Εφηβικό πάρτι: Πέντε ιδέες για το πιο επιτυχημένο bday πάρτι που θα ενθουσιάσει!

Τα κατάφερες πολύ καλά ως εδώ και το μικρό σου είναι πλέον σε ηλικία που μετριέται σε διψήφιους αριθμούς! Αυτό σημαίνει πως εκείνα τα θεματικά “Frozen” ή “Cars” πάρτι γενεθλίων ανήκουν πλέον στο παρελθόν και τα καλαμάκια με κεφτεδάκια και αγγούρι και οι “μπόμπες” μπορούν πια να δώσουν τη θέση τους στην πίτσα και τα πατατάκια! Έλα, όμως, που η προεφηβεία και η εφηβεία φαίνεται να είναι ελαφρώς πιο απαιτητικές περίοδοι, όσον αφορά στα γούστα των παιδιών! Τώρα, λοιπόν, που ετοιμάζεστε να σβήσετε τα “διπλά” κεράκια στη γενέθλια τούρτα, πώς θα οργανώσεις το πάρτι για το μικρό σου;

Όταν ετοιμάζεις ένα εφηβικό πάρτι στο σπίτι, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά με εκείνα που είχες συνηθίσει έως τώρα. Τα παιδιά αποκτούν νέο επίπεδο ωριμότητας σε αυτή τη φάση, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν με κάθε τρόπο να “αποβάλουν” την παιδικότητά τους. Αυτό σημαίνει πως η κοινωνικότητά τους περιορίζεται στους φίλους και τις παρέες τους, ενώ απορρίπτουν οτιδήποτε “οικογενειακό” και “μαμαδίστικο”. Και αυτό είναι η μεγάλη πρόκληση για εσένα!

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις μερικές ιδέες για το επόμενο πάρτι γενεθλίων που πλησιάζει, για να ευχαριστήσεις το “μεγάλο” μικρό σου και να διασκεδάσεις τους φίλους του!

Το παραδοσιακό “πυτζάμα πάρτι”
Μην υποτιμάς ποτέ τη δύναμη του sleepover! Μάλιστα, σε αυτή την ηλικία τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα, αφού λογικά κανένα από τα παιδιά δεν θα αντιμετωπίζει άγχος αποχωρισμού, όταν κοιμάται μακριά από το σπίτι και τη μαμά του! Επίσης, για να διασκεδάσουν μπορείς να οργανώσεις δραστηριότητες, όπως η παρασκευή πίτσας, η διακόσμηση cupcakes ή ακόμη και ο μαραθώνιος ταινιών! Επίσης, μπορείς να προετοιμάσεις και ένα εντυπωσιακό πρωινό γεύμα με πολύχρωμα γλυκίσματα!

♦ Το σπα πάρτι
Τα κορίτσια στην εφηβεία και την προεφηβεία λατρεύουν να συμπεριφέρονται σαν ενήλικες! Μπορείς, λοιπόν, να ενδώσεις λιγάκι στην επιθυμία τους και να διοργανώσεις μια βραδιά… σπα! Φτιάξτε σπιτικές μάσκες προσώπου, κόψτε φρέσκο αγγουράκι για τους μαύρους κύκλους και συγκεντρώστε όσα διαφορετικά πολύχρωμα μανό βρείτε! Αν θέλεις δε, να “απογειώσεις” το πάρτι, οργάνωσε ένα εργαστήριο παρασκευής scrub με ελαιόλαδο, ζάχαρη και αιθέρια έλαια!

♦ Το πάρτι χορού
Να κάτι που λατρεύουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία! Προμηθεύσου μερικές ντισκομπάλες, άλλαξε μερικές λάμπες του σπιτιού με black light, αφαίρεσε έπιπλα από το σαλόνι για το dance floor και δημιούργησε αίσθηση club! Φρόντισε να ρωτήσεις ποια είναι η αγαπημένη μουσική των καλεσμένων και κάνε ένα αξέχαστο πάρτι γενεθλίων! Για έξτρα πόντους, μπορείς να σερβίρεις “κοκτέιλ”, όπως σπιτική λεμονάδα on the rocks ή μοχίτο με σπράιτ και δυόσμο!

♦ Το κινηματογραφικό πάρτι
Έχεις δύο επιλογές: είτε θα μαζέψεις τα παιδιά και θα κλείσεις εισιτήρια για μια αγαπημένη ταινία τους στον κινηματογράφο, συνοδεία ποπκόρν, είτε θα φέρεις το σινεμά στο… σπίτι! Οργάνωσε τα καθίσματα στο σαλόνι σε σειρές, ώστε να θυμίζει κινηματογράφο, βάλε να παίξει η ταινία που θέλουν να δουν, σβήσε όλα τα φώτα και φτιάξε μπόλικο ποπκόρν! Είναι ώρα για ταινία!

♦ Το καραόκε πάρτι
Διοργάνωσε έναν διαγωνισμό τραγουδιού που θα θυμούνται για καιρό! Μπορείς να βρεις στο ίντερνετ αρκετές πλατφόρμες με τραγούδια για καραόκε και πολύ απλά να συνδέσεις τον υπολογιστή στην τηλεόραση και να εφοδιαστείς με ένα μικρόφωνο! Μπορείς ακόμη να φτιάξεις στολές, ώστε τα παιδιά να μεταμφιεστούν ελαφρώς με αξεσουάρ που θυμίζουν τους αγαπημένους τους τραγουδιστές! Και άφησε το πάρτι να πάρει… φωτιά!

Read More

And More