Γιατί τόσα πολλά παιδάκια νηπιακής ηλικίας μισούν τα πάρτι γενεθλίων;

Μπορεί να μην συμβαίνει στη δική σου οικογένεια και το μικρό σου να ξετρελαίνεται για το πάρτι γενεθλίων του κάθε χρόνο, αλλά στην πραγματικότητα πολλά παιδιά νηπιακής ηλικίας αντιμετωπίζουν ένα είδος “αγάπης και μίσους” για τα γενέθλιά τους, που μπορεί πολλές φορές να μοιάζει ανεξήγητο! Σίγουρα, όπως θα έχεις προσέξει, το μυαλό των παιδιών δουλεύει με… μυστήριους τρόπους και αυτή είναι άλλη μια περίπτωση που το επιβεβαιώνει. Βλέπεις, σύμφωνα με νέα έρευνα, τα νήπια ηλικίας τριών έως πέντε ετών πιστεύουν πως τα γενέθλια πάρτι που τους κάνουν οι γονείς τους είναι υπεύθυνα για το γεγονός πως μεγαλώνουν! Μάλιστα, θεωρούν πως αν δεν κάναμε πάρτι για τα γενέθλιά μας δεν θα μεγαλώναμε ποτέ! Κι αυτό ίσως είναι ό,τι πιο γλυκό έχεις ακούσει σήμερα, έτσι δεν είναι;

Η έρευνα που διενεργήθηκε από κοινού από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Community of Hope της Ουάσινγκτον, εξέτασε τις περιπτώσεις 99 παιδιών νηπιακής ηλικίας, τα οποία υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Στο πρώτο μέρος της μελέτης, οι επιστήμονες παρουσίασαν στα παιδιά τρία σενάρια για ένα πρόσωπο: στο ένα ο χαρακτήρας δεν έκανε πάρτι γενεθλίων, στο άλλο έκανε δύο πάρτι και στο τρίτο δεν αναφέρθηκε πάρτι γενεθλίων, παρά το γεγονός πως ο χαρακτήρας δινόταν τριών ετών. Έπειτα, οι μελετητές ρώτησαν τα παιδιά να μαντέψουν την ηλικία των τριών χαρακτήρων και προς έκπληξή τους αντιλήφθηκαν πως το 38% των ερωτηθέντων πίστευε πως ο χαρακτήρας με τα δύο πάρτι μεγάλωσε κατά δύο χρόνια, ενώ πολλά από αυτά θεώρησαν πως ο χαρακτήρας χωρίς πάρτι δεν μεγάλωσε καθόλου!

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας, η επιστημονική ομάδα διηγήθηκε στα παιδιά μια ιστορία για την Κα. Τζέιμσον η οποία δεν ήθελε να μεγαλώσει. Και τότε, το συντριπτικό ποσοστό του 71% των παιδιών απάντησαν πως αν η Κα. Τζέιμσον δεν ήθελε να μεγαλώσει, τότε δεν θα έπρεπε να γιορτάσει τα γενέθλιά της με πάρτι!

Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε πως τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται τη γήρανση ως μια συνεχόμενη διαδικασία, παρά μόνο όταν συμπληρώσουν τα επτά χρόνια της ηλικίας τους και έπειτα. Cute!

Read More

And More