Καθαρά Δευτέρα 2022: Τα καλύτερα μέρη στην πόλη για να πετάξετε χαρταετό

Το τριήμερο είναι εδώ και ο χαρταετός έτοιμος να πετάξει ψηλά στον αττικό ουρανό ή έστω όσο πιο ψηλά μπορείτε να τον φτάσετε εσύ και το μικρό σου. Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά έθιμα. Δεν θέλω να πτοείσαι από τον καιρό του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τη Δευτέρα θα έχει ήλιο. Άρα, θα έχει κέφι και μερικά ιδανικά μέρη που περιμένουν εσένα, το μικρό σου, και το χαρταετό σας! 

Άλγος Συγγρού (Μαρούσι)
Ήλιος, ατελείωτο πράσινο και φως: Κέφια έχει ο Θεός (και ο χαρταετός)! 950 στρέμματα, γεμάτο από πράσινο και καθαρό αέρα περιμένουν εσένα και το μικρό σου, για να πετάξετε ψηλά το χαρταετό σας. Τα πλακόστρωτα μονοπάτια είναι ιδανικά για περπάτημα, ενώ, αν το μικρό σου λατρεύει το ποδήλατο, ο ανακαινισμένος και ορθά κατασκευασμένος ποδηλατόδρομος, τον περιμένει!

Πάρκο Στρατού (Γουδί)
Το παλαιό στρατόπεδο μετατρέπεται σε μία πράσινη όαση, έτοιμη να σας υποδεχτεί. Ο ευνοϊκός άνεμος θα κάνει τον χαρταετό να πετάξει ψηλά, ενώ τα 49 στρέμματα κατάφυτης έκτασης υπόσχονται κυνηγητό και πληθώρα δραστηριοτήτων.

Άλσος Βεΐκου (Γαλάτσι)
Μέρος ιδανικό για όλο το χρόνο και για οποιαδήποτε έξοδο από το γκρι της καθημερινότητας. Τη Καθαρά Δευτέρα, όμως, λούζεται από κόσμο. Μετά το κλασσικό πέταγμα, οι παιδικές χαρές του Άλσους είναι το σωστό σημείο για όλη την οικογένεια. Εσύ και ο μπαμπάς θα χαλαρώσετε και ο μικρός σου μπόμπιρας να παίξει με τα υπόλοιπα παιδάκια.

Πρώην Βασιλικά Ανάκτορα Τατοΐου 
Τι καλύτερο από ένα οικογενειακό πικ – νικ, στο μέρος που η βασιλική οικογένεια ευημερούσε; Ο ανακαινισμένος χώρος και η πολυτέλεια που αποπνέει ο αέρας είναι η ιδανική επιλογή για μία σύντομη απόδραση μέσα στην ίδια την πόλη.

Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” (Ίλιον)
Το όνομα του μιλά από όνομα: Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Η ιδιαίτερη χλωρίδα του συγκινεί. Με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια: και το χαρταετό σας θα πετάξετε και το παιδί σου θα μάθει να αγαπά και να σέβεται το περιβάλλον.

Πεντέλη
Αν αγαπάτε το βουνό, τότε αυτή η επιλογή φαντάζει ιδανική. Τα Κούλουμα, όταν συνδυάζονται με καθαρό αέρα και πράσινο, απογειώνονται. Μη ξεχάσετε, όμως, πέρα από το χαρταετό, να φορέσετε και τα χειμωνιάτικα σας, γιατί εκεί ψηλά στο βουνό, το βαρομετρικό είναι χαμηλό.

Πάρνηθα
Παραμένουμε στο ίδιο μήκος κύματος, γιατί το βουνό μας αρέσει πολύ. Οι αλάνες στους πρόποδες της Πάρνηθας, αλλά και πιο ψηλά στο καταπράσινο βουνό, είναι ιδανικές για πιο “φυσιολατρικές” εξορμήσεις με τα παιδιά. Καταφύγιο Μπάφι, σου ερχόμαστε!

Προφήτης Ηλίας (Ηλιούπολη)
Στις παρυφές του Υμηττού, μία έκταση (που φωνάζει “Ώρα για Χαρταετό”) σε περιμένει. Γύρω από το μικρό εξωκλήσι, υπάρχει ένα δάσος από πεύκα, το οποίο απέχει λίγο από τα τελευταία σπίτια της πόλης.

Κέντρο Πολιτισμού: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Καλλιθέα)
Από το βουνό, δίπλα στη θάλασσα. Πέρα από τις άκρως εντυπωσιακές εκδηλώσεις, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι, αν δεν έχετε δικό σας χαρταετό, διοργανώνεται εργαστήρι κατασκευής για μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους.

Λόφος Φιλοπάππου
Τελευταίος, αλλά καθόλου καταϊδρωμένος, ο πιο δημοφιλής προορισμός για Κούλουμα. Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης και με την Αθήνα να απλώνεται στα πόδια σας, ο λόφος στο κέντρο της πόλης μαζεύει κάθε χρόνο κόσμο από όλη την Αθήνα, με το δήμο να ετοιμάζει και φέτος τις καλύτερες εκδηλώσεις.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More