Η Καλιφόρνια επιβάλλει σε όλες τις εταιρίες να παρέχουν “δωμάτιο γάλακτος” στις υπαλλήλους

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να γίνονται συνεχώς κινήσεις προς υποστήριξη των νέων μαμάδων που θηλάζουν, αλλά και των νέων μπαμπάδων που είναι… μπαμπάδες. Κάπως έτσι, είδαμε τις Η.Π.Α. το περασμένο φθινόπωρο να επιβάλουν με ειδική νομοθεσία σε όλα τα αεροδρόμια της Αμερικής να διαθέτουν “αίθουσες γάλακτος”, όπου οι μητέρες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μηχανικό θήλαστρο για να αντλήσουν γάλα από τους μαστούς τους. Έπειτα, στις αρχές του χρόνου, η πολιτεία της Νέας Υόρκης ψήφισε νόμο που αναγκάζει όλες τις δημόσιες τουαλέτες να διαθέτουν τουλάχιστον μία επιφάνεια αλλαγής πάνας στις ανδρικές (και γυναικείες) τουαλέτες. Τώρα, λοιπόν, βλέπουμε άλλη μία υποστηρικτική κίνηση στην Καλιφόρνια, που βάζει τέλος στην χρήση θήλαστρου και τον θηλασμό στις τουαλέτες, όσον αφορά σε εργασιακούς χώρους!

Ο νόμος που ίσχυε έως τώρα, συνιστούσε στους εργοδότες να δημιουργήσουν ειδικά “δωμάτια θηλασμού”, λέγοντας πως “ο πάγκος της τουαλέτας δεν είναι το κατάλληλο μέρος για αυτές τις διαδικασίες”. Εξαιτίας, όμως, της διατύπωσης του νόμου, πολλοί βρήκαν το κατάλληλο “παραθυράκι”, ώστε να αποφεύγουν την δημιουργία ξεχωριστής αίθουσας για αυτό τον σκοπό, προτείνοντας στις μητέρες να χρησιμοποιούν άλλα μέρη… της τουαλέτας. Πλέον, όμως, ο νόμος αναδιατυπώθηκε για να διευθετηθεί το θέμα μια για πάντα.

Έτσι, από τις αρχές του 2019, ο νόμος επιβάλλει στους εργοδότες να “παρέχουν στις υπαλλήλους τους ένα δωμάτιο ή άλλο σημείο του κτιρίου, εκτός από τις τουαλέτες, όπου θα μπορούν να θηλάσουν ή να αντλήσουν γάλα με το θήλαστρο”.

Read More

And More