Μωρό στο σπίτι: 5 ιδέες για το πιο minimal και χαριτωμένο bebe υπνοδωμάτιο!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Το μωρό είναι στο… δρόμο κι εσύ αρχίζεις να κάνεις τις τελικές ετοιμασίες! Τόσο καιρό αρνείσαι να διακοσμήσεις το μωρουδιακό δωμάτιο, αλλά πλέον είναι απαραίτητο να διευθετήσεις και τις τελευταίες εκκρεμότητες, μιας και από μέρα σε μέρα η οικογένειά σου θα μεγαλώσει κατά ένα μέλος! Σχεδιάζοντας, λοιπόν, το μωρουδιακό υπνοδωμάτιο που θα υποδεχτεί το μικρό σου, θέλεις να δημιουργήσεις ένα χώρο που να αποτελεί το άνετο και ασφαλές “σπίτι” για το μωρό! Την ίδια, όμως στιγμή θέλεις να είναι γεμάτο ζωντάνια και με ευχάριστα στοιχεία, μιας και πρόκειται να περάσεις μέσα σε αυτό το χώρο αρκετές ημέρες από τη ζωή σου! Και τότε έρχεται ένα μεγάλο ερωτηματικό να εγκατασταθεί πάνω από το κεφάλι σου… “Πώς να το διακοσμήσω;”!

Εάν το στυλ σου έχει… ροπή προς το μινιμαλισμό, το bebe δωμάτιο μπορεί να είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Από τη μία, ζητούμενό σου είναι το παιδικό δωμάτιο να είναι εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις που θα διατηρήσουν το μωρό σου χαρούμενο και χαλαρό, και από την άλλη η τάση σου για αφαιρετικό στυλ σημαίνει ότι έχεις πολύ μικρή ανοχή στην ακαταστασία ή τα πολλά χρώματα. Βρίσκεσαι, λοιπόν, σε ένα σταυροδρόμι: να υποκύψεις στη μάστιγα του baby pink/blue ή να ακολουθήσεις το ένστικτό σου που σε σπρώχνει να “αγκαλιάσεις” και σε αυτό το χώρο το μινιμαλισμό;

Για να σε εμπνεύσω και να σε βοηθήσω να πάρεις την οδό που σου υπαγορεύει η καρδιά σου, σου συγκέντρωσα μερικές stylish επιλογές που θα σου εξασφαλίσουν όλες τις παραπάνω αρετές!

 

Με τις παστέλ χρωματικές πινελιές να “κλέβουν” την παράσταση, αυτό το σύγχρονο μωρουδιακό δωμάτιο ζωντανεύει χωρίς να γίνει πολύ φασαριόζικο. Τα γεωμετρικά μοτίβα δημιουργούν μια συνέχει σε όλο το χώρο, ενώ τα ασπρόμαυρα patterns παίζουν ένα δευτερεύοντα, αλλά πολύ ενδιαφέροντα ρόλο καθώς ξεπηδούν από την κατά τα άλλα παιχνιδιάρικη παλέτα!

 

Μια minimal προσέγγιση στο design δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι και ζωηρό! Η “έξυπνη” χρήση του χρώματος σε ένα καίρια επιλεγμένο στοιχείο, το οποίο συμπληρώνεται από τις neutral αποχρώσεις και το λευκό που επικρατούν στον υπόλοιπο χώρο, διατηρεί τη διακόσμηση καθαρή και γεωμετρικά σαφή.

 

Οι ενήλικες προτιμήσεις στο décor δεν χρειάζεται να περιοριστούν εκτός του μωρουδιακού υπνοδωματίου! Ενσωμάτωσε διακοσμητικά στοιχεία που ήδη έχεις επιλέξει και για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, όπως το μπαμπού, τα κιλίμια, τα φυτά και τα γεωμετρικά patterns και κράτησε ζωντανή την αίσθηση συνέχεις και οικειότητας με το υπόλοιπο σπίτι!

 

Δουλεύοντας με το φυσικό ξύλο, το λευκό και το πράσινο των φυτών μπορείς να συγκεντρώσεις εύκολα στο δωμάτιο μία σύγχρονη αίσθηση, που ταυτόχρονα ανταποκρίνεται και στο boho style που τόσο αγαπάς. Και για έξτρα χρώμα στο χώρο, τοποθέτησε πολύχρωμα παιχνίδια και βιβλία σε μια γωνιά ή ένα ράφι!

 

Τα έπιπλα που επιλέγεις μπορούν να έχουν καθαρά contemporary χαρακτήρα, παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα bebe υπνοδωμάτιο. Μια Eames κουνιστή πολυθρόνα για το θηλασμό, μια σκανδιναβικού τύπου συρταριέρα και ένα σύγχρονο βοηθητικό έπιπλο, όπως αυτή η βιβλιοθήκη σε σχήμα Χ είναι αρκετά για να προσδώσουν το μινιμαλιστικό χαρακτήρα που θέλεις!

Read More

And More