Καθαρά Δευτέρα και Κορονοϊός: Συμβουλές από τον παιδίατρο του TLife, Δρ. Σπύρο Μαζάνη

Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια περίοδος που τα παιδιά την περιμένουν εδώ και πολλές εβδομάδες, για να ντυθούν μασκαράδες, να βγουν στο ύπαιθρο, να παίξουν και να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς. Είναι μέρα χαράς.

Φέτος, όμως, λόγω της έξαρσης της γρίπης και του κορονοϊού θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί, ώστε οι λιλιπούτειοι φίλοι μας να περάσουν καλά χωρίς, όμως, απρόοπτα.

 

Σήμερα, λοιπόν, ο, παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, μας εξηγεί τι μπορούμε να κάνουμε και τι είναι καλό να αποφύγουμε!

 

 

 

Το πέταγμα του χαρταετού θα πρέπει να γίνεται με άτομα που τα γνωρίζουν καλά, ώστε να μην είναι άρρωστα. Επίσης, πρέπει να γίνεται σε μέρη μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια, ταράτσες κλπ.

Οι αποκριάτικες στολές θα πρέπει να έχουν πλυθεί πολύ καλά, ώστε να μην έχουν μικρόβια, ακόμα και στην περίπτωση που είναι καινούργιες.

Ο χαρτοπόλεμος και τα διάφορα χάρτινα παιχνίδια, εκτός του ότι είναι επικίνδυνα για τα παιδιά, επειδή ενδέχεται να τα καταπιούν ή να μπουν στη μύτη και τους πνεύμονες, θα πρέπει να είναι καθαρά και σε κλειστές συσκευασίες. Είναι γνωστό ότι οι ιοί ζουν για πολλές ώρες στα αντικείμενα και έτσι μπορούν να μολύνουν όποιον τα πλησιάσει στη μύτη, τα μάτια και το στόμα.

Θα πρέπει να αποφύγουν τα μέρη όπου υπάρχει συγκεντρωμένος πολύς κόσμος, όπως τα ασφυκτικά γεμάτα εστιατόρια , οι παιδότοποι, τα σαλόνια των πλοίων. Ειδικά αν υπάρχουν άτομα που βήχουν ή φαίνονται άρρωστα.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει υποψία αρρώστου ατόμου, το παιδί θα πρέπει να φοράει μάσκα ή να προστατεύεται η μύτη και το στόμα με ένα μαντήλι χάρτινο ή βαμβακερό.

Τα νύχια τους να είναι πολύ καλά κομμένα και να μην τα βάζουν στη μύτη, το στόμα και τα μάτια.

– Αν πιάνουν σκάλες, καρέκλες , καρότσια στα σούπερ μάρκετ, στηρίγματα κλπ, να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό.

Γενικά, η τάση είναι να αποφεύγονται όλες οι περιττές επισκέψεις και η επαφή με πολλά άτομα. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να χαρούν τις απόκριες με λιγότερα άτομα, δίνοντας ποιότητα στις στιγμές που ζουν.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΡ. ΣΠΥΡΟ ΜΑΖΑΝΗ; ΚΑΝ’ ΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ BANNER ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Read More

And More