Family night: Οκτώ από τις πιο επιτυχημένες οικογενειακές ταινίες όλων των εποχών!

Family night: Οκτώ από τις πιο επιτυχημένες οικογενειακές ταινίες όλων των εποχών! | tlife.gr

Όταν φτάνει το Σαββατοκύριακο, πολλές είναι οι σκέψεις που σου περνούν από το μυαλό σχετικά με τον ελεύθερο χρόνο που έχεις και γύρω από τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με τα παιδιά! Και ενώ μπορεί ο καιρός να μας προδιαθέτει για… παραλίες (ναι, ακόμη και το τροπικό κλίμα έχει ξαφνικές μπόρες!), τα παιδιά σε παρακαλάνε να καθίσετε το βράδυ αναπαυτικά στον καναπέ και να δείτε μία από τις αγαπημένες τους ταινίες! Φυσικά και έχεις στο μυαλό σου τις οδηγίες των ειδικών που σε προειδοποιούν πως τα παιδιά δεν πρέπει να περνούν πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή να διοχετεύουν την ενέργειά τους σε smart συσκευές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ένα DVD ή μια μικρή περιήγηση στο Netflix που και που είναι μια απολύτως καταδικαστέα κίνηση! Άλλωστε, η 7η τέχνη έχει πολλά να προσφέρει στα παιδιά!

Αν σήμερα, λοιπόν, είναι η μέρα που θα απολαύσετε ένα εντυπωσιακό family movie με τα παιδιά, στη δροσιά του σαλονιού σας, παρακάτω μπορείς να δεις μερικές από τις κορυφαίες επιλογές όλων των εποχών! Και ναι, τα μηνύματα που θα περάσουν θα είναι πολλά και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα συζητήσετε μετά το τέλος της προβολής!

The Goonies (1985)

Μία από τις κλασικές οικογενειακές ταινίες που έχει τα πάντα: κρυμμένους θησαυρούς, φιλίες που κρατούν για πάντα, συναρπαστική δράση και πολλή περιπέτεια. Οι “κακοί” είναι ελαφρώς τρομακτικοί, επομένως μάλλον προορίζεται ως ταινία για παιδιά άνω των 10 ετών.

Moana (2016)

Αυτή η μουσική περιπέτεια κερδίζει περισσότερους πόντους χάρη στο εκπληκτικό soundtrack, αλλά και τη φανταστική ηρωίδα του! Η θαρραλέα Moana ξεκινά να εξερευνήσει τις πολυνησιακές θάλασσες με τη βοήθεια του ημίθεου Maui, για να σώσει το νησί της! Όλα τα κορίτσια θα τη λατρέψουν!

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Άλλη μία κλασική κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας, με τον χαριτωμένο εξωγήινο E.T. που χάνεται κατά λάθος στη γη και με τη βοήθεια των μικρών γήινων φίλων του θα καταφέρει να ξαναγυρίσει στον πλανήτη και τους δικούς του! Δεν υπάρχει κανένα παιδί που να μην λατρεύει αυτή την τρυφερή ιστορία!

Hugo (2011)

Μπόλικη περιπέτεια, αρκετό μυστήριο, γέλιο και το ατμοσφαιρικό Παρίσι είναι τα κατάλληλα εργαλεία για αυτή την ταινία δια χειρός Martin Scorsese, που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα παιδιά κάθε ηλικίας!

Jumanji (1995)

Ένα παράξενο επιτραπέζιο παιχνίδι είναι η “πύλη” προς έναν μαγικό κόσμο στη ζούγκλα! Το ταξίδι αυτό, όμως, έχει και αρκετές παγίδες και οι ήρωες θα πρέπει να τις ξεπεράσουν! Πώς θα τα καταφέρουν; Θα το μάθετε μέσα από την καταιγιστική δράση του αυθεντικού Jumanji!

Toy Story (1995)

Ποιο παιδί είδε το Toy Story και δεν ενθουσιάστηκε; Πώς είναι, άλλωστε, δυνατό να μην ενθουσιαστεί με μια ιστορία, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και μπλέκονται σε αστείες και γεμάτες περιπέτεια καταστάσεις; Άλλη μία κλασική επιλογή για κάθε ηλικία!

Jurassic Park (1993)

Τα περισσότερα παιδιά έχουν ένα μικρό πάθος με τους δεινοσαύρους και όχι άδικα, μιας και τα προϊστορικά αυτά ζώα κρύβουν πολύ μυστήριο! Το ίδιο συμβαίνει και στη γεμάτη δράση ταινία του Steven Spielberg!

Frozen (2013)

Προσπάθησε να σταματήσεις τα μικρά σου να τραγουδάνε το “Και ξεχνώ” (Let it go) και θα είσαι η ηρωίδα μου! Προσπάθησε να συγκρατήσεις και τον ενθουσιασμό σου και θα είσαι μοναδική στο είδος σου!

 

READ more