Καλοκαίρι στο σπίτι: 7 ιδέες για να περάσει το παιδί σου ευχάριστα!

Καλοκαίρι. Στο σπίτι. Οι μέρες “περνούν”, οι βουτιές για ένα διάστημα σταματούν και το παιδί σου αρχίζει με το δικό του μοναδικό τρόπο να διαμαρτύρεται. Δεν έχει τι να κάνει, για να “κυλήσει” ευχάριστα η μέρα του. Καταλαβαίνεις ότι η καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως, όπως πολλές φορές σου έχω γράψει μέσα από τη στήλη αυτή, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις μαζί με το μικρό σου, για να περάσετε ευχάριστα τις θερινές σας ημέρες στο σπίτι;

 

 

– Άφησε το να διακοσμήσει το δωμάτιο του και το μπαλκόνι. Σε ύφος που να θυμίζει θάλασσα και ήλιο. Ο απόλυτος καλοκαιρινός σπιτικός προορισμός είναι το μπαλκόνι. Ο αέρας σε φυσάει και οι παραστάσεις σου αλλάζουν. Τι θα έλεγες, λοιπόν, φέτος τη διακόσμηση του τραπεζιού να την αναλάβει το μικρό σου; Κοχύλια, λευκές πέτρες, φαναράκια, μαξιλαράκια για τις καρέκλες και ξαφνικά βρίσκεσαι δίπλα στη θάλασσα. Νοητά. Μην σε προβληματίζει ότι οι επιλογές είναι πολλές. Κάθε άλλο. Έτσι, θα περάσει δημιουργικά μία – μπορεί και παραπάνω – από τις μέρες του. Και μόλις ολοκληρωθεί το balcony decor, σειρά έχει το δωμάτιο του.

– Φυτέψατε τα δικά σας λουλούδια; Τα παιδιά λατρεύουν την κηπουρική και κάπως η κηπουρική τα παιδιά. Εσένα όχι και τόσο, γιατί μετά θα πρέπει μόνη σου να καθαρίσεις την επιφάνεια, πάνω στην οποία το μικρό θα πειραματιστεί με το χώμα και τα λουλούδια, πριν φυτέψει στο γλαστράκι του εκείνο που του αρέσει περισσότερο.

– Ώρα να φτιάξετε το δικό σας παγωτό. Kids scream for ice-cream. Κανένα μικρό παιδάκι δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία δροσιστική και πολύχρωμη μπάλα παγωτού ή σε μία γρανίτα από καλοκαιρινά φρούτα. Μήπως αύριο το πρωί να τις ετοιμάσετε μαζί; Οι συνταγές είναι αρκετά εύκολες και το αποτέλεσμα μαστιχωτό. Αν το αγαπημένο του φρούτο, ακολούθησε τα βήματα που θα βρεις εδώ και Voila!

 

 

– Πισίνα στη βεράντα; Ναι. Αν το μπαλκόνι σου είναι μεγάλο ή είσαι από τις τυχερές που ξυπνούν με έναν κήπο μπροστά τους, τότε η φουσκωτή πισίνα είναι η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις φέτος. Το παιδάκι σου θα φοράει το μαγιό του και στο λεπτό θα απολαμβάνει μία δροσιστική βουτιά σαν να είναι στη θάλασσα. Θα είναι, όμως, δίπλα από την κουζίνα που εσύ θα ετοιμάζεις το αγαπημένο του φαγητό.

– Ζωγραφική! Μήπως αντί για μπλοκ ακουαρέλας, να μαζέψεις μερικές πέτρες από την παραλία (όχι πάρα πολλές), να προμηθευτείς μία χρωματιστή παλέτα και να αφήσεις το μικρό σου να γίνει ο νέος Πικάσο με το πινέλο του; Να είσαι βέβαιη ότι θα το ευχαριστηθεί πάρα πολύ.

 

 

– Το μπαλκόνι σου χωράει μία μικρή σκηνή; Αν ναι, τότε είσαι πολύ τυχερή. Μπορεί φέτος να μην κατάφερες να στείλεις το παιδί σου στην κατασκήνωση, ίσως, όμως, μία απλή σκηνή αρκεί, για να του δημιουργήσει τα ίδια συναισθήματα. Άσε που θα μπορείς με έναν απλό δίσκο να του πηγαίνεις τα σνακ του στο πι και φι, όσο εκείνο διαβάζει το βιβλίο του στο καινούργιο του σπιτάκι.

– Last But Not Least, παιδικές ταινίες. Έχουν τη δική τους μαγεία. Και πάρα πολλούς ήρωες που επιδιώκουν να ταυτιστούν με το μικρό σου και να το “ταξιδέψουν” σε ένα κόσμο φανταστικό, που μοιάζει τόσο ρεαλιστικός.

Have Fun!

Read More

And More