Το μικρό σου “βρέχεται” στον ύπνο του; Δεν πειράζει, θα σταματήσει μόνο του!

Έχεις περάσει αρκετές εργατοώρες προσπαθώντας να μάθεις στο μικρό σου να πηγαίνει στην τουαλέτα! Προφανώς, όλοι οι γονείς περνούν αναγκαστικά από αυτό το στάδιο και όλοι γνωρίζουμε πως μπορεί να είναι μια δύσκολη φάση, που περιλαμβάνει αρκετά… ατυχήματα, πολλά κλάματα και φυσικά αποτυχημένες προσπάθειες. Στο τέλος, όμως, όλοι τα καταφέρνουν! Και έπειτα έρχεται το ερώτημα: “Πώς θα μάθει να μην τα κάνει πάνω του το βράδυ, όταν κοιμάται;”. Και ευτυχώς, η απάντηση θα σε ανακουφίσει, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις εσύ, αφού αυτή η διαδικασία εξαρτάται αποκλειστικά από την ανάπτυξη του εκάστοτε παιδιού και ούτε μπορεί να διδαχτεί, ούτε να είναι βεβιασμένη, αφού δεν έχει καν σχέση με την ηλικία του!

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες και αποδεικνύεται από μελέτες, τα παιδιά θα ξυπνήσουν μόνα τους στη διάρκεια της νύχτας με την ανάγκη να πάνε στην τουαλέτα, μονάχα όταν η φυσιολογία του οργανισμού τους έχει αναπτυχθεί τόσο! Μάλιστα, αυτό δεν αφορά καθόλου τον παράγοντα της ηλικίας, παρ’ ό,τι σε γενικές γραμμές τείνει να συμβαίνει κοντά στην ηλικία των τεσσάρων ετών κατά μέσο όρο.

Παρ’ όλα αυτά, ο έλεγχος της ουροδόχου κύστης στη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου μπορεί να απέχει από τον έλεγχο στη διάρκεια της ημέρας κατά μερικούς μήνες έως και χρόνια! Άλλωστε, όπως το θέτει μία από τις ιατρικές εκδόσεις: “Η ‘σύνδεση’ που επιτρέπει σε μια γεμάτη ουροδόχο κύστη να ‘φωνάξει’ αρκετά δυνατά στον εγκέφαλο, ώστε το παιδί να ξυπνήσει, και να το κάνει να πάει στην τουαλέτα, δεν είναι ακόμα ώριμη”. Μάλιστα, δύο στα 30 παιδιά θα συνεχίσουν να βρέχονται στη διάρκεια της νύχτας, ακόμη και έως την ηλικία των επτά ετών!

Read More

And More