Η Lupita Nyong’o έγραψε ένα παιδικό βιβλίο με πολύ σημαντικό μήνυμα!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σπαρακτική ερμηνεία της στο “12 χρόνια σκλάβος” του 2013, η οποία της χάρισε άλλωστε και το πρώτο Oscar της καριέρας της, που μόλις είχε ξεκινήσει; Η πανέμορφη Lupita Nyong’o είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και ξεχωριστές ηθοποιούς της γενιάς της, ενώ ταυτόχρονα έχει γίνει σύμβολο του ακτιβιστικού self-consciousness παγκοσμίως! Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή που θα γράψει και το πρώτο παιδικό βιβλίο της, θέλοντας να μεταδώσει στα παιδιά ένα ηχηρό μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης!

Το βιβλίο θα ονομάζεται “Sulwe”, που στη μητρική γλώσσα της ηθοποιού (Luo) σημαίνει “αστέρι”, και πρόκειται για την ιστορία ενός πεντάχρονου κοριτσιού στην Κένυα. Η μικρή Sulwe έχει την πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα σε όλη την οικογένειά της, γεγονός που την κάνει να νιώθει άβολα. Γι’ αυτό και βάζει στόχο να βρει έναν τρόπο που θα κάνει το δέρμα της να μοιάζει πιο ανοιχτόχρωμο. Καθώς η αφήγηση εκτυλίσσεται, η Sulwe ξεκινά μια φανταστική περιπέτεια στο νυχτερινό ουρανό, η οποία σε συνδυασμό με τις συμβουλές της μητέρας της, θα τη βοηθήσει να δει την πραγματική ομορφιά της!

Η απόφαση της πρωταγωνίστριας να “αγγίξει” αυτή τη δύσκολη θεματική σε ένα βιβλίο που προορίζεται για ηλικίες μεταξύ των πέντε και επτά ετών δεν μοιάζει καθόλου αναπάντεχη, αν αναλογιστεί κανείς τα προσωπικά βιώματά της ως μια μαύρη γυναίκα στην κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά και μεγαλώνοντας με την αίσθηση της διαφορετικότητάς της να την ακολουθεί παντού -στοιχεία που η ίδια έχει μοιραστεί αρκετές φορές στην πορεία της. Με την ιστορία της πεντάχρονης Sulwe, η Lupita Nyong’o θέλει να μιλήσει στα παιδιά για τη σημασία της διαφορετικότητας, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, ενόσω εκείνα είναι στην κατάλληλη ηλικία, κατά την οποία “μαθαίνεις όλα αυτά που θα παλεύεις στην υπόλοιπη ζωή σου να… ξεμάθεις”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στους New York Times την περασμένη εβδομάδα!

Το βιβλίο “Sulwe” αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ακριβώς ένα χρόνο από τώρα, τον Ιανουάριο του 2019!

Read More

And More