Λιλιπούτιοι γευσιγνώστες: 4 αγαπημένα φαγητά των παιδιών με “κρυφά” λαχανικά

Παρά τις καλύτερες προθέσεις σου, το μικρό σου αρνείται πεισματικά να βάλει στο στόμα του οτιδήποτε είναι πράσινο, φυλλώδες και φυσικά υγιεινό! Ναι, είναι αλήθεια, τα περισσότερα παιδιά εμφανίζουν μεγάλη δυσκολία στο να εντάξουν στην καθημερινή διατροφή τους τα λαχανικά και αυτό δεν σημαίνει πως πρόκειται για “δύσκολα” ή επιλεκτικά παιδιά, αλλά για μια κοινή κατάσταση, μιας και όπως και να το κάνουμε, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί στο μυαλό τους με τα κεφτεδάκια ή τα μακαρόνια! Εξίσου αληθινή, όμως, είναι και η αναγκαιότητα ύπαρξης αυτών των τροφών στο διαιτολόγιό τους, για να έχουν ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες και να τρέφονται σωστά και ολοκληρωμένα.

Προφανώς μεγαλώνοντας τα πράγματα θα αλλάξουν και το μικρό σου θα πάψει να αντιστέκεται στα γεύματα που περιέχουν λαχανικά και με τον καιρό θα τα προτιμήσει. Ειδικά όταν βλέπει εσένα να τα καταναλώνεις, μιας και είσαι το καλύτερο και κυριότερο παράδειγμά του. Μέχρι τότε, όμως, μπορείς να… κρύψεις στο καθημερινό φαγητό σας μερικά από τα “θαύματα” της φύσης, ώστε να καταφέρεις να δώσεις στο παιδί σου όλες εκείνες τις βιταμίνες και τα συστατικά που χρειάζεται για σωστή ανάπτυξη, χωρίς ποτέ να το πάρει… μυρωδιά!

Δες, λοιπόν, παρακάτω μερικές από τις πιο λαχταριστές συνταγές με “κρυμμένα” λαχανικά που θα κάνουν το μικρό σου να γλείφει τα δάχτυλά του!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ- ΜΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Κροκέτες με… κρυφό μπρόκολο

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με πράσινη δύναμη

Λαζάνια “κομάντος”

Pancakes με ένα μικρό μυστικό

Read More

And More