Μπάνιο: Συμβουλές στη νέα μαμά για απόλυτη χαλάρωση

Αν είσαι νέα μαμά το σίγουρο είναι πως σου λείπει ύπνος αλλά και οι μικρές και τόσο πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης. Όπως είναι για παράδειγμα ένα μπάνιο με το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και έλαια χωρίς βιασύνη και ανησυχία. Το έχεις ανάγκη περισσότερο από ποτέ κι αν επιτέλους έχεις στη διάθεση σου έστω και μισή ώρα τότε αξίζει να την χρησιμοποιήσεις με τον καλύτερο, για εσένα τρόπο. 

Τολμηρό μεν αλλά όχι ακατόρθωτο. Αρκεί να προετοιμαστείς σωστά. Που σημαίνει πως φροντίζεις να υπάρχει ζεστό νερό, άλατα, έλαια, μια λούφα και μερικά κεριά που θα χαρίσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο μπάνιο σου αλλά και τέλειο χαλαρωτικό άρωμα. Αν έχεις χρόνο και διάθεση μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα τσάι. 

Παράλληλα και ειδικά επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος, μπορείς ταυτόχρονα να περιποιηθείς και το πρόσωπο χρησιμοποιώντας μια sheet mask ή να ακολουθήσεις την τάση του multi mask aka ταυτόχρονα εφαρμόζεις τις κατάλληλες μάσκες προσώπου και eye patches ώστε να χαρίσεις ενυδάτωση, λάμψη και παράλληλα να μειώσεις τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες. 

Κι αν έχεις ξεχάσει πως ακριβώς γίνεται δες όλες τις λεπτομέρειες στη συνέχεια. 

Αρχικά φρόντισε ώστε το νερό να έχει θερμοκρασία 40 περίπου βαθμών.

Άναψε δύο κεριά με άρωμα βανίλια ή τριαντάφυλλο που θυμίζουν άνοιξη και θα σε βοηθήσουν να κάνεις όμορφες σκέψεις.

Γέμισε τη μπανιέρα με νερό και ρίξε μερικές σταγόνες ελαίου που έχει άρωμα, ιδανικά, ίδιο με το κερί. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις λεβάντα που χαλαρώνει ή ευκάλυπτο που αναζωογονεί. 

Τύλιξε σε ρολό μια χλιαρή, στεγνή πετσέτα και τοποθέτησε τη στο λαιμό σου. 

Λίγο πριν μπεις στην μπανιέρα και αν έχεις σκοπό να περιποιηθείς το πρόσωπο, άπλωσε τις μάσκες. Είναι καλύτερο να επιλέξεις σε μορφή κρέμας αφού η sheet mask με την υγρασία είναι πιθανό να μην παραμείνει στη θέση της. 

Μπες στην μπανιέρα και χαλάρωσε. Κάνε απαλό μασάζ με τη λούφα ειδικά στα σημεία που νοιώθεις πως είναι κουρασμένα όπως για παράδειγμα τα χέρια, τα πόδια και οι ώμοι. 

Μην ξεχάσεις την κατάλληλη μουσική που θα σε βοηθήσει ακόμη περισσότερο να ηρεμήσεις. 

Αμέσως μετά και αφού ταμπονάρεις το δέρμα με μια ζεστή πετσέτα, απλώνεις ένα λάδι ενυδάτωσης που θα χαρίσει απαλότητα, απαλή λάμψη και άρωμα στο δέρμα. 

Photos: iStock

 

Read More

And More