλλογή!

Η Barbie γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μια συλλεκτική συλλογή! | tlife.gr

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί τα τελευταία 40 χρόνια ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και φέτος ο αμερικανικός “κολοσσός” των παιδικών παιχνιδιών, Mattel, αποφάσισε να γιορτάσει αυτή τη σημαντική υπενθύμιση της γυναικείας χειραφέτησης με την -για πρώτη φορά στα χρονικά- κυκλοφορία μιας συλλεκτικής σειράς Barbie! Με τον τίτλο “Inspiring Women”, οι αγαπημένες κούκλες των κοριτσιών όλου του κόσμου, Barbie, πετούν τα ευφάνταστα φορέματά τους, αποχωρίζονται τις ξανθές μπούκλες τους και παίρνουν τη μορφή των πιο επιδραστικών γυναικών στην ιστορία!

Η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη της συλλογής ως κίνηση για να τιμήσει τα ιστορικά γυναικεία πρότυπα και να “συνεχίσει να δείχνει στα κορίτσια ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε θελήσουν”. Η συλλογή “Inspiring Women” θα περιλαμβάνει 17 γυναίκες-μύθους που συνέβαλαν σημαντικά στις κοινωνικές αλλαγές και την ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία, η καθεμία στον τομέα της. Ενδεικτικά, η Μεξικανή καλλιτέχνης Frida Kahlo, η μαθηματικός της NASA Katherine Johnson και η πρωτοποριακή αεροπόρος Amelia Earhart θα είναι ανάμεσα στις γυναίκες-σύμβολα που κυκλοφορούν στη νέα σειρά Barbie.

Και παρ’ ό,τι πολλές φορές οι κούκλες Barbie έχουν κατηγορηθεί από το κοινό ως φορείς ματαιόδοξων μηνυμάτων προς τα μικρά κορίτσια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η εικόνα του brand έχει αλλάξει πολύ, εκσυγχρονίζοντας ένα προϊόν που για χρόνια ήταν προσκολλημένο σε παρωχημένα πρότυπα. Ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις, περιλαμβάνεται σίγουρα και η κυκλοφορία της εν λόγω συλλογής!

Μήπως μπορείς να σκεφτείς καλύτερο δώρο για την επόμενη κορυφαία επιστήμονα/αστροναύτη/ολυμπιονίκη/Πρόεδρο της Δημοκρατίας κόρη σου;

Barbiegram – 60 Χρόνια Barbie!

READ more