Μένουμε σπίτι και μαζί με το παιδί, το διακοσμούμε σε ύφος… πασχαλινό!

Το Πάσχα πλησιάζει και κάτι που θα σε βοηθήσει να το αισθανθείς φέτος είναι η διακόσμηση. Μικροί και μεγάλοι μένουμε σπίτι και θα βιώσουμε το πιο πρωτόγνωρο και διαφορετικό Πάσχα. Τι θα έλεγες λοιπόν, να εκμεταλλευθείς το χρόνο με το μικρό σου και να “προσκαλέσεις” στο σπίτι σας τεράστια λαγουδάκια, περίεργες χαλκομανίες πάνω σε μισοβαμμένα αυγά, χάρτινες γιρλάντες, πολύχρωμα αβγά μέσα σε ψάθινα καλαθάκια, κίτρινα κοτοπουλάκια και μικρά κεράκια (που θυμίζουν… λαμπάδα);

Μιας και φέτος, έχεις λίγο χρόνο παραπάνω, τι θα έλεγες να πιάσεις το μικρό σου από το χέρι και να περάσετε το πρωινό σας, διακοσμώντας το σπίτι; Πώς; Απλά ακολούθησε μας!

 

Πασχαλινά βαμμένα αβγά σε καλάθι ή πάνω στο τραπέζι

Εφόσον τα αυγά είναι το σήμα κατατεθέν της περιόδου και είναι πολύ πιθανόν ότι θα τα βάψεις και φέτος, όπως και κάθε άλλη χρονιά, γιατί να μην τα εντάξεις στη διακόσμησή σου; Πώς; Αφού τα βάψετε με το μικρό σου, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μεγάλες γυάλες, πρωτότυπα γυάλινα μπολ ή ακόμα και σε υπέροχα cake stands με πορσελάνη και ετοιμάσου να μετατρέψεις το σαλόνι ή το δωμάτιο του μικρού σου σε πασχαλινό παράδεισο.

Έτοιμα στολίδια

 

Κουνελάκια, αβγά από ψάθα, λαμπάδες και άλλα όμορφα στολίδια, τα οποία μπορείς να βρεις εύκολα ακόμα και στο σούπερ – μάρκετ (αν ψάξεις στα σωστά ράφια), εύκολα κάνουν το χώρο σου… πασχαλινό.

Ένα μπουκέτο Πασχαλιάς

Είναι το φυτό του Πάσχα και αποτελεί από τα πιο χαρακτηριστικά της Άνοιξης. Ανθίζει μόνο μία φορά το χρόνο και η περίοδος συμπίπτει με το Πάσχα. Έχοντας μερικά πλουμιστά ανθοδοχεία με πασχαλιές ή και βιολέτες θα κάνει το σπίτι σου να μοσχοβολάει και να σου θυμίζει ότι η εποχή είναι η… πασχαλινή.

Βάψε πασχαλινά βαζάκια με κουνελάκι πάνω!

Και ενώ μπορεί να αποφεύγεις με κάθε θυσία τα κάθε λογής κουνελάκια και κοτοπουλάκια, να που υπάρχουν τα κατάλληλα και πολύ ιδιαίτερα props, ώστε να δημιουργήσεις μια γιορτινή σύνθεση, με μοντέρνα αισθητική. Για ακόμη περισσότερη χαρά, βουτήξτε τα πινέλα στις μπογιές με το παιδί σου και δημιουργήστε τα δικά σας αγαπημένα decor.

Ετοιμάστε τις γιρλάντες σας

Σε σχήμα κουνελιού! Ναι, (πολύ) καλά διάβασες. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι χαρτόνι σε διάφορες αποχρώσεις και patterns, σπάγκος, κόλλα και μερικά πομ πον. Σχεδιάστε το περίγραμμα ενός λαγού στα χαρτόνια και κόψτε με ψαλίδι. Έπειτα κολλήστε τα πομ πον για ουρίτσες και τέλος κολλήστε τα λαγουδάκια πάνω στο σπάγκο. Κρεμάς στον τοίχο και το παιδικό δωμάτιο θυμίζει μικρό πασχαλινό καλάθι!

Φρέσκα λουλούδια σε μοντέρνα βάζα (που θα έχετε ζωγραφίσει εσείς)

Πάσχα σημαίνει Άνοιξη και ευχάριστες μυρωδιές. Μιας και, λοιπόν, φέτος θα κάτσουμε μέσα, ρώτησε το μικρό σου τι λουλούδια του αρέσουν, αγόρασε τα αγαπημένα του από το σούπερ – μάρκετ και άφησε το σπίτι σου να “μυρίσει”… Άνοιξη. Όσον αφορά το βάζο; Επιλέξτε ένα λευκό, το οποίο θα γίνει καυγάς, για να πάρει το μικρό σου το πινέλο και να γίνει ο επόμενος Picasso.

And More