Εσύ ήξερες ότι αυτές οι κλασικές παιδικές ταινίες κυκλοφόρησαν πρώτα ως βιβλία;

Μένουμε σπίτι και, για να είμαστε ειλικρινείς, οι δύο πιο κλασικοί και δημοφιλείς τρόποι να περάσουν οι μικροί μας φίλοι το χρόνο τους είναι είτε να δουν την αγαπημένη τους ταινία, είτε να διαβάσουν μία αστεία και διδακτική ιστορία. Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο που αγαπάμε, συνήθως, ακούμε μια φωνή μέσα μας να διαβάζει τις λέξεις και να δημιουργεί εικόνες. Και, φυσικά, να φανταζόμαστε ότι είμαστε μέρος της ιστορίας αυτής.

Με αυτό το σκεπτικό, εκατοντάδες παιδικά βιβλία “μεταπήδησαν” στη μικρή οθόνη με τεράστια επιτυχία. Η αγάπη που κέρδισαν από τους μικρούς μας φίλους, ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα και εμείς οι ίδιοι να ξεχνάμε ότι το σενάριο βασίζεται σε βιβλίο.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικές κλασικές ταινίες, οι οποίες κυκλοφόρησαν πρώτα ως βιβλία και στη συνέχεια στις κινηματογραφικές αίθουσες!

 

Mary Poppins

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Poppins Returns (@marypoppinsreturns) στις


Με μια ομπρέλα στο χέρι, ένα καπέλο με λουλούδια, τη φούστα ως τους αστραγάλους, η Μαίρη Πόπινς ακολουθεί τους ανέμους και τα όνειρα της και κατακτά την καρδιά κάθε μικρού παιδιού. Στις αρχές τις δεκαετίας του ’30, η Πάμελα Λύντον Τράβερς αρχίζει να σκέφτεται και να καταγράφει τις περιπέτειες του κοριτσιού που μόλις η νύχτα πέφτει, αρχίζει να κολλά αστέρια στον ουρανό. Το 1964 η Μαίρη Πόπινς μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη και εντυπωσιάζει. Musicals, Θεατρικές Παραστάσεις και αναρίθμητα sequels ακολουθούν.

Γουίνι, το αρκουδάκι!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Winnie The Pooh (@pooh) στις

Εσύ ήξερες ότι το πιο γλυκό αρκουδάκι κυκλοφόρησε πρώτα σε έντυπη μορφή; Το 1926, ο Α. Α. Mas συγγράφει το πρώτο βιβλίο, στη μνήμη του παππού του, ο οποίος, όταν ήταν μικρός, του είχε χαρίσει μία κούκλα 0 αρκουδάκι. Δύο χρόνια αργότερα, η ιστορία συνεχίζεται με το δεύτερο βιβλίο, ενώ μερικές δεκαετίες αργότερα ο Γουίνι και η αδυναμία του στο μέλι γλυκαίνει χιλιάδες παιδικές καρδιές, οι οποίες δεν σταματούν να βλέπουν την αγαπημένη τους ταινία.

Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη How to Train Your Dragon (@httydragon) στις

Στο Μπερκ, ένα μυθικό σκανδιναβικό νησί το οποίο γίνεται συχνά στόχος επιδρομών δράκων, ο Hiccup, ένας μικροκαμωμένος και εφευρετικός νεαρός Βίκινγκ είναι πολύ αδύναμος για να τους πολεμήσει. Αντ’ αυτού δημιουργεί μηχανήματα και με ένα από αυτά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον πιο μυστηριώδη και δυνατό δράκο από όλους. Το 2010 η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους, μόλις λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου.

Harry Potter

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harry Potter Film (@harrypotterfilm) στις

Δεν μπορείς να μην λατρέψεις τον Χάρι Πότερ. Είτε πρόκειται για τα πρώτα «αθώα» χρόνια του, είτε για τις λίγο πιο σκοτεινές ταινίες (όπως ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν), οι ιστορίες του Χάρι μαγεύουν. Επίσης, δεν μπορεί να μην έχεις διαβάσει τα βιβλία που η J. K. Rowling έγραψε με αγάπη και άφθονη φαντασία. Ίσως, από τις λίγες φορές που το βιβλίο είναι πιο δημοφιλές από τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.

Ο Ποντικομικρούλης 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jilleighan ✨ (@brightfairytales) στις


Μήπως και εσύ, όταν είδες, για πρώτη φορά την ταινία, άρχισες να ψάχνεις για ποντίκια στο σπίτι; Γεννημένο σε οικογένεια ανθρώπων, ζει στη Νέα Υόρκη με τους γονείς του, τον μεγαλύτερο αδελφό του τον Τζορτζ και τον γάτο τον Χιονάτο. Παρόλο που είναι ντροπαλός και συνετός, λατρεύει τις περιπέτειες και μπαίνει στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του όταν εξαφανίζεται από τη φωλιά της η Μαργκάλο, ένα όμορφο πουλάκι. Ο, βραβευμένος για τα παιδικά του έργα, E. B. White , συγγράφει τις περιπέτειες και η Columbia Pictures, τέσσερις δεκαετίες μετά, το απογειώνει!

Πινόκιο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Becca McClellan (@tatteredstacks) στις


Σε κάποιον αρέσουν πολύ τα ψεματάκια! Η γνωστή ιστορία του Πινόκιο, της ξύλινης μαριονέτας που ζωντανεύει παιχνιδιάρικα γράφτηκε πριν από περίπου 140 χρόνια. Το κλασικό παραμύθι επιστρέφει, μετά από έναν αιώνα σε μορφή φιλμ, γνωρίζει τεράστια αγάπη και αποδοχή και ανακηρύσσεται η πιο πετυχημένη παιδική ιστορία όλων των εποχών.

Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 101_dalmatians_streat (@delgado_dalmatians_official) στις


Τα αξιαγάπητα κουταβάκια Δαλματίας κινδυνεύουν εξαιτίας της κακιάς Κρουέλα Ντεβίλ. Θα καταφέρουν να γλιτώσουν και να επιστρέψουν με ασφάλεια στη ζεστασιά του σπιτιού τους; Πριν η Κρουέλα και τα όμορφα σκυλάκια αποκτήσουν την κινηματογραφική τους υπόσταση, ο Dodie Smith τα είχε φανταστεί, καταγράψει και σκιαγραφήσει.

Μία Νύχτα Στο Μουσείο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη nightatthemuseum (@night_at_the_museum_2017) στις


Αυτό δεν το περίμενες! Ο Λάρι έχει μεγάλο πρόβλημα… Υποτίθεται ότι έπρεπε να φυλάει το μουσείο. Όμως κάτι πολύ μυστήριο συνέβη απόψε: όλοι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν! Απολαυστικό τόσο το βιβλίο, όσο και η ταινία.

Νάρνια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nylchama (@gleamme) στις

Τέσσερα αδέλφια ανακαλύπτουν σε ένα βρετανικό πύργο μια μαγική ντουλάπα που τους οδηγεί στην παραμυθένια χώρα της Νάρνια και βοηθούν το λιοντάρι Ασλάν να πολεμήσει μια κακιά βασίλισσα-μάγισσα, η οποία θέλει να επιβάλλει αιώνιο ψύχος. Το συγγραφικό έπος του Κ.Σ. Λιούις έγινε σειρά ταινιών από την Disney και οι μικροί μας φίλοι την απόλαυσαν με την καρδιά τους.

Read More

And More