Φτιάξε μόνη σου τις πιο φανταστικές αποκριάτικες μάσκες για τα παιδιά!

Φτιάξε μόνη σου τις πιο φανταστικές αποκριάτικες μάσκες για τα παιδιά! | tlife.gr

Οι απόκριες έχουν φτάσει και εσύ τρέχεις πανικόβλητη την τελευταία στιγμή να βρεις την κατάλληλη στολή που θα ντύσεις το μικρό σου; Κανένα πρόβλημα! Ακόμη κι αν δεν έχεις κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, έστω και αν δεν έχεις βρει χρόνο να επισκεφτείς ένα κατάστημα εποχιακών ειδών ή το απαραίτητο βεστιάριο, μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μερικές ευφάνταστες μάσκες για το παιδί! Μάλιστα, μπορείς να αφήσεις το μικρό σου να σε βοηθήσει σε αυτή την αποστολή, μιας και θα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για φοβερές χειροτεχνίες!

Δες, λοιπόν, παρακάτω πώς θα φτιάξετε παρέα τις πιο cute DIY μάσκες λαγού και λιονταριού και ετοιμάσου για το πιο επιτυχημένο Καρναβάλι!

 

⇒ Μάσκα λαγός:

♦ Τα υλικά που θα χρειαστείς:

◊ λευκά χάρτινα πιάτα για πάρτι

◊ ξυλάκια για γρανίτες

◊ λευκό και πολύχρωμο χαρτί της επιλογής σου

◊ κόλλα στιγμής

◊ ψαλίδι ή/και χαρτοκόπτης

◊ μολύβι

◊ πολύχρωμα πομ πομ

♦ Τι πρέπει να κάνεις:

→ Με το ψαλίδι κόψε τα χάρτινα πιάτα στη μέση και έπειτα με το μολύβι σχεδίασε δύο στρογγυλά σχήματα σε κάθε “μισοφέγγαρο” για τα μάτια.

→ Με το ψαλίδι ή τον χαρτοκόπτη κόψε τα δύο στρογγυλά για να δημιουργήσεις ανοίγματα για τα μάτια.

→ Κόψε το λευκό χαρτί σε σχήμα αυτιών και έπειτα κάνε το ίδιο με το πολύχρωμο χαρτί σε ελαφρώς μικρότερο μέγεθος (θα χρειαστείς δύο κομμάτια από το κάθε χαρτί για μία μάσκα).

→ Χρησιμοποιώντας και πάλι το ψαλίδι, κόψε λεπτές λωρίδες από το πολύχρωμο χαρτί, για να τις τοποθετήσεις ως “μουστάκια” του λαγού (θα χρειαστείς έξι κομμάτια για κάθε μάσκα).

→ Κόλλησε τα χρωματιστά “αυτιά” που έκοψες προηγουμένως πάνω στα λευκά “αυτιά”.

→ Έπειτα κόλλησε τα αυτιά στο εσωτερικό (βαθουλωτό) μέρος των πιάτων.

→ Τοποθέτησε λίγη κόλλα στην άκρη από τα ξυλάκια για γρανίτες και έπειτα κόλλησέ τα στη μία πλευρά του κάθε πιάτου (και πάλι στο εσωτερικό μέρος).

→ Πέρασε λίγη κόλλα στη μία πλευρά των pom pom και κόλλησέ τα στο κέντρο του κάθε πιάτου, στη μέση και κάτω από τα “μάτια”, για να φτιάξεις τη “μύτη” του λαγού.

→ Πάρε τις λωρίδες χρωματιστού χαρτιού που έκοψες και μία-μία κόλλησέ τες στην εξωτερική (μπροστινή) πλευρά της μάσκας, τρεις δεξιά και τρεις αριστερά από το pom pom σε τριγωνικό σχηματισμό, ώστε να φτιάξεις τα “μουστάκια” του λαγού.

Οι μάσκες σου είναι έτοιμες!

⇒ Μάσκα λιοντάρι

♦ Τα υλικά που θα χρειαστείς:

◊ μπεζ χαρτί

◊ πορτοκαλί χαρτί

◊ ροζ χαρτί

◊ κίτρινο χαρτί

◊ μαύρος μαρκαδόρος

◊ μολύβι

◊ ψαλίδι ή/και χαρτοκόπτης

◊ χοντρά καλαμάκια για milkshake

◊ κόλλα στιγμής

♦ Τι πρέπει να κάνεις:

→ Με το μολύβι σου σχεδίασε πάνω στο μπεζ χαρτί το περίγραμμα μιας “γάτας”, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και κόψε το σχήμα με το ψαλίδι.

→ Σχεδίασε στο περίγραμμα δύο σχήματα σαν μικρά φύλλα, που θα ανοίξεις με το ψαλίδι ή το χαρτοκόπτη, ώστε να φτιάξεις τα “μάτια” του λιονταριού.

→ Στο υπόλοιπο μπεζ χαρτί σχεδίασε δύο ολοστρόγγυλα σχήματα, κόψ’ τα με το ψαλίδι και κόψε κάθετα τη μία άκρη τους, ώστε να δημιουργήσεις τη “μουσούδα” του λιονταριού.

→ Έπειτα κόλλησε τα δύο τμήματα της “μουσούδας” στο κάτω μέρος από το τελείωμα της μάσκας.

→ Τοποθέτησε το μπεζ περίγραμμα του κεφαλιού “γάτας” πάνω στο πορτοκαλί χαρτί και σχεδίασε γύρω του ένα περίγραμμα σαν φωτοστέφανο και έπειτα κόψε με το ψαλίδι την επιφάνεια που σχεδίασες.

→ Κόλλησε το μπεζ “κεφάλι” πάνω στο πορτοκαλί και άφησέ το να στεγνώσει.

→ Μέτρησε την απόσταση από εκεί που τελειώνει το μπεζ τμήμα της μάσκας μέχρι εκεί που τελειώνει το πορτοκαλί τμήμα του περιγράμματος της μάσκας και κόψε ίσες λεπτές λωρίδες από το κίτρινο χαρτί.

→ Έπειτα κόλλησε τις κίτρινες λωρίδες γύρω-γύρω στη μάσκα.

→ Στο ροζ χαρτί σχημάτισε ένα μακρόστενο τρίγωνο (“μύτη”) και δύο μικρούς κύκλους (“μάγουλα”), κόψ’ τα με το ψαλίδι και κόλλησέ τα στο “κεφάλι” του λιονταριού.

→ Με το μαύρο μαρκαδόρο βάζε το τρίγωνο που μένει κενό ανάμεσα στη “μύτη” και τη “μουσούδα” του λιονταριού και ζωγράφισε πάνω στη “μουσούδα” φακίδες.

→ Στο πορτοκαλί χαρτί κόψε δύο μικρά “μισοφέγγαρα”, ώστε να τα κολλήσεις στο εσωτερικό των “αυτιών” του λιονταριού.

→ Τέλος, κόλλησε τη μία άκρη από το καλαμάκι στο εσωτερικό της μάσκας.

Η μάσκα σου είναι έτοιμη!

READ more