Μαμά, τι είναι αγάπη; Βιβλία για παιδικούς και εφηβικούς έρωτες!

Δεν υπάρχει κάτι πιο ειλικρινές στον κόσμο αυτό από τα συναισθήματα ενός μικρού παιδιού. Αφιλτράριστα αληθινό. Γιατί, ένα μικρό παιδάκι αποκαλύπτει αυτό που νιώθει, χωρίς κανένα φόβο και με θάρρος. Και αυτό είναι που σε συγκινεί. Ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα είναι η αγάπη. Η αγάπη για σένα και τον μπαμπά (όσο και αν υποπτεύεσαι ότι στην εφηβεία παύει να υπάρχει), η αγάπη για τους φίλους του και, φυσικά, ο πρώτος του έρωτας, όταν πια δεν είναι μικρό και αισθάνεται έτοιμο να μοιραστεί αυτό που νιώθει με ένα άλλο άτομο. Όταν, το στομάχι του βγάζει πεταλούδες…

 

Με αφορμή, λοιπόν, τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, προτείνω, να ξεφυλλίσουμε μαζί μερικά βιβλία, με τα οποία, το παιδί σου θα καταλάβει το μήνυμα της πραγματικής και ειλικρινούς αγάπης!

 

Η κυρία Άιφελ (Haquet-Brière Alice)

Ο Άιφελ είναι ένας μηχανικός ευτυχισμένος, νέος, γοητευτικός κι ερωτευμένος. Που για την Κάτια, την όμορφή του αγαπημένη, το αδύνατον ξέρει να περιμένει. Γιατί ακόμα κι όσοι εκεί δεν έχουν ζήσει ξέρουν πως υπάρχουν
και γκρίζες μέρες στο Παρίσι… Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

Μία αγκαλιά (Μαρίνα Γιώτη)

Οι περισσότερες κόρες έχουμε τεράστια αδυναμία στον πατέρα μας.
Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, μια σχέση που καθορίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άλλο φύλο, ένα πρότυπο που μας κυνηγά σε όλη μας τη ζωή και ένα μέτρο σύγκρισης για κάθε άντρα που συναντάμε. Από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Έλμερ και Ρόζα (Μακ Κι Ντέιβιντ)

Εκείνος είναι παρδαλός και εκείνη κοκκινίζει με το παραμικρό. Ο Έλμερ και η Ρόζα, δύο ελέφαντες διαφορετικοί από τους άλλους, θα συναντηθούν σε αυτή την τρυφερή κι απολαυστική ιστορία. Θα αγαπηθούν και θα κάνουν την καρδιά σου να φτερουγίσει. (Εκδόσεις Πατάκη)

Αμίλητη αγάπη (Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου)

Τρεις έφηβοι -ο Θέμης, η Όλγα, η Ειρήνη-, τρεις φίλοι με διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικές ανάγκες και προσδοκίες, γίνονται μια “αχώριστη τριάδα” για ν’ αντιμετωπίσουν τη βία και τη βαναυσότητα που προκαλεί στον περίγυρό τους ο σχολικός εκφοβισμός και ο νεοναζισμός. Οι προσπάθειές τους θα φέρουν αποτέλεσμα, τι θα γίνει όμως με τα βαθιά αισθήματα που κρύβουν οι δύο από τους τρεις και δε θέλουν να μιλήσουν γι΄ αυτό; Μια ιστορία δυνατής φιλίας και απέραντης αγάπης. Βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών. (Εκδόσεις Πατάκη)

Μια αγάπη για φιλάκια (Virginie Lou)

Είναι δύσκολο να μάθεις να δίνεις πραγματικά φιλάκια γεμάτα αγάπη όταν είσαι μικρό αγόρι ευαίσθητο… αλλά δειλό! Σαν τον Θοδωρή, τον μικρό ήρωα αυτής της ιστορίας, που ανακαλύπτει γεμάτος έκπληξη τον μαγικό κόσμο του φιλιού. Σε μετάφραση της Βαρβάρας Νεγκοπούλου, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Το ευχαριστώ ενός Ιππότη (Ιωάννα Μπαμπέτα)

Ένας ιππότης χρειάζεται σπαθί, ασπίδα και ένα κάστρο. Αυτό νόμιζε ο Αρθούρος. Μέχρι που συνειδητοποίησε ότι το πραγματικό νόημα της ζωής βρίσκεται αλλού… (εκδόσεις Μεταίχμιο)

Αγαπημένο μου Χαζοημερολόγιο, είμαι η πριγκίπισσα ή ο βάτραχος; (Τζιμ Μπέντον)

Η ΑΓΑΠΗ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. Αγαπημένο μου Χαζοημερολόγιο,
Άλλο ένα ποίημα σήμερα από Ξέρεις-εσύ-ποιον… Είναι το ωραιότερο μπουμπούκι. Αλήθεια, Ανθίζει ό,τι καιρό κι αν κάνει.
Πρέπει όμως να την αγαπώ εξ αποστάσεως. Ποτέ δε θα είμαστε μαζί. Υπογραφή, Π.
Καταλαβαίνεις πόσο πολύ πονάει; Πόσο πολύ υποφέρει; Πώς σπαράζει η καρδιά του κάθε φορά που με βλέπει;
Θεέ μου, αυτό με κάνει τόσο ευτυχισμένη! (εκδόσεις Λιβάνη)

Μία αγάπη για δύο (Ζωρζ Σαρή)

Τέρμα τα δάκρυα, τέρμα οι πανελλαδικές. Τώρα ο έρωτας, το πρωινό ξύπνημα σε ώρες φυσιολογικές, τώρα η οινολογία. Ξημέρωσε, θα πέσω όπως είμαι, ντυμένη, στο κρεβάτι, θέλω να κοιμηθώ, ώρες πολλές, δεν έχει διάβασμα σήμερα. Καλημέρα (εκδόσεις Πατάκη)

Read More

And More