Η Barbie θέλει να μάθει στα κορίτσια ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα! Ακόμη και να φτιάξουν ρομπότ!

Η Barbie θέλει να μάθει στα κορίτσια ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα! Ακόμη και να φτιάξουν ρομπότ! | tlife.gr

Είναι ίσως το μακροβιότερο παιδικό παιχνίδι και όχι τυχαία! Η Barbie, η αγαπημένη κούκλα που “μεγάλωσε” γενιές και γενιές κοριτσιών, στα 60 χρόνια παρουσίας της στο εμπόριο έχει καταφέρει να αλλάξει χαρακτήρες, ζωή, φίλους, οικογενειακή κατάσταση και φυσικά πολλές καριέρες! Συγκεκριμένα, η Barbie έχει αναλάβει στην πολύχρονη πορεία της περισσότερους από 200 επαγγελματικούς προσανατολισμούς, από σχεδιάστρια ρούχων, γυμνάστρια και δασκάλα, έως Πρόεδρος των Η.Π.Α., αστροναύτης και χειρουργός, καταφέρνοντας κάθε φορά να εμπνεύσει τα κορίτσια και να τους δείξει πως μπορούν να γίνουν οτιδήποτε θελήσουν μεγαλώνοντας! Αυτή, λοιπόν, τη φορά, η εταιρία παραγωγής της Barbie, Mattel, αποφάσισε να δώσει έμφαση στον τομέα STEM. Γι’ αυτό και λανσάρει την πρώτη κούκλα που ειδικεύεται στη ρομποτική! Και κάπως έτσι, η Robotics Engineer Barbie είναι γεγονός και έχει σκοπό να μάθει στα κορίτσια ηλικίας επτά ετών και άνω να χειρίζονται κώδικες!

Μάλιστα, η νέα Barbie δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την πλατφόρμα Tynker, που βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν τον κώδικα προγραμματισμού μέσα από παιχνίδια, ώστε να παρέχει στα παιδιά έξι δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού, ώστε να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, τα μαθηματικά και την μηχανική. Επιπλέον, βασικά αξεσουάρ της Robotics Engineer Barbie είναι ένα ρομπότ και ένα laptop. “Θέλαμε να παρουσιάσουμε αυτή την ‘άγνωστη’ για πολλούς καριέρα που αφορά τις γυναίκες. Μόλις το 24% των STEM επαγγελμάτων απασχολεί γυναίκες και αισθανόμαστε πως η Barbie αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να κινητοποιηθεί ο κόσμος” εξηγεί η Lisa McKnight, γενική διευθύντρια και αντιπρόεδρος της Barbie.

Η Robotics Engineer Barbie κυκλοφορεί σε τέσσερις παραλλαγές εθνότητας, Αφροαμερικανή, Καυκάσια, Ασιάτισσα και Λατίνα , ώστε να εκπροσωπηθούν όσο περισσότερα κορίτσια είναι δυνατό. Τέλος, μιας και πρόκειται για μια εμβληματική κούκλα που έχει ταυτιστεί στην πορεία της με τη μόδα, τα ρούχα που συνοδεύουν την καινούρια Barbie έχουν μελετηθεί ώστε να καλύπτουν τον τομέα εργασία της. Γι’ αυτό και η εταιρία συμβουλεύτηκε μία καθηγήτρια του MIT (Massachusetts Institute of Technology), ώστε να έχουν ακριβή απεικόνιση της πραγματικότητας. Έτσι, η νέα κούκλα έχει τα μαλλιά της δεμένα, για να μην την εμποδίζουν στην έρευνά της, ενώ φοράει sneakers για να είναι άνετη κατά τα μεγάλα διαστήματα ορθοστασίας. “Θέλαμε να σιγουρευτούμε πως ο τρόπος ντυσίματός της θα ήταν αντιπροσωπευτικός μιας γυναίκας του επαγγέλματος” τονίζει η McKnight και συνεχίζει: “Όλες οι διαφορετικές καριέρες της Barbie έχουν στόχο να εμπνεύσουν τις απεριόριστες δυνατότητες κάθε κοριτσιού. Διαθέτουμε ένα βήμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό και για να εμπνεύσει τη νέα γενιά κοριτσιών”.

Barbiegram – 60 Χρόνια Barbie!

READ more