Διακοπές: Γιατί τα ταξίδια κάνουν καλό στα παιδιά

Ναι, μπορεί τα οικογενειακά ταξίδια, ειδικά όταν τα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία, να κουβαλάνε μαζί τους κάποια άγχη, είναι όμως και μια υπέροχη εμπειρία με πολλά οφέλη. Δημιουργείτε αναμνήσεις, το μικρό σου γνωρίζει τον κόσμο και …μεγαλώνει ακονίζοντας και διευρύνοντας το μυαλό του.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η καλύτερη ευκαιρία για ένα ταξίδι. Σε καινούρια μέρη, σε νέους τόπους. Κοντινά ή μακρινά, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τα οικογενειακά ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσεις το καλοκαίρι σου απολαμβάνοντας τα παιδιά σου.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
-Κάνουν τα παιδιά πιο αυτόνομα
Τα ταξίδια βγάζουν τα παιδιά από την “ασφάλεια του σπιτιού” και τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν καινούρια πράγματα και να βιώσουν νέες εμπειρίες, κάνοντάς τα να γίνονται περισσότερο ανεξάρτητα.

-Εκτιμούν περισσότερο τον τρόπο ζωής τους
Το να γνωρίζουν νέα μέρη, να βλέπουν διαφορετικές εικόνες και να μαθαίνουν διαφορετικούς πολιτισμούς (όταν πρόκειται για ταξίδι στο εξωτερικό) δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εκτιμήσουν το δικό τους περιβάλλον και τον τρόπο που ζουν.

-Ανοίγουν οι ορίζοντές τους
Το να βρίσκονται σε διακοπές και να αλλάζει το κλασικό πρόγραμμα που ακολουθούν στην καθημερινότητά τους κάνει τα παιδιά να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους. Από το διαφορετικό φαγητό που θα φάνε σε άλλη ώρα από αυτή που έχουν συνηθίσει, μέχρι το γεγονός ότι το παιχνίδια αντικαθίσταται από την εξερεύνηση μιας άλλης πόλης, η οπτική τους αλλάζει αρκετά.

-Τα κάνουν πιο κοινωνικά
Το να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον άγνωστο και χωρίς την ασφάλεια του χώρου και των ανθρώπων που γνωρίζουν, βοηθάει τα μικρά να γίνουν περισσότερο κοινωνικά μιας και θα αναγκαστούν να μιλήσουν και να συναναστραφούν κόσμο που δεν ξέρουν.

-Τα βοηθούν να ξεπεράσουν τους φόβους τους
Ένα ταξίδι μπορεί να “κρύβει” αρκετό στρες και για τα παιδιά, καθώς βγαίνουν από την comfort zone τους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα καταφέρουν να εκτιμήσουν τις νέες εμπειρίες ή δεν θα προσπαθήσουν να “αγκαλιάσουν” ακόμη και κάτι εντελώς άγνωστο και πρωτόγνωρο για εκείνα!

-Τα απομακρύνουν από τις οθόνες
Το ταξίδι είναι μια περιπέτεια και δίνει απίθανες δυνατότητες στα μικρά να εξερευνήσουν τον κόσμο και να “μαζέψουν” εμπειρίες. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν τους προσφέρει η τηλεόραση και το laptop!

Read More

And More