Καύσωνας: Πώς να ντύσεις το παιδί σου σωστά τις ζεστές μέρες

Τα τέλη Ιουνίου, του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, πλησιάζουν και μας “κρύβουν” μία ζεστή έκπληξη. Καύσωνας. Οι επόμενες μέρες προβλέπονται αρκετά θερμές με τον υδράργυρο να ανεβαίνει απειλητικά και τη θερμοκρασία να ξεπερνά σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμα και τους 40 βαθμούς. Πρέπει, λοιπόν, να ντυθείς σωστά. Τόσο εσύ, όσο και το μικρό σου. Ποια ρούχα πρέπει να επιλέξεις και ποια καλό είναι να αποφύγεις; 

Βαμβακερά και το μικρό σου δεν ζεσταίνεται!
Είναι η ιδανική επιλογή, αν το παιδί σου είναι ακόμα αρκετά μικρό, αλλά και τώρα που η ζέστη δε λείπει από την καθημερινότητα σου. Το ελαφρύ βαμβάκι επιτρέπει στο αεράκι το καλοκαιρινό να φτάσει ευκολότερα στο σώμα, με αποτέλεσμα ο ιδρώτας να εξατμίζεται γρηγορότερα. Ανάσα. Άσε που αν κάνεις την έρευνα σου, θα τα βρεις σε χαρούμενα χρώματα που ταιριάζουν με το κλίμα και τη ψυχολογία της εποχής.

Πουθενά χωρίς το καπελάκι του
Μπορεί να μην είναι το αγαπημένο αξεσουάρ του παιδιού σου, τις μέρες, όμως, αυτές είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Πρέπει να προστατεύεται όλες τις ώρες της ημέρας από τον ήλιο. Μην το ξεχνάς! Γι’ αυτό, και όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, πρέπει να φοράει καπέλο, το οποίο να παρέχει σκιά, εκτός από το κεφάλι του και στο λαιμό του. Την ίδια στιγμή, ο ρουχισμός του ιδανικά πρέπει να είναι ελαφρύς, ανοιχτόχρωμος και άνετος, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του.

Διάλεξε το σωστό χρώμα
Ευτυχώς, για τα ίδια τα παιδιά αγαπούν πολύ τα χρώματα, κάτι πολύ ωφέλιμο για τις μέρες που κάνει ζέστη. Ναι, το γαλάζιο είναι το αγαπημένο του. Ναι, δεν μπορεί να αποχωριστεί εκείνο το απαλό ροζ που φοράει όλη μέρα. Τι θα έλεγες να διαλέξεις μερικά λευκά (κυρίως) μπλουζάκια ή παιδικά μαγιουδάκια που διαθέτουν από μόνα τους αντηλιακή προστασία. Μαζί με το αντηλιακό, το μικρό σου είναι πλήρως προστατευμένο.

Και τα παπουτσάκια στο παιχνίδι
Τι; Πιστεύεις ότι αυτό το αξεσουάρ δεν ταιριάζει απαραίτητα τις ζεστές μέρες; Και πώς θα απολαύσεις τη βόλτα με το μικρό σου στο πάρκο; Για να μην αναπτυχθούν, λοιπόν, μύκητες από τον ιδρώτα στις πατούσες του, καλό είναι να του φοράς κυρίως πέδιλα και παιδικά παπουτσάκια που δε χρειάζονται καλτσάκια από μέσα.

Γυαλιά ηλίου και… έτοιμοι!
Κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα, απίστευτα σχέδια και προστατεύουν την όραση του, όσο οι ακτίνες του ηλίου κοιτούν επιθετικά το πρόσωπο του. Φρόντισε να τα φορά σε όλες του τις βόλτες και όχι μόνο όταν ετοιμάζεστε να πάτε για μπάνιο στη θάλασσα. Άλλωστε, οι επικίνδυνες ακτίνες παραμονεύουν παντού. 

Read More

And More