Η LEGO επεκτείνει το STEM χαρακτήρα των παιχνιδιών της στη.. ρομποτική

Η LEGO επεκτείνει το STEM χαρακτήρα των παιχνιδιών της στη.. ρομποτική | tlife.gr

Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα και πιο εποικοδομητικά παιχνίδια για τα παιδιά και όχι άδικα, μιας και λειτουργούν εκπαιδευτικά τόσο σε γνωστικό, και μαθησιακό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Ο λόγος για… τα τουβλάκια ή στην πιο σύγχρονη (και διάσημη) εκδοχή τους, τα LEGO! Ποιο παιδί δεν λατρεύει, άλλωστε, τα LEGO του; Γι’ αυτό και η κορυφαία εταιρία βρίσκει συνεχώς τρόπο να ανανεώνει και να εκσυγχρονίζει τα “τουβλάκια” της, αυξάνοντας το δείκτη αλληλεπίδρασης με τους μικρούς μπόμπιρες, ενώ ταυτόχρονα εντείνει τον STEM χαρακτήρα των παιχνιδιών της. Έτσι, με το περσινό λανσάρισμα του LEGO Boost, δηλαδή της δυνατότητας σύνδεσης των κατασκευών με εφαρμογές σε “έξυπνες” συσκευές, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και σε επίπεδο στοιχειώδους προγραμματισμού, ενώ μαθαίνουν τη “γλώσσα” των κωδικών. Τώρα, λοιπόν, συνεχίζει το μεγαλόπνοο έργο της, ανακοινώνοντας την κυκλοφορία της πλατφόρμας LEGO Powered Up, μιας αντίστοιχης λειτουργίας και “έξυπνης” εφαρμογής, η οποία δίνει στους μικρούς φίλους της τη δυνατότητα να κατασκευάσουν παιχνίδια με τα διάσημα τουβλάκια, τα οποία ωστόσο θα μπορούν να προγραμματίσουν ώστε να κινούνται και να διαθέτουν βασικές ρομποτικές ιδιότητες!

Το application της πλατφόρμας LEGO Powered Up θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο, ώστε οι μικροί χρήστες να καταφέρουν να εξοικειωθούν μαζί της, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η κυκλοφορία του πρώτου πακέτου με LEGO, το οποίο θα περιέχει την αντίστοιχη τεχνολογία. Το λανσάρισμα θα γίνει με το Lego Batman App-Controlled Batmobile που θα δοθεί στην αγορά τον Αύγουστο. Το διάσημο Batmobile θα “χτίζεται” αρχικά από τα παιδιά, όπως κάθε άλλη κατασκευή LEGO, ενώ ταυτόχρονα θα περιέχει ψηφιακά στοιχεία που τα παιδιά θα πρέπει να κωδικοποιήσουν και να ενσωματώσουν στην κατασκευή τους, ώστε να μπορούν να ελέγξουν την κίνηση του οχήματος μέσω μιας smart συσκευής!

Το πακέτο του Batmobile, λοιπόν, η κίνηση του οποίου θα ελέγχεται ασύρματα μέσω ηλεκτρονικών συσκευών αποτελείται από 321 τουβλάκια, δύο μηχανές και μία μπαταρία. Θα αφορά ηλικίες άνω των οκτώ ετών, ενώ στο άμεσο μέλλον θα προστεθούν σε αυτό εύκολος κώδικας και δυνατότητες προγραμματισμού, ώστε να αποκτήσει ακόμη περισσότερες δυνατότητες στα παιδιά.

Αναμένουμε, λοιπόν, τις νέες εξελίξεις στην πλατφόρμα!

 

READ more