Νήπιο: Οι δραστηριότητες που θα το κάνουν πιο έξυπνο

Το μωρό σου αρχίζει να μεγαλώνει, ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα του βήματα, να πει τις πρώτες του λεξούλες – όσο εσύ περιμένεις να πει “μαμά” και μέσα σου φοβάται ότι θα πει “μπαμπά” – και εσύ το μόνο που θες είναι να το δεις να προοδεύει. Ναι, από τώρα. Που είναι νήπιο. Για αυτό, σήμερα, σου βρήκαμε 5 εύκολες – και εξαιρετικά καθημερινές – δραστηριότητες, προκειμένου να αυξήσεις ακόμα περισσότερο την εξυπνάδα του. Για δες!

Τραγουδήστε παρέα
Όπως σου έχουμε πει πολλές φορές μέσα από τη στήλη αυτή, το μωρό σου δεν θα σε κρίνει για τη φωνή σου. Οπότε, και το να μην έχεις την καλύτερη στον κόσμο δεν αποτελεί εμπόδιο. Κάθε άλλο! Θα κάνει την εμπειρία ακόμα πιο διασκεδαστική. Κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι τραγούδι δεν θεωρείται απλά το πρώτο μάθημα γλώσσας για το μωρό, αλλά μπορεί ακόμη και να αποτρέψει τα γλωσσικά προβλήματα αργότερα στη ζωή.

Ακούστε μουσική
Σε περίπτωση που διστάζεις να του τραγουδήσεις και δεν θες να εκδηλώσεις ακόμα το κρυφό σου ταλέντο, σου έχω τη λύση. Ακόμα, και το άκουσμα μίας νέας μελωδίας “ντυμένης” με στίχους και λογάκια μπορεί να αναπτύξει την εξυπνάδα του νηπίου σου. Γιατί, και η ακοή είναι μία από τις βασικές αισθήσεις. Καιρός, λοιπόν, να την καλλιεργήσεις.

Μιλήστε όσο είναι μπροστά και βάλ΄το στην κουβέντα
Ναι, το νήπιο σου ακόμα δεν είναι και ο καλύτερος συνομιλητής. Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Ποιος είπε, όμως, ότι δεν μπορείς να το έχεις δίπλα σου κάθε φορά που μιλάς στο κινητό με τις φίλες σου ή απλά κάθε φορά που εσύ και ο σύντροφος σου πιάνετε την κουβέντα; 

Βρείτε το σωστό παιχνίδι
Τα νήπια λατρεύουν το παιχνίδι και το παιχνίδι τα νήπια. Το ξέρεις. Στην αγορά, θα βρεις αρκετά παιχνίδια – κλασικά και πιο σύγχρονα – με τα οποία το μωρό σου θα περάσει τον χρόνο του δημιουργικό. Άβακας, ζωγραφική, τουβλάκια. 

Read More

And More