Η Barbie θα κυκλοφορήσει δύο νέες κούκλες που “σπάνε” τα στερεότυπα της ομορφιάς

Η Barbie θα κυκλοφορήσει δύο νέες κούκλες που “σπάνε” τα στερεότυπα της ομορφιάς | tlife.gr

Λίγες μόλις ημέρες μας χωρίζουν από τα 60 “κεράκια” της Barbie και η εταιρία Mattel, που κυκλοφορεί την πιο διάσημη κούκλα του κόσμου, προχωρά σε ένα ακόμη καινοτόμο βήμα στην ιστορία της! Βλέπεις, από τον Ιούνιο του 2019, η συλλογή Barbie Fashionista θα περιλαμβάνει δύο νέα σχέδια: μια κούκλα σε αναπηρικό αμαξίδιο και άλλη μία με προσθετικό μέλος. Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, του επιτυχημένου brand να ενσωματώσει και να συμπεριλάβει όλους τους τύπους ανθρώπων, χωρίς να κάνει διαχωρισμούς και να προάγει στερεότυπα, οι νέες σειρές της Barbie τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν κούκλες με διαφορετικό σωματότυπο, διάφορες αποχρώσεις δέρματος και ποιότητες μαλλιών, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές γυναίκες, ενώ συχνά έχουμε δει την Barbie να ακολουθεί πολλούς και πρωτοποριακούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς (περισσότερα από 200 επαγγέλματα ανά τα χρόνια) με πιο πρόσφατο εκείνο της ρομποτικής! Στόχος είναι η δημιουργία των σωστών προτύπων στα παιδιά που έρχονται σε επαφή και παίζουν με την κούκλα!

Η Barbie που πρωτοκυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1959, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια όλων των εποχών, καθώς έχει παραμείνει στην κορυφή των προτιμήσεων των παιδιών. Και παρ’ ό,τι έχει κατηγορηθεί συχνά για την μονοδιάστατη απεικόνιση της γυναίκας (ως μιας όμορφης, λευκής, ξανθιάς γυναίκας με μακριά μαλλιά, γαλάζια μάτια και τέλειες αναλογίες) και την παροχή ενός λανθασμένου προτύπου στα κορίτσια, η Barbie επιχειρεί πια να αλλάξει τα δεδομένα “αγκαλιάζοντας” την έννοια του inclusivity, δηλαδή της συμπερίληψης όλων των διαφορετικών γυναικείων εκφάνσεων.

“Ως εταιρία, μπορούμε να ανοίξουμε τον διάλογο για τις ειδικές ανάγκες, περιλαμβάνοντάς τες στην σειρά με τις κούκλες μας, ώστε να παρέχουμε στα κορίτσια ευρεία άποψη της ομορφιάς και της μόδας. Με τα χρόνια, η σειρά Barbie Fashionistas έχει εξελιχθεί, ώστε να αντικατοπτρίζει περισσότερο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια γύρω τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε την γκάμα μας” σημειώνει η αμερικανική εταιρία Mattel για την κυκλοφορία των δύο νέων Barbie!

Barbiegram – 60 Χρόνια Barbie!

READ more